dijous, 14 de gener del 2010

Rubí forma part del projecte "Compartir Cotxe" o no?

La lectora Sílvia Pérez s'ha posat en contacte amb La petjada de Rubí per formular-nos públicament una pregunta: Rubí forma part del projecte "Compartir Cotxe" o no?

El projecte Compartir Cotxe és un projecte que pretén fer un ús racional del cotxe o transport privat d'aquelles persones que no poden fer el seu desplaçament desitjat amb transport públic. Aquest web és una eina que facilita trobar persones que facin desplaçaments similars i amb els quals es puguin compartir despeses i reduïr els efectes mediambientals dels nostres desplaçaments diaris. Molt sovint, agafem el cotxe sols per anar al lloc de feina o d'estudi amb els grans efectes contaminants que això ocasiona, quan potser algú proper a casa fa un recorregut molt similar. Aquesta eina també permet que gent que no tingui un cotxe pugui trobar a alguna persona que estigui interessada en compartir el temps de viatge i les despeses, així com pot ser una manera de conèixer gent.


Segons el web municipal, Rubí sí que forma part d'aquest projecte. En aquesta pàgina s'expliquen els objectius del projecte i s'indica que l'Ajuntament de Rubí hi forma part des de l'any 2001. Tot i això, arran de la informació de la lectora hem pogut comprovar que el web a on se'ns redirecciona des del web municipal ens indica que Rubí no forma part de la Xarxa de Municipis i entitats que fomenten l'ús del cotxe compartit. 

Recordo que fa uns anys aquest web era diferent i si que apareixia Rubí entre el llistat de municipis, així que potser el canvi de web s'ha oblidat de Rubí o potser la nostra ciutat ha decidit abandonar aquest projecte. Tot i això, pels rubinencs que hi estiguin interessats poden compartir cotxe igualment ja que hi ha persones d'altres municipis que tenen inici o destí del seu viatge a la nostra ciutat.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

yo esto de compartir coche lo veo super peligroso (accidentes, acoso sexual, violaciones...)

Anònim ha dit...

es cierto lo que comenta el post, según la web Rubí no aperece como ciudad asociada! a ver si el ayuntamiento dice algo. Y para el otro anónimo decirle que de peligroso tiene nada...eso es que desconoce el funcionamiento, es más peligroso ir a la renfe de rubí a según que horas. Yo cuando estudiaba utilizaba este servicio y aparte de conocer a gente te ahorras un dinero y ayudas al medioambiente

Anònim ha dit...

Le RENFE passa per Rubí? No sé si se'n pot dir servei d'un tren cada hora... A veure si amb el traspàs de Rodalies i una millor combinació horària dels autobusos urbans millora aquesta opció per molts dels rubinencs que anem a treballar a la zona del Baix Llobregat o la zona de Mollet i Granollers...

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Potser és qüestió de pressupost, abans des de la pàgina principal de la web de l'ajuntament apareixia el link d'aquest servei però d'un temps ençà ja no hi és.

És la crisi, retallar despeses que es consideren superflues per mantenir-ne d'altres que són bàsiques...

Anònim ha dit...

no es la crisis, es la falta de ganas de los funcionarios...digamos las cosas como son. Este pais nunca irá bien mientras haya cientos de miles de funcionarios y muchísimos de ellos crean que trabajar es calentar la silla.