dijous, 9 de juliol del 2009

El tour de França travessa Rubí

Aquesta nit mentre arribava a casa l'activitat a l'avinguda Estatut era constant. Totes les tanques estan instal·lades, no hi ha cap cotxe aparcat, totes les línies ja estan pintades, el paviment perfecte, els camions de Rubinet buidant els contenidors i unes màquines netejant el paviment... Demà el tour de França travessarà la nostra ciutat... serà un moment històric.

Som molts els que demà treballem, i per tant, no podrem gaudir d'aquesta etapa. Molts també tindrem molèsties de mobilitat (veïns que no podrem sortir de casa amb vehicle en funció de l'hora, canvis del traçat del bus, retencions al centre...). Segurament demà la policia tindrà un dia complet, però també és cert que demà la nostra ciutat, plena de cartells de M'agrada Rubí, es veurà a molts indrets d'Europa, ja que el Tour sempre té una audiència televisiva força destacada.
Rubí no guanyarà res, ni turisme, ni diners... com si que ha fet Girona o Barcelona, però segurament serà una il·lusió per als amants del ciclisme veure els seus ídols de prop, i per molts rubinencs veure la seva ciutat en un esdeveniment d'aquestes característiques.

Esperem que demà siguin més els que disfrutin que els que pateixin les conseqüències i problemes...

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo que se llevará la ciudad realmente es una Avenida estatut recien pintada y que durará varios años, además de pintarse todo el camino hacia Terrassa por las Fonts y la rotonda del centro comercial de Sant Cugat, etc. cosa que si no hubiera pasado el Tour seguro que no pintaban el pavimento. Siempre hay que ver las cosas buenas, y en este caso esta es una.

Jo@net ha dit...

Jo m'escaparé de la feina i els veuré passar a l'Avinguda de l'Estatut d'aqui a pocs minuts. No és que sigui un gran fan del ciclisme professional però s'ha de reconèixer que és un esdeveniment esportiu dels grans. Enguany, crec que mes que la promoció que se'n pugui fer dels municipis on passi el Tour, és el Tour qui està necessitat de tenir adeptes com sigui arran de tots els escàndols que per dopatge han aparegut els darrers anys. De fet, aquesta competició gairebé va quedar tocada de mort. I pels problemes de mobilitat i demés.. home! No n'hi ha per tant. Estava perfectament anunciat des de fa dies i per diversos mitjans i a més, què millor que sortir-ne de la rutina del dia a dia i poder gaudir d'alguna "cosa diferent". A més, estem a plè mes de Juliol i no hi ha "coles".

Teniu raó quan dieu que quan hi ha actes com aquest, aquelles coses que estaven "pangim-penjam", s'arreglen d'un dia per l'altre.

A voltes d'això recordo també el dia que van venir el Príncep d'Asturies i la Letizia a un acte a l'Espona. Deu fer al voltant de tres anys. El dia anterior el recorregut fins allà, passant per Les torres es va asfaltar a córrer cuita i es van posar tot de flors ornamentals als parterres que hi ha just al costat de la entrada del recinte. Tot era de cartró pedra... quan van marxar, totes aquelles flors es van anar podrint i ningú mai més les va mirant de mantenir per més temps.

Això és el que pot passar ara. Ja que s'ha fet l'esforç d'arreglar tot en vistes del Tour, diguem-ne de "fer dissabte", mirem de mantenir-ho una mica més.

A Rubí, el Tour, no crec que li aporti gran cosa de manera directa, apart d'allò esmentat, però n'estic segur que a més d'algú, a l'hora de mirar el recorregut de l'etapa d'avui, haurà situat Rubí al mapa. A mi em passa respecte d'altres poblacions que de manera equivocada les situava en altres indrets i amb excusa d'esdeveniments d'aquest estil, finalment els situo al mapa i per sempre.

Jo@net ha dit...

Ja l'he vist passar. Ha estat com un llampec. Entre les primer corredors i els últims hi ha hagut menys d'un minut de temps. Ara, la rua immensa... Gendarmeria inclosa.

Mussol de Rubi ha dit...

De tot hem de treure profit,encara que sols sigui per uns minuts ,i la pintura.
Ara a disfrutar aquest finde de la cultura d´altres pobles que ens porta el Rubifolk,crec que un dels pocs actes internacionals de la nostra Ciutat. Aprofitemu

Anònim ha dit...

Me ha ido bien el Tour ,trabajo en Sant Cugat y me han pintado la carretera y sin tener que venir el IKEA, eso si estoy esperando que se habra el nuevo vial para pasear por el " Torrent dels Alous" este espacio natural tan desconocido por Rubí, quizá por esto sigue virgen.
Hay que ver me he pasado de lo comercial a lo natural. que cabeza la mia

Anònim ha dit...

sí pero sólo la han pintado cosa que en poco tiempo estará como estaba. La carretera sigue sin aceras, sin luces y sin buena señalización, cosas que si se hubieran cambiado...

Joan ha dit...

El Torrent del Alous verge???? Espera que em "descollono"... el torrent dels Alous és un dels espais més degradats de Rubí degut a la continua instal·lació de fàbriques, oficines, carreteres... a banda i banda del torrent!!!

Jo canviaria la paraula verge per relicte, tunel, vergonya natural!!!

Siguem una mica més coherents i parlem amb propietat... a Rubí clarament li falta un Plà estratègic per protegir els pocs espais naturals de la ciutat!!!

Anònim ha dit...

Sr Juan
Tienes toda la razón,me gusta tu coherencia, ya sabes enseñar al que no sabe... De todas maneras si se pone la primera piedra para mejorar esta degragación mejor ,No crees?
pero no te descojones que te puede doler...
Solo te diria sobre el pla estrategic no creo que sea posible son dos ayuntamientoa CIU y PSOE, crees que se pondran de acuerdo ?
Por cierto es solo un CHAT no una catedra. Intentaré ser más coherente la proxima vez que opine.Saludos

Anònim ha dit...

correcto que no es una catedra, pero de eso a que escribas el verbo abrir con H ...

Anònim ha dit...

"errare humanum est"
Tal como escribí,que cabeza la mia. ( Será el fracaso de la ESO o el mio ? )

Anònim ha dit...

el fracaso es el tuyo, noches la culpa la resto. Que manía tiene la gente de echar la culpa siempre a otros...asume que haces faltas de inculto y ya está. Ni que en la ESO te dijeran que el verbo abrir va con H, es que...una cosa es dejarse acentos, no abrir y cerrar interrogaciones y demás cosas típicas de escribir en un post, pero esa H canta como una almeja podrida!

Anònim ha dit...

"noches" --> no eches :)

Anònim ha dit...

Repito "errare humanum est"
La prueba más fehaciente es tu escrito en el que también hay errores ( todo y la corrección posterior ) y no te trato de inculto.
Tanto se que no se nada
Saludos y FINAE

Anònim ha dit...

jeje si si esa 'H' seguro que es culpa de la 'H'ESO