diumenge, 28 de febrer del 2010

Diverses entitats i plataformes rubinenques busquen i troben el suport popular que necessiten

Èxit de la segona jornada d' "Explica'ns el teu rotllo"
El passat dijous, El Grup Fotogràfic El Gra va presentar la segona jornada del cicle Explica'ns el teu rotllo amb un altre èxit de convocatòria. En aquest cas, una trentena de persones van acostar-se fins al local de l'entitat a l'Antiga Estació per poder veure la presentació de Víctor Miras sobre els correfocs. A banda de mostrar fotografies sobre aquest tema, els assistents van poder conèixer quina és la situació actual sobre aquesta tradició catalana, per culpa de la nova normativa europea sobre l'ús de pirotècnia. Les colles catalanes demanen que es faci un tracte especial als correfocs per tal d'assegurar el futur d'aquesta activitat. La propera presentació es realitzarà el proper dijous 25 de març i anirà a càrrec de Joan Baillès i girarà entorn a un nou sistema de retoc d'imatges a través de Photoshop.

*Foto cedida per Mireia Gascon


La plataforma en contra de l'abocador de Can Balasc obre un grup a Facebook
La plataforma de veïns que volen impedir l'abocador de residus inerts de Can Balasc han iniciat una campanya de sensibilització
per donar a conèixer la problemàtica que aquesta activitat podria ocasionar a la salut dels veïns de la zona, així com de les molèsties i danys mediambientals que ocasionaria. Així doncs, a banda d'informar d'aquest conflicte als mitjans de comunicació locals, la plataforma ha obert un grup a Facebook que espera reunir a centenars de rubinencs.

Rubí Decideix busca voluntaris
Una altra de les organitzacions que busca recolzament per poder dur a terme una consulta sobiranista a Rubí és la plataforma Rubí Decideix. Després de donar-se a conèixer i de convocar una primera assemblea, ara la plataforma busca voluntaris per poder realitzar un referèndum a la nostra ciutat. Per això, han creat una web i un grup a Facebook on esperen trobar el recolzament humà i econòmic que necessiten.

5 comentaris:

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Menys mal que la societat civil de Rubí aguanta com pot els envits de l'Ajuntament i les seves regidories disposades de trencar qualsevol grupúscle de persones crítiques que pugui demanar qualsevol millora per la ciutat: serveis, espais verds, més espais pels vianants, etc.

Tot i no disposar d'espais ni de recursos materials o econòmics, algunes entitats tiren endavant.

Gràcies a totes elles i endavant!!!

Anònim ha dit...

Això de la manca d'espais de les entitats de Rubí és una qüestió crònica a Rubí, literalment no hi ha espais per aquestes.

Als qui no els faltarà espai a partir d'ara són als tècnics i la regidora de cultura. Literalment han fet fora del seu despatx a la directora de la biblioteca i han ocupat diverses de les instal·lacions de la biblioteca: sales d'estudi, etc.

Creia que aquesta qüestió havia estat desementida des de l'equip de govern però algunes fonts corroboren aquest fet...

Anònim ha dit...

Per a qui ho llegeixi a temps!

Avui la plataforma es reuneix amb l'Alcaldessa a l'Ajutnament a les 19.30h pel tema abocador. Com més gent millor!

Pep ha dit...

bravo por la gente del pueblo que tiene iniciativa para hacer un referéndum de este calibre, bravo por la gente con ganas de cambio, bravo por la gente que se lo está currando altruistamente invirtindo el tiempo libre en cosas sociales de este tipo.

Vergüenza de políticos que se autodenominan de izquierdas,que no tienen valor para iniciar proyectos parecidos,por miedo a represalias por parte del estado.Es una vergüenza, que un partido como los burgueses de esquerra,intenten retrasar al máximo posible la consulta por miedo a la baja participación en la consulta, y yo me pregunto, no tienen miedo en las elecciones por las bajas participaciones que el los últimos años se han cosachado????

Que poca vergüenza....

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Són les 18h i encara he de veure algú de la brigada tirant sal als carrers (inclòs les voreres).

Rubí està farcit de cons que prohibeixen el pas de vehicles però no hi ha cap policia local a les cruïlles o regulant el trànsit del passeig de la Riera (C-1413a) on els cotxes porten més de 3/4 d'hora autrats.

Can Fatjó i l'Avda. Castellbisbal és una pista de patinatge...

On és el lideratge en aquesta ciutat????

No m'estranyen els resultats de l'enquesta del Diari de RUbí: desconeixement de l'equip de govern, males notes per part dels barris de l'"altra banda" de la Riera, en fi...