dilluns, 11 d’abril de 2016

Visites guiades als museus per impulsar el consum cultural dels rubinencs

>> Nova iniciativa del Castell i l'Ateneu per oferir la possibilitat de gaudir de l’oferta expositiva de Rubí amb un guiatge especialitzat

L'Ajuntament ha donat a conèixer aquest dilluns una nova fòrmula per fer créixer el nombre de rubinencs que visiten les exposicions de la ciutat. Sota el títol Anem al Museu, l’objectiu de les sessions és "oferir eines bàsiques per gaudir i fer una anàlisi de les diferents mostres des d’un punt de vista crític i contextualitzat, amb un to informal i divertit, aplicant l’explicació de conceptes teòrics a la pràctica de la visita", segons descriu el Consistori en una nota de premsa. D'aquesta manera, es pretén donar un valor afegit a l'oferta expositiva municipal.

Aquest dijous 14 d’abril a les 19h, es farà la primera de les visites a l’exposició Fugint de l’Holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial, ubicada al MMUC (Castell). El dijous 28 d’abril a les 19h es realitzarà un altre guiatge formatiu a la mostra Viatge etern, situada a l’Espai Expositiu Aula Cultural. El gran atractiu d’aquesta visita serà que anirà a càrrec del propi autor, el pintor local Sergi Marcos.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, conversant amb el pintor local Sergi Marco. Foto: Ajuntament de Rubí.

El dijous 19 de maig a les 19 h, i amb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Museus, es programarà una visita a l’exposició Dia Internacional dels Museus: museus i paisatges culturals, novament al Museu Municipal Castell. Finalment, just abans de Festa Major i en el marc dels actes de celebració del 50è aniversari del Grup Fotogràfic El Gra, es dedicarà una sessió a la mostra sobre la Fotografia viva (El Celler) i a la retrospectiva amb totes les obres guanyadores del Concurs estatal de retrat -Trofeu El Gra (Espai Expositiu Aula Cultural). Aquesta visita tindrà lloc el dijous 16 de juny a les 19h.

Les persones interessades a aquestes visites guiades hauran d’inscriure’s a partir d’aquest dimarts trucant a l’Ateneu al telèfon 93 588 74 73 o bé mitjançant el gestor d’inscripcions en línia cursos.ajuntamentrubi.cat.