divendres, 15 d’abril del 2016

Els veïns de Mira-sol decidiran el futur de l'estany dels Alous a través d'un procés participatiu

>> Aquest dissabte s'inicia aquesta nova iniciativa amb l'objectiu d'integrar aquest paratge amb la ciutat de Sant Cugat

L'estany o bassa dels Alous és un entorn natural cada cop més estimat i visitat pels rubinencs, donada la seva proximitat amb els barris de Can Sedó, Ca n'Alzamora i Can Sant Joan. Tot i així, la bassa dels Alous pertany al municipi de Sant Cugat, però el traçat de l'autopista i la línia d'FGC fa poc accessible aquesta zona als veïns de la ciutat veïna. Per intentar revertir aquesta situació, l'Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat un procés participatiu per tal que siguin els veïns de Mira-sol els encarregats de definir quin ha de ser el futur d'aquesta zona i com integrar-lo a la seva quotidianitat.

Estany dels Alous.
La Bassa dels Alous és una zona humida de 3 hectàrees de làmina d’aigua i 3 hectàrees perimetrals de zona d’influència inclosa a l’Inventari de Zones Humides de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una zona humida d’origen antròpic que es va crear quan l’antiga cantera d’argila va arribar fins al nivell freàtic, provocant la inundació del terreny. És la més important del Vallès en la categoria de “aigües terrestres estancades" i molts ambientòlegs n'han destacat la seva importància natural. L'incivisme d'alguns ciutadans també ha obligat a organitzar batudes per netejar aquesta zona en nombroses ocasions.

Durant quatre jornades participatives -que s'allargaran com a molt fins el juliol- els mirasolencs podran fer arribar propostes i compartir-les amb els serveis tècnics de l'Ajuntament de Sant Cugat i estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV). La primera reunió tindrà lloc aquest dissabte d'11 a 14h al Casal del districte.

1 comentari:

David ha dit...

És una bona notícia! Un dia vaig intentar anar amb bicicleta entre la bassa i l'estació dels FGC d'Hospital General i és impossible per la quantitat de males herbes i deixalles que hi ha en el pont de l'autopista per on passa el tren.