dissabte, 4 d’octubre del 2008

Resultats i valoració sobre la enquesta de l'illa de vianants

Durant aquests últims dies hem anat preguntant a La petjada si els visitants crèieu que l'illa acabaria sent un èxit o no. Doncs bé, 35 persones s'han animat a votar i avui ja podem valorar aquests resultats. És evident que els vots de 35 persones no es poden extrapol·lar a la realitat de 75.000 ciutadans, és simplement un petit mostreig fet entre els visitants d'aquest bloc, amb visitants de diversos tipus, gustos i opinions.
Així doncs, el 60% està convençut que l'illa rubinenca acabarà sent un èxit com a altres ciutats. Això és una particularitat que s'ha donat a moltes ciutats, on després d'una primera negativa, la gent s'hi acaba acostumant i li treu més avantatges que inconvenients. D'altra banda, un 20% dels vots creuen que acabarà sent un èxit però creuen que encara falten millores per efectuar-hi. És a dir, en total un 80% (28 persones) s'han mostrat partidàries de l'illa.
D'altra banda, un 17% dels vots consideren que aquesta illa és un fracàs absolut i una persona creu que aquest fracàs o aquest èxit de l'illa es pot mirar de forma diferent en funció de a qui li preguntis o com li afecti aquesta mesura.
Aquesta enquesta ens ha permès veure que l'illa agrada als ciutadans. Això si, aquest també ha estat un tema molt debatut a nivell polític i ciutadà. Són molts els rubinencs que parlen d'aquest tema i alguns d'ells expressen les seves opinions a través dels blocs i dels diaris. També caldria preguntar perquè algunes de les solucions que s'estan prenent o pensant ara no s'havien pensat abans (aparcaments, senyalització, horaris...) i perquè d'altres no s'estan complint (autobusos cada 15 minuts com s'havia dit, senyal acústica...). Encara queda molt per treballar i també caldrà veure què diuen els comerciants al respecte. Tot i això, ningú pot negar que es un goig anar pel Centre i veure molta gent passejant o en bici. Rubí ha donat un pas, ara cal potenciar-lo i millorar per convertir aquesta illa en tot un èxit de veritat.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo em quedo amb una cosa que vaig llegir al Rubí Notícies que deia la presidenta de l'Associació de Veïns del Centre de Rubí: "aquesta és una illa bona pels passejants, però no pels que hi vieun".
L'Ajuntament reconeix que hi ha 500 veïns que tenen restringida la seva mobilitat al Centre a causa de l'illa. L'autobús passa pel mig, no a les hores que ha dit l'Ajuntament i sense fer sonar un clàxon d'avís. Aviat es farà zona blava al R+D i a L'Escardívol, quan està escrit que el regidor Peiró havia promés fa dos anys que L'Escardívol no tindria zona blava...
En fi, un "èxit" total. La prova pilot es va fer enredant la gent: a l'estiu, quan cap dels problemes quotidians detectats ara es feien presents.
Quan els comerciants del Centre es queixin al Nadal que la campanya de vendes no els ha funcionat, i no només perquè hi ha crisi, llavors tot seran plors.
Mireu L'Eulàlia: una tenda històrica (i altres) que està tancant al carrer Cervantes perquè no se'n surt.
És una illa "maravilla" per passejar i no comprar, però és de "pacotilla" per viure-hi i comprar. Pregunto a l'Ajuntament: què és el més important? Ajudar el comerç i els veïns, o els "passavolants" ocasionals?


Aquest centre peatonal, no

Anònim ha dit...

doncs apunta un vei del centre que no esta a la part peatonal i l'hi agradaria que el seu carrer ho fos.

La representativitat de la presidenta de l'associació de Veïns del centre se l'otorga ella mateixa ja que jo com a tal no hi he dit res, mentres la dels regidors que han aprovat aquesta illa (tots menys els del PP) està avalada per uns quants vots.

Anònim ha dit...

A l'anterior: o sigui que això és un "trágala", no?

La reforma laboral d'Aznar era bona només perquè ell manava amb els vots majoritaris? La guerra d'Iraq, també? El Gal o Filesa eren bons perquè González governava amb vots? I anem més lluny encara: Hitler també va pujar al poder gràcies a la legitimitat dels vots. I això fa que tot el que va decidir era correcte?

Aplica't la història, doncs, salvant les lògiques distàncies i les òbvies diferències ideològiques, i pensa que la democràcia ha de ser molt més que una mera representativitat. T'acontentes amb ben poc. Saps quants vots sumen PSC i ERC al govern de Rubí? A penes 11.500, i a Rubí el cens de votants supera les 50.000 persones.

Legitimitat? La d'una democràcia formal de votar cada quatre anys, sí; però poc més, noi. Pensa-hi.

Anònim ha dit...

Sí, vaja un paio, el del segon comentari. Com que la presidenta dels veïns del centre no diu el que a ell li agrada, doncs li discuteix la representativitat. Bonica lliçó de democràcia!

Anònim ha dit...

Ja s'ha complert la llei de Godwin!

http://ca.wikipedia.org/wiki/Llei_de_Godwin

Anònim ha dit...

Sí, és el "God Save The Win".

Anònim ha dit...

per cert heu vist ultimament el blog de l'ivan moreno, quina canya i quins comentaris, no deixa cap mena de dubte ara que va marxar o el van fer plegar per defensar el que pensava i molta gent li està donant suport i ànims, no te desperdici, apa a10