diumenge, 17 de febrer del 2019

L’edifici Dino es ven per 4,6 milions d’euros

>> Un projecte arquitectònic encarregat pels actuals propietaris contempla la construcció de 54 habitatges

L’edifici de l’antic centre comercial Downtown, més conegut com el Dino, podria tenir els dies comptats. Actualment, l’immoble està en venda i els seus propietaris tenen un projecte arquitectònic per enderrocar-lo i construir-hi 54 pisos. I és que fins ara, el Dino no ha despertat l’interès de cap operador comercial que vulgui tornar a omplir els seus locals comercials, abandonats des dels anys noranta.

L’immoble està situat entre els carrers Torrent de l’Alba, Magallanes, Sant Miquel i Mestre Feliu i presenta un estat d’abandonament molt important. Al seu interior s’hi acumulen deixalles i fins i tot va haver de ser tapiat per evitar que alguns incívics hi entressin per fer bretolades, com el petit incendi que va haver-hi ara fa uns anys. Durant aquest temps alguns veïns també s’han queixat per la presència de rates.
L'edifici Dino, situat a la cruïlla entre els carrers Magallanes i Torrent de l'Alba. Foto: Rubén Cabús

Aquest edifici va comptar amb una botiga de joguines, una immobiliària i un bar, del qual encara es poden veure els mobles, una barra i una pissarra dels preus dels esmorzars en pessetes. Només es manté obert un supermercat Condis a la planta baixa, tot i que es preveu que també tanqui en un futur molt proper.

L’edifici té 6.534 metres quadrats de superfície dividits en diversos locals comercials i zones comunes, com ara passadissos, escales i lavabos. L’edifici compta amb tres pisos (d’entre 620 i 640 metres quadrats cadascun), diversos accessos -des dels carrers Torrent de l’Alba, Magallanes i Mestre Feliu- i un soterrani amb aparcament. Actualment, l’immoble és propietat d’una societat que no té la seva seu social a Rubí.

L'edifici està en venda per 4,6 milions d'euros. Foto: Rubén Cabús

Un edifici situat en una zona “immillorable”
Tot i que l’edifici porta més de dues dècades tancat, darrerament els seus propietaris han intensificat els esforços per vendre’l. Des del febrer de 2018, l’empresa Capmany  Gestió i Administració, s’encarrega de la seva comercialització, després que Don Piso ho fes en el passat. Segons ha explicat a TOT Rubí Ana Maria Capmany, durant aquest últim any 9 persones o empreses han demanat informació sobre l’immoble. “És un edifici molt cèntric que ha despertat l’interès de promotors, gairebé tots de fora de Rubí”. Fins ara, només un inversor ha presentat una oferta per quedar-se amb l’edifici, tot i que ho va fer amb una xifra inferior a la que demanen els propietaris.

La societat actual ha fixat en 4,6 milions d’euros el preu de venda de l’edifici. Ana Maria Capmany explica que l’edifici Dino és “molt cèntric i en una zona immillorable que s’està revaloritzant molt”, sobretot per la proximitat al Mercat Municipal, a la nova zona residencial de l’antiga Josa i a l’ampliació de l’illa de vianants. Justament el carrer Torrent de l’Alba ha estrenat nova imatge aquest 2018.

Els propietaris actuals venen l’edifici amb un projecte arquitectònic que permet veure als interessats les possibilitats d’aquest edifici. “Ells el venen amb la idea que la promotora que l’adquireixi el tiri a terra i hi construeixi edificis”, diu Capmany. I afegeix: “Aquest edifici se situava en sòl comercial, però es va fer un canvi d’usos i ara ja és sòl residencial”. El projecte dissenyat per un equip d’arquitectes preveu construir en el solar que ocupa el Dino un total de 54 habitatges amb una planta subterrània per a aparcament. “Cap dels interessats en l’edifici s’ha plantejat remodelar-lo i dedicar-lo a l’activitat comercial”, afegeix Capmany.

Una altra de les possibilitats que els propietaris plantegen per a aquest edifici seria que el comprés l’Ajuntament, que el restaurés i que el transformés en un nou equipament municipal, tal com l’equip de govern vol fer amb l’antiga nau de Supersond a la Plana del Castell.

** Notícia inicialment publicada a TOT Rubí el 30/01/2019 

Actualment només hi ha un supermercat obert a l'edifici. Foto: Rubén Cabús

Col·laboració al programa La vida en rosa de Ràdio Rubí