dimecres, 8 d’octubre del 2008

Molts rubinencs s'han quedat "tirats" a l'estació de Sant Cugat aquest matí

Aquest matí els rubinencs que han utilitzat els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han arribat tard a la feina, a la universitat, al metge... allà on anessin. A les 8.16 alguna cosa ja s'ensumaven quan els monitors de l'estació indicaven que en direcció a Barcelona només hi havia un tren (el de les 8.27 de la línia S1) i el tren S5 8.24 i els posteriors a les 8.27 havien desaparegut a les pantalles. Tot i això, un tren S5 s'ha aturat a la via 0 i en el seu horari habitual ha marxat cap a Barcelona.
Quan els rubinencs que havien de fer el canvi de tren a Sant Cugat han arribat a aquesta estació, s'han trobat amb la sorpresa. Els trens en direcció Universitat Autònoma/Sabadell no funcionaven. Al cap de poc temps, cap a les 8.40 la quantitat de gent que s'esperava a les vies era considerable. Durant més de 20 minuts, cap tren ha circulat per la via 1. En canvi, per la via 2 si que han circulat diversos tren S2, S5 i S55 en direcció a Barcelona. A la via 1 cada cop s'esperava més gent per anar cap al ramal de Sabadell. Sense cap avís per part de FGC ens han tingut allà esperant i a les 8.55 ha passat el primer S2 Sabadell. Imagineu-vos com anava aquest tren procedent de Barcelona, dels més antics i petits (com el de la foto), i el primer en mitja hora sense servei. Era impossible entrar-hi i només els més valents/afortunats han pogut entrar-hi. Al cap de 10 minuts, un S1 Terrassa ha parat a Sant Cugat i després la bogeria tornava amb un S2. S'han viscut moments de tensió, nervis i angoixa a alguns dels vagons pel que comentaven alguns usuaris al baixar a la UAB.
És veritat que els FGC funcionen molt millor que la Renfe, però tot i això, avui ha estat extrany perquè no s'ha donat cap tipus d'informació per mefagonia, no hi havia cap treballador de FGC a les andanes i s'han viscut situacions perilloses a les andanes i als trens. Caldria evitar que això torni a passar.
Finalment, hem sabut que la causa de tot l'enrenou ha estat un tren averiat a Gràcia de la línia 6. Si ens ho haguessin dit tots ens haguessim quedat més tranquils. Avui molts rubinencs hem arribat tard allà on anessim...

1 comentari:

Anònim ha dit...

los ferrocatas cada dia van peor y lo fuerte es que nadie dice nada pq es del tripartito.. .renfe al ser de ZP la gente lo critica. cuanto falso!