dimecres, 2 d’octubre del 2019

Preocupació dels veïns del Segle 21 per l'ocupació massiva d'una promoció de cases noves

>> El programa "Els Matins" de TV3 s'ha fet ressò de la problemàtica que afecta una desena de cases del carrer Johannes Kepler

Una desena de cases del carrer Johannes Kepler, al barri del Segle 21 (també conegut com a Zona Z) estan ocupades des de fa un mes. Es tracta d'una promoció de cases d'obra nova que ja va estar parcialment ocupada en el passat i que ara un banc estava a punt de comercialitzar. El programa Els Matins de TV3 s'ha fet ressò d'aquesta situació i ha emès un reportatge de Noemí Prous amb el testimoni d'una veïna i el president de l'associació de veïns del barri, Eduardo Deglané.

Deglané ha explicat que la segona ocupació es va produir després d'una gran baralla i que alguns veïns estan atemorits per la situació. De fet, alguns dels residents han explicat al programa de TV3 que no entenen com s'han pogut ocupar aquestes cases tenint en compte que estaven vigilades 24 hores. El president de l'associació veïnal assegura que els ocupes han insultat alguns veïns i que la situació és "insostenible".

El programa analitza el fenomen a l'alça de les ocupacions a Catalunya
El magistrat Roberto García Ceniceros ha valorat a Els Matins de TV3 l’aplicació de la llei del desnonament exprés, aprovada l’any passat, i que intenta protegir els propietaris dels habitatges ocupats. García Ceniceros també ha analitzat el fenomen de les màfies que s'aprofita de famílies amb una necessitat real de tenir un habitatge on viure dignament i de les dificultats judicials amb què es troben els damnificats per les ocupacions.