dissabte, 17 de juliol del 2010

De carrer residencial a perillosa via de doble sentit

Indignació veïnal a Ca n'Oriol arran de la conversió d'un carrer residencial en una perillosa via de doble sentit. Els veïns demanen una rectificació
Sorpresos... i indignats. Així s'han sentit els veïns del carrer Josep Sentís i Porta, al costat del parc de Ca n'Oriol. Aquest petit carrer residencial de 65 metres i 20 habitatges en total era fins la setmana passada un tranquil carrer d'un únic sentit de circulació i on els veïns podien entrar i sortir dels seus guals sense perill. Dilluns, però, de cop i volta, i sense avisar als veïns ni consultar-los, el carrer va passar a ser una via de doble sentit de circulació.

A principis d'aquesta setmana uns operaris van pintar línies blanques que indiquen el doble sentit de circulació, franges grogues a banda i banda de la via que prohibeixen l'estacionament, i senyals de trànsit que anuncien aquests canvis. La paradoxa és que fa uns anys el govern municipal d'IC-V-PSC va obligar a posar guals a tots els pàrquings del carrer (cosa que tothom va fer). A més, l'eliminació d'un carril del camí de Ca n'Oriol arran de la nova urbanització del parc de Ca n'Oriol va fer que el govern municipal prometés que el carrer Josep Sentís i Porta passaria a ser d'accés restringit a veïns.

Durant aquests últims anys, però, aquestes promeses mai s'han complert. El carrer ha canviat cinc vegades el seu sentit de circulació i mai s'ha convertit en una via restringida, però el que ha passat ara ha indignat molt als veïns. Els girs oberts que fan molts vehicles i la gran velocitat que alguns porten (i que no són veïns del carrer) ja ha estat a punt de provocar algunes topades. Els veïns no entenen els motius d'aquests canvis i reclamen que el carrer torni a tenir un únic sentit de circulació, ja sigui direcció Sant Cugat o direcció Terrassa, però només un, ja que aquest és un perill que no ve justificat pel volum de trànsit d'aquest petit nucli urbà de 3 carrers. Per què l'Ajuntament ha pres aquesta decisió sense avisar ni consultar? Per què prohibeix aparcar a un carrer completament residencial i sí ho deixa fer a altres zones? Els veïns demanen explicacions i una rectificació, per comoditat, tranquil·litat i, sobretot, SEGURETAT.

51 comentaris:

Anònim ha dit...

que asco de ayuntamiento, siempre jodiendo a todos...

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

a estos sres. del ayto. les da igual la seguridad de los ciudadanos, solo hay que pasear un poco por el centro,calles como la de Terrassa o Doctor Robert,con aceras estrechas(cabe justo una persona) y autobuses pasando que la mayoria de las veces se tienen que subir encima de la acera porque no caben,coches a toda velocidad porque,estos "sres." no son capaces de poner elevaciones,una inseguridad total para los peatones. Todo esto al lado del ayto., osea que ni siquiera tienen la excusa de que no lo ven porque pasan por delante todos los dias.Una vergüenza.

Anònim ha dit...

Més exemples de situacions manifestament millorables:

- Carrer de Sabadell entre Sant Gaietà i Sant Muç: vorera estreta sovint ocupada per cotxes "aparcats" al principi del carrer (cantonada Sant Gaietà)
- Carrer Nou entre Sant Josep i Sant Gaietà: vorera dreta super-estreta, adequada només com passera de gats però a on les persones fem equilibris. Al tram final, tocant a Sant Gaietà, campi qui pugui (contenidors, vorerera esquerra inexistent).
- Carrer Sant Magí entre Santa Maria i Sant Gaietà: carrer molt estret a on circulen vehicles en tots dos sentits -teòricament, ara només haurien de ser els autoritzats a fer-ho per aquesta zona d'ïlla, però... ja se sap. Encara que només hi circuléssin els autoritzats, serien masses per un carrer d'aquesta amplada. És com fer passar a les persones per la rampa d'un pàrking. Això sí, aprofitant les obres s'elimina el pas de vianants de Sant Gaietà perquè es deu considerar perillosa la seva coexistència amb el que a la pràctica és una sortida d'un pàrking cada vegada més ocupat (vull dir, el carrer Sant Magí).
- Ïlla de vianants zona carrer de la Creu - Santa Maria - Sant Magí: malgrat teòricament ara només hi poden circular i parar vehicles autoritzats i identificats amb enganxina de l'Ajuntament, segueix passant-hi tothom a qui li va bé, quan li va bé, en moto o en cotxe. I els vianants, que s'apartin depressa, que molesten.
- Carrers Santa Maria i Sant Magí: es veu que la prohibició d'aparcar-hi no s'aplica a les motos. N'hi ha en residència permanent. Com al carrer de Cal Príncep.
- Zona de càrrega i descàrrega del carrer de Cal Príncep tocant a Cervantes: quan hi ha vehicles aparcats, els que giren des de Cervantes o venen de l'altra banda posen en perill als vianants que caminen per la vorera de l'altra banda. No diguem si es tracta d'una camioneta o un camió petit.
- ...

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Jo afegiria la vorera del c/ Font de la Via (entre Avda. Castellbisbal i c/ Ponent): cotxes aparcats a la vorera que no permeten el pas dels vianants i menys el dels veïns amb cotxets d'infants o cadira de rodes.

Amb la simple col·locació d'unes pilones es limitaria aquesta infracció per part dels vehicles i es permetria el pas dels vianants

Anònim ha dit...

Ayer por la noche, sobre las 21.30h había 4 coches de la Policia Local y 2 de los Mossos aparcados (correctamente) en la puerta del Hotel Sant Pere 2 (en el carrer del Segre).

Volví a pasar a las 22h y continuaban allí. ¿Reunión de coordinación? ¿Merienda-cena? ¿Es necesario que todos los efectivos estén en el mismo punto a la misma hora dejando desatendida toda la ciudad?

Quisiera pensar que era una redada o estaban haciendo alguna operación conjunta pero el hecho que los coches estuvieran correctamente aparcados lo hace dudar...

Tan dificil es hacer las cosas bien? ha dit...

En la zona Z de Rubí también deberían echar un ojo para señalizar entrada y salida de la zona residencia, límite de velocidad y poner pilonas para que no aparquen en la zona de contadores o entrada y salida de garajes.
Si ya lo hicieron en la zona del Huelva, porque no lo hacen en la manzana de más arriba eh?
Hay muchas cosas inexplicables en este ayunta-miento.
Solo que salga alguien con algo de ideas para la próxima legislatura, el cambio se prevé inmediato (el problema es que el resto no tiene tampoco muy buena pinta)

Rubí ciudad sin ley ha dit...

Lo de los mossos es cada día a la misma hora. Es la hora de los delinqüentes porque mientras se toman el café están en un punto determinado y si delinquen en la otra punta de la ciudad no les da tiempo a llegar.

Las reuniones en el Hotel son diarias, y ya no digamos los días de fútbol.

Más vigilar y menos merendar señores agentes!!!!

Anònim ha dit...

Otro meeting point de las fuerzas del orden de esta ciudad es la gasolinera de la BP en la Bastida o el area de servicio de la C16. A cualquier hora encuentras a mossos o locales tomando el café

Anònim ha dit...

Perdonad la ignorancia pero: ¿cuál es la "zona Z" de Rubí?

ruben ha dit...

La Zona Z es el barri segle XXI, pero ja van arreglar aquesta zona posant pilones, potser tal i com diu l'anterior post la part mes nova encara no l'han modificat, aixo es a base de queixes a l'ajuntament dels veins i escrits des de la propia pagina web. Les reunions de policia i mossos son diaries a aquests llocs, a mi se'm cauria la cara de vergonya, quantes vegades esmorzen?perque no ho fan a l'oficina, donen molt mal exemple!!!

Anònim ha dit...

pero ellos si que se hace sus zonas seguras, fijaros que ha hecho peatonal el trozo que hay delante del nuevo edificio que se han hecho en frente del ayto.,claro no vaya a ser que pase un coche cuando ellos estan cruzando, que jeta que tienen.

La petjada ha dit...

Per tal de garantir un debat de qualitat, els comentaris amb insults seran el·liminats.

Disculpeu les molèsties, però entenc que és el més sa per garantir el futur d'aquest bloc.

La unión hace la fuerza ha dit...

Por supuesto que se deben eliminar las entradas con insultos. Hay que hablar con respeto.

Respecto a la urbanización de la zona Z debería haberse consensuado todo el barrio y una vez hecha una parte hacerla toda sino me parece un trato discriminatorio, amén de ahora tener que iniciar una nueva lucha que anteriormente ya ha sido ganada.

Anònim ha dit...

Pues yo vivo en esa zona y cuando buscaba aparcamiento y no encontraba a la primera, tenía que dar la vuelta en la Av. del Estatut para volver a entrar. Lo que no era lógico es que tres calles paralelas tuvieran el mismo sentido. A mí me parace correcta la decisión del ayuntamiento

peregrino ha dit...

Comoditat per a qui? serà per als veïns del carrer Josep Sentís, perquè per a la resta de veïns de la zona era un emprenyament tenir tres carrers seguides amb senyal de prohibit. Completament d'acord amb l'ultimo comentari. A més, tots els veïns del carrer tenen guals i no té perquè aparcar fora.

Si tots fossim cívics... ha dit...

Però com la gent és tan incívica aparquen tot i haver-hi guals. Amés a la zona de comptadors no hi ha guals i com algun dia hi hagi una emergència hi ha cotxes aparcats davant. Per això demanem que es senyali i es respecti.

Si vius a aquella zona m'estranya molt que no trobis aparcament. Si estigués tot ben senyalitzat potser si que no hi trobaves pero com és can pixa..

afrodita ha dit...

Pues no termino d entender donde está el problema. El hecho d que ahora la calle sea de dos sentidos tampoco convierte la calle en una autopista, digo yo, que no estamos hablando de la Diagonal. Las limitaciones de velocidad y las señales hay que respetarlas SIEMPRE, sea la calle de uno o doble sentido.

Anònim ha dit...

vale, no es la Diagonal pero por ser una pequeña calle pueden hacer lo q les de la gana? pues no

A LOS VECINOS NO NOS HAN PREGUNTAO NADA!

Anònim ha dit...

¿Recuerdas, de la clase de Historia, cuando hablaron del Despotismo Ilustrado? Ellos están por encima de nosotros, tienen una visión de conjunto y actúan con la finalidad de aumentar el Bién Común. ¿Les consultas a tus niños si quieren ponerse el abrigo en invierno? Pues eso.

Ana ha dit...

No té cap sentit que el carrer tingui dues direccions, que ho facin sense consultat ni sense avisar del canvi.
El carrer sembla una pista de carreres, no fan l'stop, i és un perill per sortir del garatge. En canvi, sí que van informar, obligar i recaptar per tenir gual, cosa que no era necessària.
No estem d'acord amb el canvi fet per l'ajuntament.

Anònim ha dit...

No entenc perque te doble sentit un carrer que només és per accedir a les vivendes

Nemo ha dit...

Sobre l’Ajuntament i la informacio: Al carrer Sant Gaietà estem d’obres de voreres des del 17 de maig (tret del parèntesi de la Festa Major). No se si és el cas de tothom, però sí sé que per molts la primera notícia va ser quan van començar a rebentar voreres (això sí, dos dies després vam trobar un paper de l’Ajuntament a les bústies anunciant-les en general, cantant-ne els beneficis -que no qüestiono-, agraïnt la comprensió, etc.).

La qüestió: se suposa que un temps abans d’unes obres d’aquesta magnitud i naturalesa un empleat de l’Ajuntament està encarregat de contactar amb els titulars dels guals, per informar de l’afectació i presentar la possibilitat de fer-hi modificacions. Fantàstic. Quin moment millor? El cas és que aquest empleat mai ha fet aquest contacte previ, i la desinformació ha causat diversos problemes i perjudicis, perfectament evitables. Repeteixo: la primera notícia de les obres va ser quan van començar i ningú s’esperava que impliquèssin certs canvis que s’han acabat fent en aplicació de la normativa actual.

Tant costa fer les coses bé?

Pel que fa al carrer Josep Sentís, és una llàstima que la cosa s’hagi fet sense consultar als veïns afectats, però molt em sembla que, com de costum, el problema és més el comportament incívic de molts conductors que el canvi en sí mateix.

Nemo ha dit...

PS al meu comentari anterior: m'oblidava de dir que la veritat és que tampoc entenc el sentit del canvi que s'ha fet ara, ni els de tots els anteriors, i per què aquest carrer no és d'accés restringit a veïns. Estaria bé que els responsables d'aquesta decisió ho expliquéssin als ciutadans en general i als afectats en particular.

Anònim ha dit...

Com de costum, la gestió del dia a dia en aquest ajuntament deixa molt a desitjar...

Anònim ha dit...

El tema de la mobilitat a Rubí és d'escàndol. Entre l'illa peatonal que no és, les voreres que serveixen d'aparcament amb el beneplàcid de la policia local i les carreres de cotxes i motos pels carrers només em queda que agraïr al crack de l'Ajuntament la tasca ben feta!

Enhorabona!!!! Moltes Felicitats!!!

Algú sap el nom del responsable d'això? hem de fer-li un homenatge i jo li dedicaria un carrer i tot, això si que sigui d'aquests que tant sap fer:

Peatonal i amb circulació simultània. I amb voreres minúscules on no puguin passar dos persones alhora però que els cotxes hi puguin aparcar amb el consentiment i mirada comprensiva de l'Ajuntament.

Algú sap...? ha dit...

Hi ha una part de la moguda que crec que és relativament fàcil de corregir com és que la policia local posi multes (el que haurien de fer, vamos). No recordo haver vist cap policia local posar una multa a Rubí, i mira que de raons n'han tingut: motos i ciclomotors amb el tub d'escapament trucat i fent conducció temerària, cotxes aparcats sobre la vorera o en doble fila ocupant guals, gent conduint i parlant pel mòbil i sense cinturó de seguretat, incompliments dels límits de velocitat, etc.

Algú sap on es poden consultar les dades de multes de circulació que s'han posat a Rubí de manera que es pugui saber la productivitat del servei? Suposo que la policia local deu tenir una memòria anual amb les estadístiques més habituals: multes, serveis, controls de velocitat, controls d'alcoholèmia, etc. tal i com fan a d'altres poblacions

Nemo ha dit...

Que no hagis vist posar multes no vol dir que no se'n posin, no? O vols dir que aquestes infraccions que cites s'han fet davant de policies que han passat de tot?

Per poder posar multes, primer cal que els agents de l'autoritat vegin la infracció. Moltes de les infraccions de què estem parlant no es cometen davant de la policia. L'única manera que aquesta "solució" funcionés seria que hi hagués un policia a cada cruïlla i que no se n'escapés ni un. Les mesures represives no són la solució. Ep!, que no dic que no s'hagi de multar, i fort, a qui li toqui. Però per cada un que enxampen n'hi ha molts que se'n surten impunement, i aleshores què? El problema continua.

ruben ha dit...

Als del post que comentaven que estaven d'acord dient que veuen bè el canvi que s'ha fet al carrer Josep Sentis i Porta, comentar-li tres coses:

- No han de passar absolutament per res per aquests carrers, MAI s'ha pogut aparcar només a la zona de la rambla, i un carrer és sentit dret i l'altre esquerra per a poder sortir sense problemes de la zona.
- Uns carrers estrets no poden ser mai de doble sentit, ja que causen molestia tant per als veïns com per al conductor.
- Si has de donar la volta, perque no trobes aparcament, en aquella mateixa cruïlla pots donar la volta i a la mena d'illa que hi ha, pots anar direcció Terrassa, Sant Cugat o cap al centre.

No puc entendre com hi ha gent que de les molesties veïnals i de seguretat puguin estar en contra...

Com a veí del carrer, vull fer una pregunta, que passa si no paguem més gual?Si ja no es pot aparcar en el carrer no hi haurà problemes de que ens aparquin a la nostra porta, no?
Podem reclamar a l'ajuntament que ens comenti el perque d'aquest canvi?

Anònim ha dit...

Ruben,segun la legislacion aunque no puedan aparcar en la entrada de tu parking tienes que pagar vado porque para entrar en tu parking estas circulando por encima de la acera.Solo es una nota aclaratoria.Y Nemo ,yo si que he visto a la guardia urbana estar viendo infracciones,sobre todo en l'illa de vianants, y no decir nada.

ruben ha dit...

Gràcies anònim per la teva ràpida resposta.
A Nemo comentar-li que jo estic fart de veure a la policia que no fa absolutament res quan passen cotxes a tota velocitat, motos sense tubs...etc...i res de res, potser tenen un cupo de multes a posar al dia...no m'estranyaria res...a més desprès tenen una actitut prepotent si els contestes alguna cosa amb raó...tinc casos de coneguts que els ha passat i han hagut de baixar el cap i callar!!

Algú sap...? ha dit...

Nemo, això que la policia local no multa crec que està prou clar. A la ciutat hi ha diversos punts negres en els quals sistemàticament s'incompleix el codi de circulació: alguna vegada has vist sense cotxes aparcats la parada de bus de la Plaça Pearson? Quants cotxes incompleixen els límits de velocitat a l'Avda. de l'Estatut o el Passeig de la Riera? El pas de vehicles per la zona de vianants al migdia?...

M'estàs dient que tots aquests punts (i d'altres que cadascú pot recordar) només els coneixen els ciutadans de Rubí i a la policia local els és completament desconegut? Jo també he vist cometre infraccions davant d'agents de la policia i aquests passar del tema i mirar cap a una altra banda...

Jo crec que s'haurien de posar més multes de circulació. Insisteixo que si hi haguessin dades públiques de les multes que s'han posat podríem comparar la productivitat d'aquest servei amb el d'altres municipis

Nemo ha dit...

D'acord, és evident que no em vaig explicar bé al meu comentari sobre la policia i les multes.

Els últims comentaris contesten la meva pregunta inicial (que plantejava només perquè jo no he estat testimoni de fets d'aquest tipus): coincidiu en que es cometen infraccions davant d'agents de la policia i que aquests no hi fan res. Doncs, tal com han anat les coses fins ara, haurem d'esperar que algun responsable llegeixi això i vulgui donar-se'n per enterat i fer-hi alguna cosa. La imatge que es projecta és lamentable i desencoratjadora. Si els responsables no actuen i els ciutadans ens limitem a lamentar-nos de manera improductiva, res canviarà.

Completament d'acord que els punts negres notoris s'haurien de sotmetre a un control efectiu. No fer-ho és pràcticament un acte de negligència, i més valdria no esperar a que hi hagi morts o ferits. També crec que les lleis i normatives són un brindis al sol si no hi ha la voluntat i els medis per aplicar-les i fer-les complir. D'exemples, malhauradament, aquest blog n'està ple, i vergonya els hi hauria de fer als que manen. El que volia expressar és que, punts negres apart, hi ha molts altres llocs a on es cometen infraccions i que la vigilància universal no és factible, fins amb la millor voluntat del món.

Estic d'acord en que la informació sobre les multes seria interessant però tinc dubtes sobre la seva rellevància, sobre tot pel que fa a la "productivitat". Productivitat en termes de què? Saber quantes multes aquí en comparació amb, diguem, Sant Cugat, no és significatiu si no es posa en relació a altres dades: número d'habitants, parc de vehicles, quantitat de desplaçaments o, idealment (i això mai ho sabrem) quantes infraccions es detecten en total.

En qualsevol cas, crec que tots estem d'acord en demanar informació mínimament rellevant i no decorativa i senzillament propagandística. Exemple: aneu a la web de l'Ajuntament i cliqueu el banner FEOSL 2010. Un cop allí, cliqueu el link a l'apartat de NOTÍCIES I AFECTACIONS... Sense comentaris. Clar que pot ser que el meu concepte de què és "notícia" i de què és una "afectació" no coincideix amb qui s'encarrega d'això. O que no hi ha cap afectació que valgui la pena anunciar?

Anònim ha dit...

los vecinos del carrer Terrassa estamos hartos de pedir que pongan unas elevaciones,tambien se ha hecho por mediacion de la asocicion de vecinos, pro no nos hacen ningun caso, es una calle con aceras muy estrechas y la que,los conductores,cuando ven el semaforo en verde,aceleran para que les de tiempo a pasar.Ademas es una calle por la que pasan muchos niños,como tu bien dices ,nemo, esperemos que no haya que esperar a que pase una desgracia para que estos sres. del ayto. actuen.

Anònim ha dit...

Doncs si només la utilitzem els veïns, que importa que sigui d'un o doble sentit? A part de prohibir aparcar, en un carrer que per cert tot són guals i per tant abans tampoc es podia aparcar, que altre problema hi ha? Al meu entendre, tal com està, els veïns del carrer Josep Sentis i Comas seguiu tenint la comoditat d'entrar pel vostre carrer i la resta no hem d'anar-nos a donar la volta al quinto pino per a poder tornar a les nostres.

Quant a la seguretat, no té perquè haver cap problema si tots respectem la senyalització (stop, límit de velocitat, etc) O també té la culpa l'ajuntament si algú se salta el stop?

Ruben, crec que tothom té dret a discrepar i tenir un punt de vista diferent, i el que a uns veïns us sembla malament a uns altres ens sembla una decisió encertada.

José L. Bernal ha dit...

Soy vecino de la calle Josep Sentís i Porta, referente a la actitud del Ajuntament a propósito de los cambios realizados en nuestra calle, deseo manifestar lo siguiente:

La pregunta es ¿Que sesuda persona de ese Ajuntament, toma la decisión, sin ningún tipo de información a los vecinos ni personas afectadas y con que FIN?
¿Qué razón puede existir para tomar esa medida, que a todas luces no tiene ningún sentido ni lógica?
¿Con que derecho gastan el dinero de los contribuyentes en modificaciones tan absurdas como esa?
¿Quizá hay que justificar que se hacen cosas?
¿Quién y a quien se rinden cuentas?

Este Ajuntament demuestra una falta de profesionalidad evidente, se atreven a tomar la decisión de hacer la calle Josep Sentís i Porta de doble sentido y no se preocupan de acometer problemas de importancia como la avda. Comas i Sola, que desemboca en la plaza de la Agricultura/avda. del Estatut, creando largas colas, especialmente en las horas punta, teniendo que esperar tres o cuatro semáforos para poder cruzarla, o la falta de responsabilidad para modificar en los navegadores de los cambios que se realizan en las calles de la población. Josep Sentís i Porta aparece en Google y en todos los navegadores con la dirección de sentido Sant Cugat, como hace 10/12 años atrás. Seguramente sus vecinos no significan nada para este municipio.

En el pasado contribuimos con nuestra actitud solidaria haciendo manifestaciones y cerrando temporalmente al tráfico en la avda. del Estatut, protestando contra la actitud de la anterior alcaldesa por decisiones unilaterales, contrarias al bienestar de los vecinos y ciudadanos, con la construcción de la famosa rambla que cada día se puede verificar la estupidez que supone su realización, nunca se ve a nadie sentado en los bancos, ni paseando por la misma, eso si, creando un embudo para el tráfico en ocasiones de gran importancia que nadie ha sido capaz de abordar.


En aquellos tiempos encontramos el apoyo con el entonces equipo de la oposición, hoy en el gobierno municipal.
DESGRACIADAMENTE Y DESPUES DEL TIEMPO TRANSCURIDO TE DAS CUENTA QUE NO HAY GRANDES DIFERENCIAS ENTRE EL GOBIERNO ANTERIOR Y EL ACTUAL.

En aquel momento nos pareció que eran personas dignas de confianza, pero todo son promesas a la hora de conseguir el voto, luego es mucho más fácil olvidarse de las promesas que acometer con valentía verdaderas soluciones para facilitar la vida al ciudadano.
Decisiones unilaterales como la tomada en nuestra calle sin consultar ni informar, hacen perder la fe en la clase política, con este tipo de actitudes caciquiles te das cuenta de la cruel realidad.
POLITICOS NO, GRACIAS
¡aunque yo sigo pendasndo que deben existir personas profesionales, serias y honestas! Que son capaces de realizar una buena labor ciudadana.
La cuestión es ¿Dónde están?



José L. Bernal

José L. Bernal ha dit...

Soy vecino de la calle Josep Sentís i Porta, referente a la actitud del Ajuntament a propósito de los cambios realizados en nuestra calle, deseo manifestar lo siguiente:

La pregunta es ¿Que sesuda persona de ese Ajuntament, toma la decisión, sin ningún tipo de información a los vecinos ni personas afectadas y con que FIN?
¿Qué razón puede existir para tomar esa medida, que a todas luces no tiene ningún sentido ni lógica?
¿Con que derecho gastan el dinero de los contribuyentes en modificaciones tan absurdas como esa?
¿Quizá hay que justificar que se hacen cosas?
¿Quién y a quien se rinden cuentas?

Este Ajuntament demuestra una falta de profesionalidad evidente, se atreven a tomar la decisión de hacer la calle Josep Sentís i Porta de doble sentido y no se preocupan de acometer problemas de importancia como la avda. Comas i Sola, que desemboca en la plaza de la Agricultura/avda. del Estatut, creando largas colas, especialmente en las horas punta, teniendo que esperar tres o cuatro semáforos para poder cruzarla, o la falta de responsabilidad para modificar en los navegadores de los cambios que se realizan en las calles de la población. Josep Sentís i Porta aparece en Google y en todos los navegadores con la dirección de sentido Sant Cugat, como hace 10/12 años atrás. Seguramente sus vecinos no significan nada para este municipio.

En el pasado contribuimos con nuestra actitud solidaria haciendo manifestaciones y cerrando temporalmente al tráfico en la avda. del Estatut, protestando contra la actitud de la anterior alcaldesa por decisiones unilaterales, contrarias al bienestar de los vecinos y ciudadanos, con la construcción de la famosa rambla que cada día se puede verificar la estupidez que supone su realización, nunca se ve a nadie sentado en los bancos, ni paseando por la misma, eso si, creando un embudo para el tráfico en ocasiones de gran importancia que nadie ha sido capaz de abordar.


En aquellos tiempos encontramos el apoyo con el entonces equipo de la oposición, hoy en el gobierno municipal.
DESGRACIADAMENTE Y DESPUES DEL TIEMPO TRANSCURIDO TE DAS CUENTA QUE NO HAY GRANDES DIFERENCIAS ENTRE EL GOBIERNO ANTERIOR Y EL ACTUAL.

En aquel momento nos pareció que eran personas dignas de confianza, pero todo son promesas a la hora de conseguir el voto, luego es mucho más fácil olvidarse de las promesas que acometer con valentía verdaderas soluciones para facilitar la vida al ciudadano.
Decisiones unilaterales como la tomada en nuestra calle sin consultar ni informar, hacen perder la fe en la clase política, con este tipo de actitudes caciquiles te das cuenta de la cruel realidad.
POLITICOS NO, GRACIAS
¡aunque yo sigo pendasndo que deben existir personas profesionales, serias y honestas! Que son capaces de realizar una buena labor ciudadana.
La cuestión es ¿Dónde están?



José L. Bernal

Nemo ha dit...

Algú ha provat el nou sistema d'AVISOS, QUEIXES I SUGGERIMENTS de l'Ajuntament? Està camuflat al final del desplegable de l'apartat de SERVEIS de la web municipal

Ho pregunto perquè, en el meu cas, no hi ha manera d'omplir el formulari on line. Irònicament, això planteja el problema de com avisar del seu mal funcionament. Trucar a la OAC?

Anònim ha dit...

Respetando la opinión de la persona que indica la calle denbe ser de doble sentido para que no tenga que dar vueltas para aparcar, aconsejarle adquiera un vado, creo que los que tenemos ese coste como impuesto revolucionario tenemos derecho también a opinar cuantos sentidos debe tener nuestra calle

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Algú sap si està actiu l'aplicatiu Rubí Verd i Rubí Via, fa unes setmanes vaig enviar diverses incidències i encara no han contestat el mail.

Potser estan desconnectades de manera que les incidències no computen en els seus registres i poden dir que han millorat les estadístiques a nivell de ciutat...

Una altra possibilitat és que no hi ha un duro i han descartat qualsevol acció de manteniment de la ciutat desconnectant directament aquests aplicatius.

Nemo ha dit...

Escardívol, a mi em sembla que el que tu esmentes ha estat substituit per un sistema centralitzat i millorat (?), al qual jo faig referència en el meu últim comentari -i que no em funciona.

Com a estratègia, no està malament el que dius: si no es reben queixes, vol dir que les coses van bé i tothom està content, oi?

;-)

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Nemo,

he provat l'aplicatiu que comentes i tampoc em funciona. Tampoc he vist que s'hagi fet comunicació d'aquest nou servei a nivell de web.

De nou, la gestió...

jesus ha dit...

Como vecino de la cll Josep Sentis i Porta, estoy totalmente de acuerdo con mis vecinos que nos quejamos sobre el cambio a doble sentido de la calle, sin haber consultado previamente con las gentes que vivimos cada dia en esta calle y como ya han comentado varios no sabemos ya cuantas veces nos la han cambiado de direccion , se ve que no tienen otra cosa que hacer en esos organismos pensantes que lo podrian hacer valer en otros asuntos mas importantes para los ciudadanos que los pagamos y que lo nuestro nos cuesta con los impuestos . En fin ya vendran las elecciones

Anònim ha dit...

Penso que els ciutadants que han comentat aquest bloc segurament no saben ni quin carrer és el Josep sentís i diré més, ni hi deuen haver passat mai. Aquest carrer de finalitat residencial no té perquè ser de doble sentit, doncs, no existeix cap motiu. Penso que molts comentaristes el que els hi passa és que tenen enveja de que ells probablement no poden aparcar davant de les seves residències i per això ens neguen a nosaltres aquesta comoditat. Inútils 3 carrers paral·lels amb la mateixa direcció? sí, potser si, dons fem-lo de sentit contràri per no haver de donar la volta fins a l'Av.Estatut, però d'un únic sentit! En comptes de prendre aquestes mesures inútils en un carrer on només hi passen veïns i pocs més, potser que l'ajuntament s'encarregui de millorar altres vies urbanes de més trànsit i rellevància. Dit això, quin problema hi ha en que els veïns estacionem en el nostre propi Gual, si a nosaltres, residents de les vivendes del carrer, no ens molesten i hi poden passar cotxes igualment, en un únic sentit?

Una reforma o canvi de senyalització a l'av.Estatut podria ser una millora de la via, la qual és transitada per molts conductors al llarg del dia, però un canvi de senyalització al carrer Josep Sentís, carrer de 65m d'allargada, gairebé a les afores de Rubí i d'ús residencial? Sincerament, ho trobo una TOCADA DE NASSOS!!!

Anònim ha dit...

¿y os quejais de una calle porque os ponen doble sentido? pues SUERTE teneis en tener una calle bien pintada, con aceras y con ASFALTO.....si si con asfalto, porque a mi el parking me da al pasaje llobateras (detrás el mercado municipal) y al salir lo hago en una calle sin asfalto, es sólo cemento mal puesto, y con el pavimento lleno de boquetes, uno justo delante del vado de un metro de grande. Ojalá mi problema fuera vuestro!!

Nemo ha dit...

Em sembla molt bé i molt interessant que s'expressin queixes i opinions al blog. Ara bé, només per curiositat: quants dels que us heu queixat aquí heu presentat una instància a l'juntament per fer tal de fer oficial la vostra queixa?

Vagi per davant que no ho considero una tasca fàcil perquè el formulari on line no funciona i fer-ho en persona, a l'estiu, vol dir poder i voler anar al matí a l'OAC.

Tanmateix, els que prenen decisions no tenen per què llegir aquest bloc o, si el llegeixen, no tenen per què respondre. Les instàncies, TEÒRICAMENT, han de rebre resposta. Algun dia. I seria el pas previ per, si es considera pertinent, portar-ho a Sindicatura de Greuges.

Anònim ha dit...

nemo, respecto al estado lamentable y vergonzoso en que se encuentra el pasaje llobateras ya se ha informado al ayuntamiento en varias ocasiones sin efecto ninguno. Es cierto que responden pero la respuesta es "lo tenemos en cuenta para futuras actuaciones", osea DAN LARGAS y siguen sin arreglarlo. No creas que aquí nos quejamos por quejarnos, sino porque es el último sitio que nos queda después de que nadie nos haga caso, al menos estos impresentrables del ayuntamiento no nos quitarán el derecho de pataleta no? además va bien que se escriba en este foro para que la gente sepa que no es la única que tiene una calle en estado pésimo y el ayuntamiento como de costumbre pasa de arreglarla. Por cierto como bien dices la web para hacer quejas al ayuntamiento falla...que casualidad....pues aunque me imagino que no es casualidad y que ellos lo saben de sobras, de todas formas informé de esto al ayuntamiento cuando lo detecté y no he recibido respuesta ni lo han arreglado....¿casualidad también? lo malo es que encima se habrán dejado un pastón de dinero público en pagar y mantener ese espacio web que no sirve de nada.

Anònim ha dit...

aquests que ens governen son bastant inútils, sino com pot ser que als carrers que estan posant ara voreres més amples pel pla de camins escolars segurs no ho estan fent amb cap rampa?? i això que ens costa a tots 1200000euros! Es increible que abans aquestes voreres tenien rampes per minusvàlids, gent gran, gent amb carros de nens petits,etc i ara en els pasos de zebra no hi posen cap rampa (veure al voltant del col·legi del carrer cervantes) això es normal? però quina mena de polítics tenim? després vindràn d'aquí a uns mesos quan rebin queixes i es gastaran més calers en possar les rampes, pero que inútils. I a més com poden dir que son camins escolars segurs quan no hi ha rampes per creuar el carrer, en els extrems les voreres s'aprimen a la meitat del seu tamany i continuen passant i aparcant cotxes en el carrer? de veritat es necessari gastar més d'un millió d'euros per fer una mica més ample la vorera? quin malbaratament de diners públics!! Aquests calers no es poden invertir en solucionar els desperfectes de tots aquests carrers que es queixa la gent aqui?
Suposo que molts pares pensen que aquests camins escolars sí son segurs i hi fan falta, però jo crec que mentres es pugui aparcar en aquests carrers tan estrets i els cotxes que passen ho han de fer ara més arran de la vorera perque no hi caben, sempre hi seran voreres insegures pels nens, i ara a sobre sense rampes també per la gent gran o amb discapacitats.
Olé ajuntament, això es fer les coses ben fetes!

Nemo ha dit...

Al penúltim anònim: sembla que he tornat a no explicar-me bé. No dic, en absolut, que no es s'hagin de plantejar problemes i queixes a aquest blog o a d'altres similars que pugui haver-hi. Al contrari! Com deia, em sembla bé, útil (encara que potser no en resultin resultats pràctics) i un exercici saludable. I espero que segueixi funcionant durant molt de temps, perquè sembla un dels pocs medis que hi ha per canalitzar públicament queixes i opinions.

Només volia recordar que ningú de l'Ajuntament, encara que llegeixi el blog, té per què recollir aquestes queixes i opinions.

Per últim, referent al no-funcionament de la web institucional per presentar instàncies, tendeixo a creure que pot explicar-se sense haver de recòrrer a la malícia dels que manen, per simple incompetència. Però em puc equivocar.

Bones vacances a tothom que en pugui gaudir!

Anònim ha dit...

Nemo tú lo has dicho o hay malicia para actuar tan mal o son incompetentes ,no hay otra explicacion.En el caso de dels camins escolars, dijeron que la calle delante de la escola Montserrat,la harian semi peatonal,como tienen los socialistas delante de su sede,esto lo dijo la alcaldesa en una de las reuniones con los niños del consell de infants,y al final lo que han hecho es ampliar la acera nada mas,y encima la han tenido que hacer dos veces porque se habian equivocado.Si esto son camins escolars seguros que venga Dios y lo vea, pero ellos si que se hacen su acera peatonal para pasar del edificio del ayto. al que se han enfrente.Así que la definicion de incompetentes se queda pequeña ,creo que aqui hay ademas otros factores como el amiguismo y el enchufismo.
Si esta pwersonas en vez de ser funcionarios trabajaran el la empresa privada, hace tiempo que estarian en la calle, y encima se quejan de que les rebajen un 5%, a esta gente de Rubi habria que rebajarles el 50% y aun cobrarian demasiado para el nivel tan bajo que dan.

Anònim ha dit...

al último anónimo. No se lo que os dijo la alcaldesa, pero si fue eso que comentas que sería semi peatonal ya le vale, vaya mentirosa. Lo peor de todo es que como bien dices lo que han hecho es una chapuza (como de costumbre) ya que sólo han ensanchado un poco la acera del colegio, han puesto una pequeña valla delante de la puerta y nada más. Encima lo han hecho tan mal que como comentaba otro anónimo no han hecho ni rampas en el paso de cebra (y lo peor es que antes SI habian, osea que las han quitado) y encima al final de la acera esta se estrecha a más de la mitad, faltan baldosas y está llena de containers..... Encima todavía no han puesto una señal de prohibido aparcar en ambos lados o pivotes en ambas aceras, espero que lo hagan antes de empezar el curso sino ¡dios mio que no pase nada! ya que si dejan pasar coches y aparcar en algún lado estamos en las mismas de siempre en las horas de entrada y salida, ya que padres y niños invadirán la calle y encima los coches les pasarán rozando con los espejos o subiéndose en las aceras de lo estrecho que será!!! ¿camino escolar seguro? no se donde algo de lo que han hecho favorece la seguridad de los niños, que alguien me lo explique por favor.
En el ayuntamiento deberían saber que cuando se hace una cosa o se hace bien o NO SE HACE, sino es malgastar el dinero de todos.