diumenge, 2 de novembre del 2008

La nova biblioteca arrassa en la nostra enquesta

Durant els darrers dies a La petjada de Rubí hem anat preguntant quin era el projecte que més ganes teníeu de veure realitzat. En temps de crisi tothom ens diu que alguns projectes s'aturaran, d'altres s'endarreriran i d'altres no es veuran afectats. Tot i això, ara mateix Rubí té en marxa diversos projectes i sembla que alguns podran ser una realitat aviat. La nova biblioteca que s'està construint al carrer Calderón de la Barca amb Aribau sembla ser que és l'equipament que més ganes tenen de veure acabat els rubinencs. En primera posició i amb el 69% dels rubinencs que han votat en aquesta enquesta (25 vots d'un total de 36) tenen ganes d'estrenar el nou edifici que s'està acabant aprofitant l'estructura d'una de les naus de l'antiga BJC Josa. Precisament l'alcaldessa va dir al programa Parlem amb l'alcaldessa de Ràdio Rubí que aquest equipament podria obrir les portes l'estiu del 2009. Tot i això, aquest equipament va amb molt retard i el pressupost que s'hi ha destinat a la nova biblioteca és enorme, tot i disposar d'ajudes europees i de la Diputació. Ara bé, esperem que la dèbil situació econòmica no perjudiqui l'interior de l'equipament, és a dir, mobiliari, llibres, ordinadors, personal... Ja que fem una cosa, que es faci bé. Sens dubte ja és hora de disposar d'una biblioteca en condicions ja que la Mestre Martí Tauler fa una bona feina, però Rubí no es mereix una biblioteca tant petita i amb fil musical (classes de música al pis superior) com tenim ara. No és un espai adequat ni per llegir, estudiar...
En segon lloc, el nou projecte de poliesportiu a La Llana ha despertat l'interès dels rubinencs (13% i 5 vots). Aquest projecte s'ha presentat fa molt poquet i també caldrà veure si s'inclouen algunes propostes que s'estan fent darrerament com per exemple la idea del Centre Excursionista d'incloure un rocòdrom. Les obres haurien d'estar acabades a finals del 2010.
En tercer lloc trobem al polèmic gimnàs del Parc de la Pau i la Natura. Les obres han estat aturades però s'espera que el nou complex de Duet Sports a la zona del 25 de Setembre sigui una realitat a finals del 2009. Això ho esperen un 11% dels votants (4 vots).
Finalment, els nous jutjats no troben un gran èxit entre els votants (5% i 2 vots). Segurament és un equipament necessari per a la ciutat però menys esperat per als rubinencs, ja que afortunadament no tots nosaltres requirim dels seus serveis. S'espera que el projecte de Cova Solera sigui una realitat abans del 2010. Tot i això es comenta que actualment el projecte està endarrerit.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo vaig votar pels jutjats, no tant per l'equipament en sí sinó pel que pot significar per aquella zona de Rubí: urbanització del passeig de la riera, passeres PEATONALS que comuniquin les dues ribes i apropin Can Fatjó i els polígons al centre del municipi. A més pot ser una bona oportunitat per recuperar la riera i fer-hi un passeig de veritat.