dimarts, 19 de març del 2019

La directora de l'escola Teresa Altet debat sobre la segregació escolar a "Els Matins" de TV3

>> Dolors Oliver ha analitzat el pacte impulsat pel Síndic per combatre la segregació escolar

Un 30% d'alumnes desafavorits haurien de canviar de centre per equilibrar la diversitat escolar a Catalunya, on 101 escoles tenen més del 50% d'alumnes estrangers. Aquesta és una de les principals conclusions d'un pacte per combatre la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges de Catalunya i signat aquest dilluns al Parlament per representants de la comunitat educativa, de nombrosos ajuntaments -entre ells, el de Rubí- i de la majoria de partits polítics amb representació parlamentària. El pacte inclou trenta actuacions i 189 mesures per combatre la segregació escolar a Catalunya.

Per fer-ho plenament, però, caldria augmentar el pressupost d'Educació fins aproximadament un 6 per cent del PIB, com ja estableix la LEC, la Llei d'Educació de Catalunya. La primera de les actuacions serà un nou decret d'admissions per regular les inscripcions escolars del curs 2020-2021, que incorporarà mesures concretes per aconseguir una escolarització més equilibrada.

 Dolors Oliver, directora de l'escola Teresa Altet de Rubí, ha estat una de les persones convidades a una tertúlia que aquest dimarts s'ha fet a Els Matins de TV3 per debatre sobre aquesta qüestió. També hi han participat Alfredo Vega, alcalde i regidor d'Educació de Terrassa, i dos exalumnes, Daura Mangara i Israa Ri. Oliver ha afirmat que "un pacte i un pressupost ajuden, però cal un canvi de paradigma en les escoles i les famílies".