dimecres, 3 de novembre del 2010

Voreres made in Rubí

L'estrella que identifica la imatge corporativa de Rubí s'ha començat a col·locar a les noves voreres del centre de la ciutat
Informació ampliada 4/11
Els autobusos urbans, els camions de recollida de residus i Rubinet, els vehicles municipals, les Oficines d'Atenció al Ciutadà, el logotip de Ràdio Rubí, els anuncis de l'Ajuntament, Rubí Jove, Rubí Cultura, Rubí Català... són només alguns exemples de com l'estrella de Rubí (que també funciona com a accent) s'ha impregnat a tota la imatge corporativa de l'Ajuntament. Ara, les noves voreres del carrer Sant Gaietà incorporen també aquesta nova imatge, així com altres vies urbanes.

Segurament qui hagi passejat per aquest carrer cèntric (on s'han mantingut les voreres força estretes tot i fer el carrer nou) s'hauran adonat que les rajoles de les voreres han incorporat l'estrella de Rubí com a element decoratiu. Segons fonts municipals, aquests panons amb el símbol rubinenc són obra de l'arquitecte Josep Milà, responsable del disseny del Pla de Voreres 2010, exectuat durant els últims mesos per 25 operaris provinents de plans d'ocupació. Aquestes noves rajoles no s'han col·locat a tots els carrers remodelats, però la idea és anar-les estenent de forma progressiva en alguns punts de la ciutat. Algú sap on es poden trobar també aquests nous panons?
Nova imatge illa de vianants
D'altra banda, el passeig Francesc Macià ha estrenat una nova fesonomia. S'han eliminat les pilones i les làmpades que hi havia al terra per deixar el carrer en una mateixa plataforma. A més, s'han instal·lat unes jardineres penjants dels fanals per tal d'aconseguir una imatge diferent d'aquesta via comercial. T'agrada la nova imatge? A més, des de fa uns dies les càmeres de seguretat ja estan fotografiant als conductors que circulen per l'illa sense permís, que rebran a casa la fotografia que demostra la seva acció incívica acompanyada d'una multa.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahora ,sin las pilonas laterales, los coches pueden aparcar tranquilamente. Lo que hace falta es que arreglen de una vez las pilonas que siempres estan estropeadas. ¿Sabe alguien si han empezado a funcionar las camaras? porque cada dia pasan más coches con total impunidad y encima te pitan para que te apartes.

Yáiza ha dit...

M'agrada la idea d'una "senyal d'identitat" de Rubí, però aquesta estrella em fa pensar única i exclusivament amb els serveis de recollida de deixalles i Rubí Net! Suposo que a mida que vagi apareixent a més llocs aniré canviant de xip..

Anònim ha dit...

També estan a la carretera de sant cugat!!!

Cal remarcar, que aquesta idea no se si és molt bona, ja que no se si tots sabeu que les voreres tenen uns dibuixos especifics pels invidents, es a dir... per exemple quan hi ha un pas de zebra la orientació de les rajoles és a la inversa per poder local·litzar d'una forma segura el lloc de pas.

Crec que possar relleu inecesari a les voreres de rubi pot comportar certs problemes pels invident!!!

Com ha simbol d'identitat de la ciutat ho veig bé!!!

Anònim ha dit...

Si hi ha un sistema de pilones, per què cal un altre sistema de càmeres? No és doblar recursos controlar una una mateixa situació (el pas de vehicles per la zona peatonal)?

No entenc com tenint guàrdies i pilones cal invertir 132.000€ (més de 20 milions de ptes) per tornar a controlar l'ús indegut de l'illa de vianats mitjançant càmeres...

Quantes multes han posat des de que han entrat en funcionament les càmeres? Quantes multes HAN COBRAT? Per què es continua permeten l'aparcament a la parada de bus de la Pça. Pearson? Per què no s'han ampliat les voreres amb el Pla de voreres i només s'han reposat aquelles que estaven malmeses?

Perquè aquest ajuntament, al contrari del que fa la gran majoria, prioritza el cotxe per damunt dels qui ens desplacem a peu o en bicicleta (tot i ser la gran majoria).

Anònim ha dit...

primero vallas, después pilonas, ahora cámaras. Nadie se da cuenta del despilfarro? Nadie asume la responsabilidad?

Anònim ha dit...

Trobo totalment innecessari que es gastin els diners amb "rajoles identitàries". Prioritzem, sisplau, que hi ha molts rubinencs que les estan passant "canutes".

Nemo ha dit...

Les rajoles estrellades no em fan ni fred ni calor, i els diners invertits segurament s'haurien pogut utilitzar en quelcom necessari. La gent necessita poder caminar per les voreres i que, per exemple, s'eliminin pals elèctric, no anar trepitjant estrelles.

Mantenir els carrers nets i el paviment, l'enllumentat i el mobiliari urbà en condicions seria molt més beneficiós per formentar el sentit d'identitat en positiu que les rajoles en qüestió.

Anònim ha dit...

Nemo,tens tota la raó, la identidad de Rubi, ahora mismo,es la de un pueblo que no mira por las personas de a pie,aceras estrechas,conductores incivicos,illa con las pilonas estropeadas la mayor parte del tiempo,camaras que no sirven para nada, guardia urbana que no actua ante los infractores,bus XXXL pasando entre la gente cuando va paseando,etc.etc.etc....esta es la identidad del Rubi actual no una estrellita.