dissabte, 10 d’abril del 2010

Macaco, a la Festa Major!

La banda actuarà gratis el diumenge 27 de juny a Rubí, durant els actes de la Festa Major. Els rumors diuen que Despistaos també farà concert
La petjada de Rubí feia dies que intentava esbrinar quins serien els grups convidats a la Festa Major d'enguany, que se celebrarà entre dissabte 26 i dimarts 29 a la nostra ciutat, segons va publicar el setmanari Rubí Notícies fa uns dies. Però, per fi, sortíem de dubtes gràcies al fet que ahir divendres Ràdio Rubí anunciava que Macaco serà un dels grups que tocaran a l'Escardívol. La banda Macaco era una de les bandes més demanades pels rubinencs, fet que augura una alta assistència de públic. Tot i això, el concert, que serà gratuït, es realitzarà en diumenge, fet que complicarà que els rubinencs que no treballen a la ciutat puguin gaudir completament d'aquest concert, ja que dilluns 30 només serà festiu a algunes localitats com Rubí o Sant Cugat.

Macaco és un grup musical nascut a Barcelona l'any 1997 i liderat per Daniel "Mono Loco" Carbonell. Una de les particularitats d'aquest grup és l'origen dels seus integrants, provinents de països com Brasil, Camerun, Veneçuela i Espanya. Aquest fet dóna un estil característic a la banda, on es combina la música llatina, l'electrònica i la rumba.
A més, canten en diversos idiomes, com ara el català, el castellà, portuguès, anglès, italià i francès. Aquest grup també destaca pels seu compromís social i per les campanyes que han realitzat durant aquests anys.

Puerto Presente és el seu darrer àlbum i compta amb la famosa cançó Moving, elaborada amb National Geographic i que compta amb la participació dels actors Javier Bardem i Javier Cámara i els artistes Juan Luis Guerra i Juanes. Aquesta cançó ha estat la sintonia oficial del Dia de la Terra 2009 i de la campanya del Carnet Jove 2010, entre d'altres. L'any passat, la Falange Española va utilitzar aquesta cançó sense autorització per la campanya d'eleccions al Parlament Europeu. Fins ara, ja s'han venut més de 60.000 còpies d'aquest últim CD, el sisè del grup.

Macaco, doncs, serà un dels grans protagonistes de la propera Festa Major, on els rubinencs podran cantar cançons tan conegudes com Moving, Giratuto, Tengo, Con la mano levantá o Sideral, entre d'altres. Encara queda per veure quins seran els altres convidats d'aquesta festa major 2010 ja que normalment hi ha 2 o 3 concerts. Els rumors que circulen últimament per Rubí diuen que seria Despistaos l'altre grup convidat, tot i que a la seva pàgina web no apareix cap concert previst a la ciutat. Tot i això, la web de Macaco tampoc anuncia aquest concert i ha estat un responsable d'EMI a Catalunya qui ha confirmat aquesta informació a Ràdio Rubí.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

quina bona noticia!! tmb vindra algun grup q canti EN CATALÀ?

Músic de Rubi ha dit...

En català o en castellà, perquè collons no toquen grups DE RUBI????????????

Serà que no n'hi ha....

Anònim ha dit...

Ho heu proposat a l'ajuntament?

Anònim ha dit...

hi tant que ho hem proposat, l'any passat també i per això vem tocar, però no sabeu l'esforç que vem fer per poder aconseguir-ho. A més, això no s'hauria de demanar, hauria de sortirdel propi ajuntament...

Músic de Rubí ha dit...

Fa 5 anys que no parem de demanar-ho. Però el nostre caché no és suficient. Espero que almenys ens deixin tocar al Pauca com l'any passat.

Anònim ha dit...

Hola,
Està previst que es torni a fer el concert al Pau Casals, en principi. I també altres concerts de grups rubinencs en altres espais. I, és clar, d'algun grup en català.
Però s'està acabant de lligar tot plegat, que no és fàcil (mai, i aquest any menys...). Ja s'explicarà quan es tingui la programació de tota la Festa Major enllestida.

Arés

Anònim ha dit...

Per cert el cartell de les festes d'aquest any és realment molt lleig.