divendres, 5 de novembre del 2010

Vaga de tres dies als Ferrocarrils

El Comitè d'Empresa de FGC ha convocat aturades diumenge, dilluns i dimecres, cosa que complicarà que els rubinencs vagin a veure el Papa
Notícia ampliada 8/11
Els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat es toparan amb complicacions a l'hora d'agafar els trens diumenge 7, i tots els dilluns i dimecres del mes de novembre. El Comitè d'Empresa de FGC addueix que el motiu de les aturades és l'aplicació del Decret aprovat per la Generalitat segons el qual s'aplica la retallada d'un 5% del sou de la plantilla de la companyia pública. Així doncs, el servei dels FGC a Rubí es veurà afectat de la següent manera, tot i que cal recordar que en algunes jornades de vaga alguns piquets de FGC han impedit el funcionament dels serveis mínims.

Diumenge 7 Jornada de vaga de 24 hores
Des de les 24h de dissabte i fins a la nit de diumenge. Només hi haurà servei entre les 6,30h i les 9,30h i de 17 a 20h. Dins d'aquestes franges es prestarà el 50% del servei. Fora de les hores de serveis mínims, totes les estacions i serveis d’FGC romandran tancats al públic. Aquesta gran aturada coincideix amb la visita de Benet XVI a Barcelona, cosa que podria comportar afectacions als rubinencs que volguessin anar a la capital per aquesta causa o una altra.

Dilluns 8 i dimecres 9 Aturades parcials
De 7 a 9h del matí i de 18 a 20h només hi haurà el 50% del servei habitual. Fora de les hores de serveis mínims, les expedicions de FGC funcionaran amb normalitat. Teòricament, aquestes aturades es repetiran tots els dilluns i dimecres del mes de novembre.

Els usuaris perjudicats per aquestes vagues poden sol·licitar justificants de retard a justificant@fgc.cat. D'altra banda, es recomana utilitzar el servei Rodalia.info per assabentar-se en temps real dels problemes que hi ha a la xarxa.

Piquets a Rubí
L'únic incident de la jornada de dilluns s'ha produït a Rubí. Veure vídeo (minut 11)

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Cagundena, no podré anar a veure el Papa a la Sagrada Familia! Podria pujar ell a Rubí amb una missa multitudinària a la Plaça del Dr. Guardiet (ai no, que encara està en obres...). Doncs que faci la missa a l'illa de vianants (ai no, que hi passen cotxes tot i les càmeres!)
Potser l'únic espai que li queda era la Fabrika, dels pocs espais per les entitats de Rubí (ai no, que la van enderrocar...).

Doncs em quedo sense missa papal!! snif, snif

Anònim ha dit...

ke cabrons! am lo q cobren...

Anònim ha dit...

El problema és que no van baixar el 5% ni als de RENFE ni als de TMB, normal que els de FGC s'hagin emprenyat... Estic d'acord en que facin el 50% dels serveis en l'horari indicat, ja que hi tenen dret, però el que ja no em sembla bé és quan venen els piquets i la gent ha d'estar-se 2h o més esperant a que arrenqui un tren de l'estació. La resta també tenim dret a treballar, i si ells es comprometen amb el 50% del servei ho han de complir, i sinó que diguin directament que no pensen moure cap tren.

Anònim ha dit...

En aquests casos és quan t'adones que Rubí queda aïllada de BCN amb transport públic. La gran quantitat de gent que baixem a treballar a BCN patim molt les conseqüències d'aquestes vagues.

A més, la línia C7 de Renfe podria ser una alternativa sino fos perquè només té un tren cada 60 minuts!!!!!

Estem parlant d'una ciutat de 80000habitants amb uns serveis deficitaris i que a la resta de l'estat espanyol segur que seria capital de província...

Anònim ha dit...

en rubí la han liado mazo

Anònim ha dit...

Ep! si em de comparar amb Renfe i d'altres ho hem de fer amb totes les dades a la ma no? Sous, jornades laborals etc...

A FGC, i suposo que a Renfe igual, el que hi ha és un nepotisme molt gran o és que algú ha vist mai una oferta pública de feina per aquestes empreses? Senzillament si vols entrar a FGC has de tenir un "amic" a dins que t'informi de quan surten les places i apuntar-te a la "seva" acadèmia de formació... tot un exemple de transparència!

Sílvia ha dit...

No seria possible una vaga més productiva?
Deixar passar a la gent gratis, així els usuaris no estaríem perjudicats i els afectats reals serien els que tenen el poder per fer els canvis...
Però de segur que no deu ser gaire legal...
Quina pena que no es puguin fer "vagues útils"...

Anònim ha dit...

Sílvia això que dius si que es pot fer, de fet fa uns mesos va haver-hi vaga dels treballadors d'Acesa i els peatges de les autopistes van quedar oberts.

Suposo que es podria fer un equivalent amb ferrocarrils, un servei public ja que si tots els "treballadors" que estan passejant per les estacions i de tant en quant obren alguna porta encallada fèssin vaga ningú podria assegurar la sortida i entrada de la gent i per tant les portes haurien de romandre obertes...

Hi ha maneres de fer-ho segur! una altra cosa és la voluntat de tocar la pera als que no podem fer gran cosa més que emprenyar-nos o bé als jefes que potser si que poden filar prim...

Anònim ha dit...

yo veo bien que hagan vaga, lo que no veo bien son los piquetes, pero la vaga por supuesto, ya que aparte de ser legal es algo que TODOS haríamos si nos bajaran un 5% el sueldo por decretazo. Aquí todo el mundo piensa que cobran mucho y que tal y cual, pero otras personas dirán lo mismo que de nosotros, así que eso es muy relativo. Sea como sea lo que no puede ser es que en un trabajo te bajen el sueldo y encima ir al día siguiente como si nada hubiera pasado....si nos quejáramos más todo iría mejor.