dilluns, 25 d’abril del 2016

El cine torna a La Sala amb bona resposta de públic

>> Unes dues-centes persones assisteixen a la projecció de la comèdia "El pregón", una dada que confirma el potencial d'aquesta activitat cultural 

Rubí té gairebé 75.000 habitants i cap sala de cinema comercial. És una de les reclamacions històriques dels rubinencs que difícilment tindrà solució a llarg termini. De moment, però, l'Ajuntament ha decidit recuperar el cicle de cinema a La Sala que fa uns anys va suprimir per motius pressupostaris i de baixa assistència de públic. En aquesta ocasió no ho fa amb pel·lícules en versió original, sinó amb propostes més adreçades a tots els públics, que cada divendres a la nit podran veure pel·lícules en pantalla gran sense necessitat de sortir de la ciutat, alternant estrenes recents i clàssics de diverses èpoques, cinema d’autor però també grans èxits de taquilla, que es podran veure tant en format digital com en 35 mil·límetres.

El pregón, amb Andreu Buenafuente i Berto Romero.
El debut d'aquesta nova activitat ha estat amb la pel·lícula El pregón, on Andreu Buenafuente i Berto Romero interpreten els germans Osorio, glòries oblidades de la música electrònica dels anys 90 que, després de barallar-se i jurar-se que no es veurien mai mes, es veuen obligats a retrobar-se per oferir el pregó al seu poble de naixement. Segons ha pogut saber La petjada, l'estrena va comptar amb unes dues-centes persones de públic, una xifra que confirma la bona acollida de la proposta per part dels rubinencs. Ara caldrà veure quina és l'evolució d'aquest cicle, que cada divendres a les 22h oferirà una pel·lícula a preus d'entre 3 i 5 euros.

El programa és el següent: 
El Padrino, de Francis Ford Coppola. 29 d’abril 
Los Goonies, de Richard Donner. 6 de maig 
La vida de Brian, de Terry Jones. 13 de maig 
Truman, de Cesc Gay. 20 de maig 
Julieta, de Pedro Almodóvar. 27 de maig 
Grease, de Randal Kleiser. 3 de juny 
El apartamento, de Billy Wilder. 10 de juny 
El renacido, d’Alejandro González Iñárritu. 17 de juny

Com molt sovint passa a Rubí, la proposta també ha vingut acompanyada de polèmica. En aquest cas ha anat a càrrec de Convergència, partit que demanarà al proper ple municipal que la meitat de les pel·lícules programades a La Sala siguin en català i l'altra meitat en versió original subtitulada, per equilibrar així l'oferta existent als cinemes més propers a la nostra ciutat, on gran part de l'oferta és en castellà.