dimarts, 23 de novembre del 2010

30 entitats signen un manifest per demanar millores en el teixit associatiu i en la gestió d'equipaments

Demanen major difusió de les entitats i de les activitats, convertir els cinemes en un hotel d'entitats i canvis en la gestió privada de l'Ateneu

Ja s'ha tingut un primer contacte amb la regidora de Cultura. Només dues formacions polítiques han assistit a l'acte de presentació del manifest

28 entitats de la ciutat (a les que encara podrien afegir-se algunes més) han fet públic aquest dimarts al vespre un manifest conjunt on enumeren alguns dels principals problemes amb els que es troben les entitats rubinenques. En aquest document, les entitats signants demanen a l'Ajuntament una sèrie de millores que facin més fàcil i efectiva la tasca d'aquestes associacions a la nostra ciutat. L'acte ha reunit prop d'una cinquantena de persones a la seu de l'Espai Obert, on Ignasi Mir i Magda Batlles han donat a conèixer el manifest parlant en nom de totes les entitats participants.

El primer punt d'aquest manifest és el que fa referència a la revisió i actualització de les dades sobre entitats que l'Ajuntament facilita a la ciutadania a través de les pàgines web municipals rubi.cat i entitatsrubi.cat. A més, es demana que s'inclogui una agenda de les activitats organitzades per les entitats a aquests canals. D'altra banda, es demana que l'Ajuntament millori la comunicació amb les associacions per saber-ne l'estat, necessitats i inquietuds que puguin tenir. Així mateix, es reivindica més col·laboració municipal vers les entitats que utilitzen locals no municipals.

Pel que fa a equipaments, les 28 entitats demanen que els antics cinemes es converteixin en el necessari Hotel d'Associacions de Rubí. Aquests locals, molt grans, en desús i pel que s'està pagant una gran quantitat de diners, podrien servir com a locals d'assaig per a músics, auditori o com a sala de projeccions, entre d'altres. A més, l'ús compartit d'aquestes instal·lacions per part de diverses entitats suposaria un estalvi important de diners per l'Ajuntament, ja que no caldrien altres locals municipals. A més, es demana que l'Ajuntament elabori un Pla d'Equipaments Culturals que avaluï quins espais poden ser utilitzats per les associacions.

Ateneu i resposta de la regidora de Cultura
Finalment, el manifest també parla de l'Ateneu. Es demana que la gestió no sigui privada, que no es predeterminin límits en l'ús del seu espai, que la nova empresa gestora no elabori cursos que puguin entrar en competència amb altres propostes sorgides en les associacions i que l'edifici del carrer Xile disposi de servei de bar. Aquesta mateixa setmana, però, l'Ajuntament ha comunicat que l'Ateneu es reobrirà al públic a mitjans de desembre i no es compliran algun dels punts demanats per aquest manifest.

Durant l'acte de presentació, Magda Batlles, presidenta de l'Associació de Sant Galderic, ha explicat que ja han mantingut un primer contacte amb Neus Muñoz, regidora de Cultura, qui ha dit que "estan oberts a parlar-ne", en una reunió que es durà a terme properament. Segons Batlles, per als signants "cal un contacte més directe amb l'Ajuntament i que les entitats estiguem més coordinats". D'altra banda, tot i que les 28 entitats havien convidat a totes les formacions polítiques per donar a conèixer el seu manifest, només ICV-EUiA i ACR han assistit a l'acte de presentació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Salut i força a les entitats! Per fi gent valenta fent valer la cultura popular!

Isis ha dit...

Com ens podem adherir al manifest? ho acabo de saber... si us plau em podeu contestar a l'e-mail? Gràcieees!(isis.sainz@gmail.com)