dimarts, 29 de juliol del 2008

Resultats enquesta: èxit de la illa de vianants sense transport públic

La última enquesta que hem proposat des de La petjada ha estat un èxit amb 34 persones que han expressat el seu vot. El tema: la illa de vianants, operativa en fase de proves des del passat 1 de Juliol. Només una persona (2%) ha expressat la seva disconformitat amb la illa de vianants (malgrat suposadament hi hagi més de 1000 firmes en contra d'aquesta iniciativa); un 20% dels vots (7 persones) han manifestat estar a favor de la illa però amb la possibilitat de que el transport públic circulés per la illa; i la gran majoria (76% i 26 vots) han votat per la opció "la illa de vianants hauria de ser només per vianants".
Fins ara des de La petjada no m'havia posicionat sobre aquest tema. Tot i això, manifesto que crec que és una de les decisions més encertades que s'han fet en els darrers temps. És tot un plaer poder gaudir del centre de la nostra ciutat sense cotxes, amb ambient al carrer, gent passejant, gent comprant... i crec que aquí tothom en surt guanyant. Està clar que cal buscar solucions al tema del transport públic (potser que poguessin parar a Dr. Pearson i pujar per General Prim fent alguna obra per tal de facilitar el gir de l'autobús?) i recuperar així els viatgers perduts. D'altra banda, pel que fa a la polèmica amb la benzinera, em sap greu dir-ho però la Corral hauria d'abandonar el Centre. Qualsevol dia passarà alguna cosa, i, llavors, tots ens lamentarem. Visca la illa!

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora de tenir illa de vianants, i si fos per mi encara ampliaria la zona destinada a l'illa. Ara estic visquent a Utrecht i aquesta ciutat té un centre peatonal genial, amb moltes botigues, bars i restaurants i cada dia hi ha molta vida, fins i tot quan plou! A la llarga tothom hi surt guanyant. I bé, si cal caminar 20m més per agafar el bus doncs es caminen. De fet, suposo que de la mateixa manera que hi haurà gent que haurà de caminar més també hi ha gent que ara li queda més aprop la parada...
Jo crec, però, que a Rubí li cal un canvi radical a nivell urbanístic, d'aquesta manera l'illa tindria més cabuda dintre de la ciutat, perquè tal com està muntat ara és una mica illa de pacotilla, però bé, tot és un principi.

Au, ja he escrit prou avui! Només dir que cal mirar per la QUALITAT de vida i no la QUANTITAT!! i la Illa de vianants és un pas cap a la qualitat. Rubí no ha de crèixer, ha de millorar! Per ciutats grans ja tenim Terrassa i Sabadell.

Mireia

Anònim ha dit...

Sí, sí, comparem Rubí amb Utrecht, Terrassa o Sabadell, vinga, a veure qui la diu més grossa! Quina colla de somiatruites que esteu fets tots.
Sobre el post, dir que se'm confirma la impressió que ja tenia que l'autor deu ser un noi molt jove, i en lloc d'opinar amb arguments ho fa amb hipòtesis estranyes sense justificar, dubtes sense raonar i escrivint a base de sensacions personals sense contrastar.
Ho sento: Rubí té 72.000 habitants i has d'admetre que més de mil hagin expressat per ara que estan en contra d'aquesta illa de vianants. Que hi ha molta gent que hi està a favor, també és cert. Però pensa que s'ha de governar per a tothon, no només pels que es creuen moderns i els esnobs.
I si és una illa de "pacotilla", com es diu al comentari anterior, serà per alguna cosa, potser perquè la vaca no dóna per tant i perquè el centre de Rubí arriba fins on arriba.
Sigues més realista, i pensa que a la vida, entre el blanc i el negre hi ha molts contrastos diferents. Sí, a la llibertat d'expressió; però amb raonaments seriosos i no només amb sensacions progres que no van a cap lloc.

Peta Zeta

La petjada ha dit...

No et negaré que sóc jove, però, no em considero un somiatruites i tot el que escric (o una gran majoria de coses) ho escric amb base a una realitat, no m'ho invento ni m'¡invento arguements i hipòtesis rares com tu dius. Que no t'agradi la illa no vol dir que hagis de tirar per terra el que molts rubinencs estan ben orgullosos de tenir avui dia!

Anònim ha dit...

Peta Zeta, deus trobar molt seriòs el teu argument de titllar tots els partidaris de l'illa d'snobs i moderns.

Em podries dir quin argument és menystenir la opinió d'algú per la seva edat i no pel que diu?

Aplica't el que prediques a els teus sermons i no basis les teves opinions en estereotips barats. Accepto que no t'agradi l'illa de vianants però això no treu que no accepti els teus "arugments" que utilitzes per desacreditar les opinions en sentit contrari d'això s'en diu veure la palla en l'ull alié i no la viga en el propi.

Anònim ha dit...

no os molesteis, el peta zeta o tururu son dos personajes que se dedican a desacreditar a todos los que estamos de acuerdo con la illa sin aportar ningun tipo de argumento.
al reves cuando les presentas argumentos irrefutables desaparecen.
creo que tendriamos que ignorarlo totalmente a lo mejor asi se cansa.

Anònim ha dit...

Pues yo estoy con Peta Zeta.
Y lo mejor que he leído últimamente es que esta illa de vianants es de pacotilla. Rima a la perfección; imposible mejorarlo. Y esto de la pacotilla no lo digo yo ni nadie de los que estamos en contra de esta illa. Lo dice Mireia en un comentario, aquí mismo, favorable al centro peatonal. A ver si el resto os despertáis de una vez ante la realidad de este quiero y no puedo que quiere hacer el ayuntamiento de Rubí.
Sí, esta illa es una pacotilla. Genial.

Anònim ha dit...

Dedicat a Arés Tubau, que no deixa escriure més comentaris al seu blog durant les vacances:

sí, ho reconec, la rima d'illa de pacotilla és de poca volada, expressament a l'alçada de la poca categoria de la illa de vianants de la Señorita Pepis que heu posat en marxa a Rubí.
Com que no admets comentaris, recorda que n'hi haurà a blogs com aquest (lapetjada), xcorbera.cat o rubishow.blogspot.com,entre altres. Ens llegim allà.

Salutacions d'un no admirador.

Anònim ha dit...

Como conductora no puedo estar más en desacuerdo con la isla de peatones. Trabajo como repartidora y esta isla resulta un auténtico engorro y pérdida de tiempo . Hay que ser más pragmáticos cuando se realizan cambios en una ciudad.

Anònim ha dit...

un proverbi indú diu..
Que veu un cec si li poses una llàntia a la mà?

S'ha de ser molt curt per pretendre que 34 persones sigui una mostra significativa a una ciutat com Rubí. De fet, si només 34 persones han participat, sembla que el tema de la illa no interessa gaire.

Anònim ha dit...

Benvolgut no-admirador (per cert, l'autodefinició de "no-admirador" és per contraposició amb algun "admirador"??? crec q mai ningú se m'ha dirigit així... jajaja!):
La veritat és que no podré contestar els comentaris al bloc durant l'estiu, perquè només em podré connectar a estones (com ara!), per això tinc desactivada l'opció! Crec q no és res dolent, no??? Si tingués molts comentaris acumulats sense contestar (cosa q a altres blocs no passarà perquè directament tenen moderació de comentaris... i, per cert, no veig que ningú es queixi massa... ) tindria un allau de queixes perquè no contesto, perquè estic out, perquè ignoro els comentaris que no són de la meva "corda" o perquè desatenc als no-admiradors... ufff... que complicat que és tot plegat!!! jajaja!
34 persones són moltes o poques? doncs jo crec que depèn per què!... si haguessin estat les 34 en contra de l'illa, segurament ja hi hauria demandes a la web de fer marxa enrera immediatament amparant-se en el resultat... o sigui q la representativitat sempre és la que és. En aquest cas, 34 persones. Ni una més ni una menys. I, en tot cas, no es pot medir la popularitat d'una mesura per aquesta enquesta que un bloc personal proposa a tota la comunitat de cibernautes, ni tampoc per altres que corren per les webs.
Pesonalment, i independentment del resultat (sí, ara, no-admirador i peta-zea, direu que si hagués sortit al revés no diria això, però no és així) penso que 34 persones que s'hagin pres la molèstia de contestar una enquesta, doncs home, està força bé! Internet, els blogs, les webs, el facebook,... tot plegat és un món virtual i paral.lel al real, però és veritat que no sempre es pot dir que sigui representatiu. Però que algú es pregui la molèstia de mirar, llegir i participar en un bloc com aquest es mereix, per part meva, el respecte i l'admiració (en un moment com aquest on tothom té el temps súper just per tot, treure uns minuts per participar a les comunitats virtual de la ciutat crec q és bo i que diu molt de tots plegats!)

Que passeu tots i totes un bon estiu, i us remeto els desitjos escrits al meu bloc!

Arés

Anònim ha dit...

Usuarios de este blog piden argumentos en contra de la Illa de Vinants. Pues digamos unos cuantos:
1) Reducción de la mobilidad de coches por el centro. Incrementa un problema que Rubí arrastra desde hace demasiado tiempo.
2) Si se trata de una Illa por la que pasan autobuses, no es pues del todo peatonal. Y si no pasa el transporte público, se dinamita literalmente un servicio ya de sí muy carente en esta ciudad.
3) Eliminar el tráfico de las calles del centro, lo densifica en las calles adyacentes. Los vecinos no están muy contentos.
4) Inexistencia de vías alternativas para atravesar la ciudad (sin salir de ella). Terrassa o Utrech sí deben tener esas vías alternativas.
5) El hastío por el caos circulatorio y la falta de aparcamiento reducirá con toda seguridad el consumo en el comercio del centro.
6)No hay necesidad. No conozco a nadie que pida a gritos que el centro sea peatonal. Quizás algún comerciante de toda la vida, cuyos clientes se encuntran en el mismo centro de la ciudad. Es decir una petición interesada.
7) Camiones de carga y descarga, basura, vecinos, etc. Estorban? No lo sé.
8) Hilando fino y siendo un poco maquiavélico, ya que veo que ha participado en el tema la concejala de comercio. Me da la nariz de que el PSC no está muy convencido. Arés lo desmentirá, pero yo creo que más de un socialista quiere que el proyecto fracase.
En definitiva, y es mi humilde opinión, creo que el centro peatonal "és molt maco"...pero poco práctico. Pensemos un poco más sobre ello. Rubí no es como otras ciudades.

Darth Rubinenc

Anònim ha dit...

Chapeau, Darth Rubinenc, y completamente de acuerdo con tus atinados argumentos. Sólo falta añadir algo que la gente de este blog escamotea: que el registro oficial del ayuntamiento de Rubí ya ha recibido una entrega cumplimentada con más de 1.200 firmas de ciudadanos contrarios a la illa de pacotilla de vianants. Y que la recogida de firmas sigue.

Tururú.

Centro peatonal, no.

Anònim ha dit...

illa,illa,illa
illa maravilla

Anònim ha dit...

Si, la illa la trobeu molt maca, pero si hi vius i no hi tens párquing et deneguen laccés. Ar amagradaría que expliquésiu que fará l'ambuláncia el dia que em pasi alguna cosa, o com deixarem a lentrada de casa algú amb la cama trencada... la illa no es tan maca com sembla.

Anònim ha dit...

Esta illa es una pura pacotilla............

Anònim ha dit...

illa,illa,illa
illa maravilla

Anònim ha dit...

HOla, jo sóc la k malauradament va fer el rodolí "illa-pacotilla". Em fa gràcia com alguns s'han aprofitat d'això i encara més el debat que s'hi ha generat al voltant. De fet ho trobo estúpid pk era una expressió i no pas el punt central del tema de discussió, però a falta d'imaginació i coses a dir doncs és el que la gent es dedica a comentar...suposo que és la poca feina d'agost, no?

Bé, només puntualitzar el que volia dir amb akesta expressió; que tot i que l'illa de vianants és millorable en dóno suport, i espero que la iniciativa tiri endavant. A partir d'aki qui vulugi dir tonteries que no me'n faci responsable. Gràcies.

I finalment dir que em decep el to burleta d'alguna gent. Tot són opinions i totes respectables i no cal menysprear. Pk la veritat absoluta no la té ningú. I espero que amb les meves paraules no hagi ofès a ningú (com a mínim no crec que fossin ofensives).

Mireia

Anònim ha dit...

Ho sento, noia, un altre cop vigila més el que escrius perquè el teu rodolí és prou gràfic i verídic.


La de vianants de Rubí
és una illa
de pacotilla.

Anònim ha dit...

illa,illa,illa
illa maravilla

Anònim ha dit...

el ultimo si que es gràfic i verídic