divendres, 9 de juliol del 2010

Rubí també reinvindica el dret a decidir

Setmana mogudeta amb moció al ple, concentració a la porta de l'Ajuntament i comitiva rubinenca cap a la manifestació de Barcelona
Avui es donava a conèixer públicament la sentència del Tribunal Constitucional que detalla que el català "és llengua d'ús normal, però no l'única" i assegura que totes dues llengües, tant el català com el castellà, poden ser "llengües vehiculars" en l'ensenyament. Entre altes perles, l'alt tribunal considera que "de nació només n'hi ha una i que és l'espanyola" i també retalla la creació de vegueries en cas que suposin la desaparició de les províncies.

La crispació que ha generat aquesta sentència és tal que els catalans, i també els rubinencs, porten setmanes mobilitzant-se per tal de reivindicar els drets de la nació catalana. Dissabte es durà a terme la gran celebració a Barcelona, però durant la setmana també s'han organitzat un seguit d'activitats per reclamar que aquesta retallada del TC no enfonsi l'Estatut que van votar els catalans en referèndum.

Dilluns, 25 entitats culturals i socials de Rubí va
n concentrar-se a la plaça de l'Ajuntament, seguint la crida d'Òmnium Cultural de la nostra ciutat. En aquesta trobada, rubinencs a títol individual i tots els partits polítics amb representació al Ple (excepte el Partit Popular, clar), van donar suport a la manifestació de dissabte i van demanar que els rubinencs se sumin a la causa.

D'altra banda, l'àmplia majoria del Ple municipal (també tots els partits menys el PP) va aprovar una moció que es mostrava en contra de la sentència del Tribunal Constitucional i també animava als rubinencs a anar fins a Barcelona dissabte. Òmnium Cultural de Rubí va ser l'artífex d'aquesta moció, presentada conjuntament amb tots els partits: PSC, CiU, ERC i ACR.

Finalment, demà dissabte és el dia clau. A partir de les sis de la tarda es farà una manifestació que sortirà de Diagonal amb Passeig de Gràcia i que acabarà davant d'un escenari situat a la plaça Tetuan. La societat rubinenca està convocada a les 16h a l'estació de Rubí per anar plegats cap a Barcelona. Cal tenir en compte que Ferrocarrils de Generalitat reforçarà el servei de tren i hi haurà un tren cap a Barcelona cada 12 minuts, per evitar que no es repeteixin les aglomeracions i problemes de la manifestació de 2003 per la guerra d'Iraq.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

la pregunta és, perquè el bloc de l'alcaldessa no ha tractat ni un sol cop aquest tema i, en canvi, té posts de coses tan importants com "El tertuliano arrepentido de Intereconomía"

Anònim ha dit...

Pues por que le interesa más lo del programa de esos fascistas..

Pero lo de la alcaldesa es normal, ya que son del psc.

A mi si algo me molesta y mucho, y por lo cual o iré a la mani por el dret a decidir es que por medio estan los burgueses de ERC. Esos lo joden y de una forma muy notoria. Ya que no han tenido ovarios ni pelotas para proponer un día y una hora para poder decidir nuestro futuro.

Legalmente no pueden hacerlo, eso ya lo se. Pero todo lo que se ha conseguido es desde la ilegalidad.

Ibarretxe, siendo de derehas, ha tuvo la iniciativa, le amenazarón con la represión desde el estado español, pero puso un día y una hora, cosa que erc no ha sido capaz.

Anònim ha dit...

dia y hora????? si si, en el 4100 como pronto. ¿pero tú has visto que % de catalanes votan a partidos con programas independentistas? pues haz cuentas

Anònim ha dit...

Lo importante no es la gante que vaya a votar a los partidos indepes, si no que se haga la consulta, ya que eso es lo que se llama damocracia aún que salga el no..

Pero eso no interesa verdad..? Es lo que tiene el estado Espanyol..