divendres, 21 de maig del 2010

La festa dels xatos arriba diumenge

Gegants, capgrossos, castellers, foc i sardanes seran els protagonistes de l'Aplec de la Primavera. També hi haurà missa, xocolata i arròs
Aquest diumenge els rubinencs tenen una cita a l'Aplec de la Primavera que se celebrarà a l'ermita de Sant Muç. La Festa dels Xatos arriba a la seva 24a edició amb un programa ple d'activitats, en un dia que es preveu assolejat i amb un ambient càlid. L'aplec, organitzat per Foment de la Sardana, l'Esbart Dansaire, la Parròquia de Sant Pere i l'Ajuntament iniciarà el seu programa d'activitats a les nou del matí, però a la plaça del Doctor Guardiet, on sortirà la cercavila direcció Sant Muç, fent una aturada a la masia de Can Ramoneda, on se servirà un bon refrigeri.
A partir de les onze ja es realitzaran tots els actes a l'ermita de Sant Muç, que perduraran fins dos quarts de sis de la tarda aproximadament.
11,15h Missa a l'ermita
12h Ballada de gegants i gegantons de Rubí i actuació castellera
12,30h Dansa dels xatos i sardanes
13h Encesa dels foc
14,15h Arròs per a tothom (preu: 5€)
16,30h Danses participatives
La festa dels Xatos se celebra a Rubí des de 1986, arran de la celebració de l'any del Mil·lenari. L'ermita, que data del segle XIV es troba molt deteriorada i està sotmesa a un procés de restauració, gràcies als 60.000 euros recaptats durant aquests últims anys. Tot i això, encara falta finançament per arreglar l'ermita i per això és necessari continuar buscant el suport dels rubinencs i de les institucions.

Cada any, centenars de persones s'apleguen en aquest indret de Rubí, on es reuneixen joves, nens, adults, avis, rubinencs, gent de fora de la ciutat... esperem que aquest any torni a ser un èxit!


Consulta el programa d'activitats complet aquí

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És diumenge... o dilluns de Pasqua Granada?

Anònim ha dit...

Ja he vist que vaig un any endarrerit...