dijous, 28 de gener del 2010

La nova biblioteca Mestre Martí Tauler s'estrena amb una festa ciutadana

Aquest dissabte s'inaugura la nova biblioteca Mestre Martí Tauler al barri de la Plana de Can Bertran. Una festa oberta al públic i la visita del president José Montilla i del conseller Tresserras amaniran la celebració de la inauguració d'un equipament molt esperat i reivindicat pels rubinencs.

La primera biblioteca de Rubí va inaugurar-se l'any 1953 a un antic local situat a la plaça del doctor Guardiet i l'any 1987 va traslladar-se a l'Escardívol, tot i que l'ubicació ja s'havia programat com a transitòria. 23 anys després, la Plana de Can Bertran acollirà una nov
a biblioteca de gairebé 5000 metres quadrats d'un edifici d'un total de 8000. El Grup de Col·laboradors del Museu, l'arxiu municipal i les noves instal·lacions de Ràdio Rubí també s'ubicaran en aquest espai, tot i que encara no hi ha cap data prevista.

Més activitats.
A banda del nou espai, la nova biblioteca ampliarà el seu catàleg i els serveis que oferirà als rubinencs. Tal com es publica avui a Diari de Rubí, l'espai acollirà moltes activitats a partir d'ara. Així doncs, hi haurà converses amb escriptors, recitals, exposicions, concerts i altres activitats a l'Auditori i a la Sala d'Exposicions, així com la tradicional hora del cont
e o el club de lectura fàcil, entre d'altres. L'espai també comptarà amb una terrassa on es faran concerts de jazz al juliol.

S'esperen més visitants i s'amplia l'horari. L'actual biblioteca és freqüentada per uns 400 usuaris al dia (414 l'any 2007, segons recull la Diputació). Aquesta dada està lluny dels 795 visitants al dia de Sant Cugat, amb una biblioteca força gran. Amb l'estrena de la nova biblioteca s'espera augmentar considerablement la xifra rubinenca, en la que s'ampliaran els horaris. Fins ara, Rubí obria 1693 hores a l'any i Sant Cugat 2078. A partir del dissabte, la biblioteca obrirà de dilluns a divendres de 16 a 21h i de dimecres a dissabte també pel matí, de 10 a 14h.

Festa ciutadana amb
parlaments oficials. Dissabte 30 a partir de les 10,30h s'iniciarà una festa ciutadana per inaugurar l'espai. Hi haurà un espectacle itinerant, tallers, animació i globoflèxia a la plaça d'Antonio Machado. A les 11,30h el president José Montilla i el conseller Tresserras acompanyaran a l'alcaldessa per l'interior de la biblioteca i després dels parlaments oficials el públic ja podrà entrar a l'equipament. La nova biblioteca es podrà visitar dissabte al matí i també durant la tarda i el diumenge al matí.

Els rubinencs opinen. Durant les darreres setmanes els lectors de La petjada han pogut respondre a la pregunta: "Aniràs a la nova biblioteca?". El 60% dels participants han manifestat que sí que aniran a la nova biblioteca, dels quals un 33% no anava a l'antiga. D'altra banda, un 25% sí anaven a l'antiga però no aniran a la nova ja que no els hi va bé. Un 13% mai va a la biblioteca. En total, 36 persones han votat.

Nova ubicació. Aquest podrà ser un dels handicaps d'aquest nou equipament. La bona situació de l'Escardívol i estar al mateix edifici que l'Escola d'Art i Disseny i l'escola de Música feia que molts rubinencs s'apropessin. Caldrà veure ara si la gent s'acosta a una zona de la ciutat propera al centre però que no és tant de pas. Tanmateix, s'ha anunciat una nova parada de la L2 de l'autobús urbà, tot i que aquesta parada ja existia des de feia molts anys.

Ràdio Rubí, en directe
. L'emissora emetrà un programa especial en directe en motiu de l'inauguració. L'acte es podrà seguir al 99.7FM i radiorubi.fm entre les 11 i les 13h.


Fotos extretes de la web de l'Ajuntament, www.rubi.cat

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Finalment guadirem d'un equipament tant esperat. L'únic que no trobe bé és el fet que no estigui oberta tot el dia. Crec que és una limitació. El que no sabia i m'ha agradat molt és que al mes de juliol s'hi faran concerts a la terrassa. Cal aprofitar aquest espai i fer-lo dels rubinencs acollint el màxim d'activitats possibles.
Per altra banda, se sap si s'obriran sales d'estudi nocturn durant les èpoques d'examens?

Anònim ha dit...

excel·lent reportatge. dóna més informació q la web de l'ayuntament i el diari de rubí

Anònim ha dit...

La veritat que hauria d'estar oberta els migdies també. I els horaris nocturns o caps de setmana serien tot un encert i no haver de marxar a altres biblioteques per a poder estudiar en epoques d'examen com es fa a Sabadell...etc...Espero que la gent sapiga disfrutar d'aquest nou equipament!

Anònim ha dit...

como quereis que habran tdod el dia si no tiene presupuesto para personal?
por que una cosa es hacer una macro/mega/chupi/guay biblioteca y otra es mantenerla.
no hubiera sido mejor ampliar la que habia y acondicionarla y el resto del dinero emplearlo en arreglar las calles?
pero entonces no habria foto de nuestra acaldesa con Montilla inaugurando la biblio,a esta mujer le gustan más las fotos que a un tonto un lapiz.
Para mi esto es comparable a una persona que vive en una chabola y le regalan un Picaso para que lo cuelgue en la pared.

Anònim ha dit...

completamente deacuerdo con el último anónimo: esta ciudad no necesita la 2a biblioteca más grande porque no es la 2a ciudad mejor situada a nivel de estudios, etc (bueno, quizá sí por la cola...) Aun así mejor que para quien de verdad quiera estudiar y tener más cultura pueda hacerlo en un lugar perfcto y no en un espacio que se le caen las paredes y deprime entrar. Lo malo es que ahora tenemos la biblioteca per falta lo más importante: DINERO para mantenerla. Es como si a un pobre sin carné de conducir le das un porche...ni lo sabe conducir ni puede pagarse la gasolina, osea igual que hacer una biblioteca enorme donde no hay esa demanda de gente y no hay dinero para mantenerla. Ridículo y vergonzoso que la "prioridad" de este ayuntamiento sea dar imagen de algo que no son. ¿hace falta Sra alcaldesa y grupos del govierno que le recordemos que en pleno centro hay pasos de cebra sin pintar? ¿y aceras donde no pasa un niño con una mochila grande sin que le de un camion al pasar? ¿y calles sin asfalto en pleno centro como la de detrás del mercado? ¿y zonas en pleno centro que no hay papeleras o están rotas? y así demás "delicatesens" de este absurdo ayuntamiento. Está muy bien que podamos usar la 2a mejor biblioteca, per antes yo prefiero tener el 2o mejor centro peatonal, las 2as aceras más anchas, la 2a ciudad más limpia, la 2a ciudad más cívica, etc etc etc etc ya está bien de tanta foto y tanta tontería cuando tienen una ciudad que se cae a trozos. La siguiente foto será cuando inaguren el mercado...pero SEGURO que no sacan fotos al pasaje de justo detrás del mercado...no eso no, que da asco y no queda bonito. PUES ESA ES LA VERDAD DE ESTA CIUDAD Y NO LA SACADA EN LAS 4 FOTOS INSTITUCIONALES