dimecres, 28 d’octubre del 2009

Detingut en la operació Pretòria el propietari de la constructora que edifica el centre esportiu de Duet Sports

Ahir va ser un dia explosiu a la política catalana. El popular oasi català quedava en entredit, arran de l'operació Pretòria impulsada pel jutge Baltasar Garzón. L'escorcoll a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, el primer en la història de Catalunya, acabava amb la detenció de vuit persones (i posteriorment, una més), entre elles l'alcalde, dos càrrecs de l'antiga etapa de CiU al govern i alguns empresaris.

Un dels empresaris detinguts és Josep Singla, president de la constructora Proinosa, empresa fundada l'any 1974 i que treballa en l'àmbit de la construcció d'obres civils, industrials i d'equipaments. Un dels equipaments que actualment s'estan construint per aquesta constructora és el nou complex esportiu de Duet Sports al parc de la Pau i la Natura, tal com ahir va informar un lector de La petjada al post anterior. La constructora també ha fet altres obres properes com la plaça Octavià i l'entorn del mercat de Pere Sant de Sant Cugat, l'avinguda del riu Ripoll de Ripollet, l'ampliació de la C-1413 a Cerdanyola, entre moltes altres.

Proinosa va rebre l'encàrrec de l'Ajuntament de construir un complex esportiu a Cova Solera, l'any 2002, sota el govern de Núria Buenaventura. Anys després, i com tots sabem, aquest projecte es va veure redifinit i es va canviar el seu emplaçament per diverses raons. Actualment, Proinosa està construint aquest gimnàs, tal com es pot veure al plafó situat a l'avinguda Edison. Què passarà amb aquest projecte? Quedaran aturats els projectes de Proinosa? Segurament no. Si fem un cop d'ull a la seva web (no gaire actualitzada, ja que encara informa del projecte de Cova Solera), veurem com estan treballant en un munt d'obres, tant a nivell públic com privat.

Finalment, cal destacar que Proinosa també es va presentar a la convocatòria pública per construir la nova biblioteca central (que s'inaugurarà el proper gener), però que va perdre aquest concurs, guanyat per COPISA.

El govern de Santa Coloma ha marcat història a Catalunya. Esperem que no apareguin gaires casos més d'aquest estil, amb en Millet i aquests vuit imputats ja en tenim prou.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

es que no falla, para una cosa que se hace en rubi y nos tiene que tocar.

Anònim ha dit...

Que investiguin l'ajuntament que segur que algo trobren!!!!si algu coneix al jutge Garzon que li comenti...uiii i el de SantQ amb tanta especulacio que hi ha en aquella ciutat...estaran tremolant tots els ajuntaments...

Anònim ha dit...

Si comencen a investigar tots els comptes, a Catalunya no quedarà cap ajuntament. Potser caldrà començar a pensar en governar en assemblees, vetllar més per l'opinió del ciutadà i deixar de buscar l'enriquiment personal a costa de la resta de persones.

Anònim ha dit...

los politicos es cierto que son unos corruptos casi todos, a nadie nos engañan. Pero, ¿acaso no hay corruptos en todas partes? a ver si ahora van a ser solo los politicos!! ¿y el pintor que va y hace facturas en negro? ¿y el que infla los gastos para cobrar mas al seguro? cada uno hace lo que está en su mano, pero corruptos hay en todas partes

Anònim ha dit...

El problema és que els corruptes juguen amb els diners de tots nosaltres!!!

Anònim ha dit...

quan fas una factura amb negre també estas jugant amb els diners de tots, capgrós!

Anònim ha dit...

El que fa més pudor en el cas de la concessió de la instal.lació de Duet Sports a Rubí, és que sense fer un altre concurs se li va concedir el poder fer parkings privats, aprofitant el canvi d'ubicació.

Sense fer un nou concurs, es poden adjudicar uns parkings privats dintre de la concessió d'una instal.lació esportiva. Jo crec que no.

No hauria de donar explicacions l'Ajuntament?

Com ha dit algú abans, crec que algú pot estar tremolant.

Anònim ha dit...

como te dice un anónimo anteriormente HACER FACTURAS EN NEGRO ES ROBARNOS IGUALMENTE A TODOS NOSOTROS!!! Parece que sólo son los políticos los que nos roban el dinero de todos....PUES NO!! La cantidad de gente que vive en el fraude perpetuo (y en Rubi hay muchos de estos) también nos roban a todos!! y es igual de grave o más. ¿porque nadie dice la cantidad de gente que está cobrando el paro y está trabajando en negro? pues eso que ya está bien de siempre echar la culpa de todo al resto...y en esto la POBLACIÓN TIENE MAS CULPA QUE ELLOS ya que no sólo mucha gente vive de robarnos a todos (se estima en un 20% como mínimo la economía sumergida) sino que luego llega las elecciones y vota a estos politicuchos chorizos porque con ellos todo se vale! Ya está bien de pagar siempre los mismos!! CORRUPCION 0!!

crisis, what crisis ha dit...

Tranquils,que si la obra s'ha d'aturar no seria pel cas pretoria, sinó que acabaria sent per la situació tant delicada per la que passa PROINOSA... depenent de que la banca li doni oxigen amb nou refinançament. Si no fos així, i posant-me en lo pitjor, tindriem una altra constructora traspassant immobles (i entre ells possiblement el gimnàs del parc de la Pau) a caixes i bancs, i aturant obres.