dijous, 23 de setembre del 2010

Alternativa Ciutadana, temptada per pactar amb una altra formació política

ACR resoldrà en assemblea oberta si es materialitza una coalició electoral de cara als propers comicis municipals de maig del 2011
Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) ha rebut la proposta de dur a terme una aliança política de cara a les properes eleccions municipals, segons publica ACR a la seva pròpia pàgina web. Per això, abans d'iniciar un procés de negociació amb aquest partit interessat, s'ha convocat una assemblea oberta a simpatitzants i rubinencs el proper dilluns 27 de setembre a les vuit de la tarda a l'Ajuntament. Durant aquesta reunió, es valorarà aquesta proposta i es sotmetrà a votació. Si aquesta és favorable s'iniciarien les converses que poguessin permetre aquest pacte, mentre que si l'assemblea no ho aprovés, aquesta coalició no es podria dur a terme, segons el codi ètic del partit local.

En el
comunicat, signat pel regidor Jordi Giménez, no es parla de quina seria aquesta formació política, tot i que totes les hipòtesis assenyalen a Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), partit polític amb el que ACR podria trobar més afinitats ideològiques i personals (tal com s'ha anat evidenciant en els darrers mesos), i que aconseguiria donar un cop d'efecte amb aquesta estratègia política. Sigui com sigui, dilluns ACR explicarà amb detall aquesta possibilitat en el decurs de la seva assemblea.

Actualització Div.24/09: El setmanari Rubí Notícies confirma en la seva edició aquesta informació, i afirma que ha estat EUiA qui ha ofert a ACR aquesta coalició, de manera que el pacte seria a tres bandes: ICV, EUiA (que ja estan en coalició actualment) i ACR.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Si ACR i ICV-EUIA se unen, yo los voto! Viva las politicas verdes!

Sara Sánchez Ramirez ha dit...

Los arrastrados de ICV, ya no saben que hacer para poder tener opciones de volver a gobernar.

Demostraron durante años su ineficacia, y ahora en la oposición demuestran su manifiesta inutilidad para cautivar a la gente.

Yo fui votante de ICV, pero he encontrado un verdadero partido en el PSC, gracias a Carme Garcia. Nuestro pueblo está levantando un poco la cabeza

Anònim ha dit...

Sara,

Tu no has encontrado un partido, has encontrado lo contrario. A mi icv me la traen floja y y te digo que yo no los voto.

Pero los sociatas es la lacra del pueblo, la palabra socialista les queda grande per que muy grande. Que nuestro pueblo esta levantando la cabeza??? Ya me dirás en que. En plazas??? En obras?? por que eso es sólo por conseguir votos nada más ni nada menos..

Por que las entidades culturales nos hemos quedado sin espacio para reunirnos. Las subvenciones las vemos en pintura, eso si si viene el principe arreglamos lo que haga falta..

Y que me dices del despido libre que el ppsoe ha regalado a los empresarios??? O lo del GAL...

mmmmmmmmmm...

Arrastrados también los sociatas traidores!!!

Anònim ha dit...

Sara,¿que nuestro pueblo está levantando la cabeza?.Me parece que tu no sales mucho por nuestro pueblo, a no ser, que seas de alguna hermandad andaluza,porque con estos os estis llevando todas las subvenciones.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord a l'anterior post, basta ja de donar subvencions a les entitas andaluses, gallegues, estremenyes....estem a Catalunya!!!Qui vulgui festejar-les que les pagui, o es que a Andalusia fan festes catalanes...ho dubto...

Anònim ha dit...

Si fructifica el pacte, tenen l'èxit assegurat. ACR reuneix vot jove, del centre del poble, preocupat per temes ambientals i de gent de Rubí de tota la vida. EUiA reuneix l'esquerra verdadera, els sindicalistes, la gent implicada, l'esquerra espanyola. I ICV reuneix l'esquerra catalana no independent, els antics votants de Llugany i Pallejà, gent jove, els anti PSC, alguns ecosocialistes... I tenen gent popular com la Marta, el Hernaez, Jordi Simó! ACR digueu sí i us votem!

Aquí qui ho passarà malament serà sobretot ERC i PSC! És una oposició molt forta!

Anònim ha dit...

Jaja això no tè futur! Però si s'abstenen a tot els d'ACR. Els d'iniciativa perdran vots dels x sempre x haver pactat... I sinó pacten tb perdran vots!

Anònim ha dit...

la coalición seria el fin de ACR. No van de asamblearios y de ootra forma de hacer política bla bla bla... La verdad es que saben que en las próximas elecciones no sacarian concejales y claro cuandi se toca poder--- en fin dios los cria y ellos se juntan.

Anònim ha dit...

La García y compañía tienen muy poco de socialistas. Los pocos que quedaban se los han cargado. Ahora a matarse por ir en las listas y a mantener el estatus y el sueldo cuatro años mas

Mireia ha dit...

Al penúltim anònim:

deixar molt clar des d'ACR que qui va venir a nosaltres per parlar sobre possibles negociacions va ser, inicialment, EU-iA i que posteriorment s'hi va afegir ICV. ACR va anar a les primeres reunions per escoltar la seva proposta, ja que ACR sempre està oberta a escoltar, però ja avanço que ahir l'assemblea va votar que NO per unanimitat a començar un procés negociador amb EU-iA i/o ICV. Bàsicament perquè la forma de funcionar i de pensar són molt diferents. Simplement es va portar el tema a votació assemblearia per aquesta és la forma de funcionar d'ACR. Avui sortirà la nota informativa penjada a la web per qui ho vulgui comfirmar i saber més de les raons de perquè ACR no té interès en començar un procés negociador per a possibles coalicions electorals.

Mireia en nom d'ACR.

Anònim ha dit...

Mireia, q ets la propera candidata a l'ALCALDIA x part d'ACr?
El sistema obert i assembleari està molt bé d cara a la galeria i perquè no us heu topat a ningú d mala fè q vingui en massa a boicotejar les vostres assemblees però en aqiest cas d possible coalició, si hagués vingut a l'assemblea un munt d gent d'iniciativa o euia com a rubinencs anònims i haguéssin fet pressió i haguéssin votat a favor d la coalició,... Què farieu?

Mireia ha dit...

Últim anònim:

resulta que per participar en el blog de la petjada aclarint un tema i explicant la situació en nom de la formació amb la que simpatitzo i participo em fa alcaldable automàticament...el pròxim cop potser que firmi com a anònim, així no podré optar a ser la futura alcaldessa de Rubí.

Pel tema assembleari: és cert que és un risc, però és com funcionem perquè així ho creiem, cap sistema és perfecte. I en el cas de que la gent interessada d'altres partits haguessin fet el que dius tu, hagués dit molt poc per part d'ells. No crec que els convingués gaire. A més, no hagués tingut cap sentit a l'hora de negociar.

Anònim ha dit...

No sé Mireia! La pregunta no té a veure pel teu comentari afegit aquí sinó simplement x saber-ho ja q m'han arribat rumors q volia q em confirméssis o no. És perfectament lícit q t'hi presentis pero no sé per què sembla q la pregunta t'hagi ofès.

Respecte l'altre punt q anotava, dir q el cas és un exemple q la pregunta és extensible x a qualsevol decisió q hagi d prendre Acr en assemblea. Qualsevol col.lectiu organitzat o no pot venir en massa i fer girar la truita... Com bé dius cap sistema és bo o perfecte i està vist i demostrat q el vostre tampoc tant q el veneu.Veig massa dèficits d pes! Ho sento si no t'agrada la meva opinió però és així.

Mireia ha dit...

Els rumors són això, rumors. I sí, tot són opinions, i respectables.