dijous, 10 de juliol del 2008

Èxit del Rubifolk

La setmana passada es va celebrar la vuitena edició de Rubifolk i tant els organitzadors com els rubinencs que hi van assistir han qualificat aquesta edició d'excel·lent. Aquest any, més de 13.000 persones han vist els balls dels grups convidats: el Grup Folklòric de Sant Josep (Eivissa), Ivane Javakhishvili Tblisi State University (Geòrgia), Sbandieratori Dei Rioni Di Cori (Itàlia) i Jedinstvo (Sèrbia). L'organització ja ha dit com en d'altres ocasions que la plaça del doctor Guardiet s'ha fet petita, però les obres de remodelació d'aquesta plaça requeriran buscar un nou emplaçament per la novena edició del Rubifolk.

Una altra de les novetats és que enguany no hi havia suficients famílies d'acollida. Així doncs, alguns dels grups han dormit al col·legi Maristes, qui va condicionar algunes de les seves classes en dormitoris pels grups convidats. Cal destacar que durant aquests dies els passadissos d'aquest col·legi van ser un espai de trobada intercultural, on els grups es van poder conèixer millor.
Finalment, també el Rubifolk ha estat el lloc on el conseller Tresserras va fer pública la decisió de convertir l'Espona en un centre de dansa tradicional catalana, una de les reivindicacions d'ERC i una gran notícia per la ciutat.

D'altra banda, a La petjada de Rubí hem anat preguntant aquests dies si participaríeu al Rubifolk. Una gran part dels rubinencs que heu votat heu manifestat que anàveu a veure les actuacions del Rubifolk ja que era una cita imprescindible (64% i 11 vots) i d'altres que anàveu a veure només alguns dels espectacles (17% i 3 vots). Només 3 persones (17%) van dir que no s'hi passarien i cap dels lectors de La petjada ha manifestat no conèixer el Rubifolk. És evident que les set edicions passades de Rubifolk han fet que cap rubinenc ja no conegui el Rubifolk. Molta sort per l'any vinent!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Només un incís.
No has mencionat el grup d'Indonèsia.

Participo de l'èxit del Rubifolk d'enguany!

Anònim ha dit...

Només un incís.
La reivindicació no era d'ERC, sino de l'Esbart Dansaire.
Crec que no és el mateix.