diumenge, 26 de setembre del 2010

Ja tenim el nou gimnàs però... i els arbres?

Aquest cap de setmana els rubinencs han pogut visitar les instal·lacions del CEM 25 de Setembre. De moment, ni rastre dels arbres trasplantats
És evident que Rubí necessitava un nou poliesportiu municipal. Ahir, després de vuit anys d'espera s'inaugurava un nou complex altament reivindicat però que ja va néixer amb polèmica. La ubicació -cèntrica però carregant-se part del Parc de la Pau i la Natura- no va agradar a forces rubinencs i forces polítiques, però com a contrapartida l'empresa i l'Ajuntament van prometre trasplantar els 78 arbres que van ser retirats. Tot i això, encara no s'ha explicat si ja s'han plantat aquestes desenes d'arbres (no ho sembla) ni si es farà més endavant.

Tot i això, avui diumenge a la tarda eren molts els rubinencs que feien cua per visitar el CEM 25 de Setembre. En general, la gent s'alegrava de la obertura del nou gimnàs però una gran part es queixava del preu de les quotes (41€ mensuals sense descomptes), de la piscina ("és massa petita", deien alguns), de la poca accessibilitat ("masses escales") entre d'altres mancances. Si ho comparem amb Can Rosés, el complex de Duet es força més petit. D'altra banda, els aspectes més valorats eren la ubicació i l'oferta d'activitats dirigides. A partir del dia 1 d'octubre serà quan els rubinencs podran començar a gaudir d'aquestes instal·lacions. Si has anat a veure'l, què t'ha semblat?

De moment, més de 2 mil persones ja s'han apuntat al CEM 25 de Setembre, lluny dels set mil socis de Can Rosés, amb unes instal·lacions municipals més grans gestionades per una entitat rubinenca i no pas per una empresa privada, com és el cas de Duet.
Simulació de com havia de ser el CEM i aspecte actual

Actualització: Segons ha pogut saber La petjada, està previst que es plantin els arbres al novembre ja que Medi Ambient ha considerat que és el millor moment per plantar-nos, quan comença el fred, ja que si es fés abans no arrelarien. Estarem atents...

15 comentaris:

Yáiza ha dit...

Apa! Així que el gimnàs nou és més petit? Bé, guanya pel fet de ser més cèntric, tot i que això no ajuda gaire a toooota la gent que vivim a urbanitzacions i que ens desplacem al centre en cotxe*, perquè allà costarà força aparcar, i l'aparcament de l'I+D, tot i estar a prop, està ben ple tot el matí. Per als que vivim lluny, posats a agafar el cotxe, ja ens va bé anar a Can Rosés, que sempre es pot aparcar bé!
I els preus tampoc no ajuden, a casa meva vam comparar i.. bé, a Can Rosés per 46€ estem inscrits tots tres, així que no cal dir res més.
Au doncs, espero que s'hi apunti molta gent, que fer exercici és sa, i de passada tindrem més carrils lliures a la piscina de Can Rosés! =P

* un dia hauries de parlar del meravellós transport públic de Rubí!

Verde que te quiero verde ha dit...

El més important no és si es replantaran uns arbres o no... el real problema és que s'han carregat un espai obert a la ciutadania, un dels pocs pulmons verds (urbans) de la ciutat!!!

Respecte al centre, m'ha semblat molt equipat, de fet molt millor que el de can roses, tot i que es força més petit!!!! Rubí necessitava un altre centre esportiu municipal i per això hem d'estar contents però hem d'apendre per a futures actuacions a la nostra ciutat i en comptes de destruir per fer algo nou, és millor millorar el que tenim i fer nous projectes complementaris!!!

Espero que s'apunti força gent i que d'aquesta manera tota la ciutadania de rubí pugui gaudir de les instal·lacions esportives de la ciutat!!! Ja que l'esport fa ciutat!!!

I a veure si en la propera campanya electoral...algun dels partits, com per exemple aquells que es denominen verds o aquells que volen fer coalició amb verds, fan propostes de caire mediambiental, millorant no només la brossa (que sembla que es lunic de mediambient que interessa a la ciutat) sino creant nous espais verds, millorant els senders de les zones més naturals de rubí i moltes altres coses que es podrien millorar!!!

Ruben ha dit...

D'entrada dir que no conec el poliesportiu de Can Rosés però que em consta, per opinions de coneguts, que està força bé.

Per tant, la meva referència comparativa (és inevitable comparar!), és la del Dir Sant Cugat on fa alguns anys n'era soci. Les instal.alcions del Duet Sports semblen força complertes, però es veuren "barates". En això em refereixo a la qualitat d'alguns materials que es podien apreciar, alguns acabats, la falta de pantalles de televisió a la zona de màquines... en fi, una mica tot molt "fred". Això si, pràctic, tot molt pràctic... :-). Mancava per veure la part de restaurant, que actualment s'està utilitzant com a zona administrativa i recepció.

En un altre sentit de coses, a la visita guiada d'ahir, hi ha dos detalls que em van fer arrufar el nas i al menys per ser una jornada de portes obertes de les instal.lacions amb l'objectiu d'atraure a futurs clients, potser el màrqueting podia ser una mica més cuidat. D'entrada un dels tècnics especialistes que ens ensenyava les instal.acions i professor d'una de les activitats, pel tò del llenguatge i expressivitat, et fèia irremediablement enrrecordar-te del "neng de castefa" i els comentaris de part de la gent del grup guiat que ens va tocar, mostraven un perfil molt i molt baix i fins i tot barruer. Quina por si aquests son els socis que hi anirán (alguns s'omplien la boca que ja estàven apuntats)...

No ho sé, potser vaig tenir mala sort. Però la sensació no va ser agradable. Mentrestant, saps què?, continuaré anant a córrer pel bosc de Ca N'Oriol...

Perdoneu.. però algú ho havia de dir!

Anònim ha dit...

Decían que las cuotas iban a ser económicas. Nada más lejos de la realidad. Yo estoy apuntado en Can Rosés y pago 46 € al mes por toda la familia (somos 3). Pregunté en el 25 de Septiembre y me sale por el doble (92 €). Y tampoco es que las instalaciones sean mejores. De hecho me parecieron “cutres”. La entrada es muy mona, pero el resto deja mucho que desear: no han gastado mucho en acabados. En Can Rosés acaban de inaugurar una zona de spa realmente espectacular. Yo no me cambio. Aparte que si quieres aparcar va a ser imposible: o dejas el coche lejos o pagas en el parking que han puesto. ¡Cómo se nota que es una empresa privada! ¿Por qué lo llaman municipal?

Ruben ha dit...

Segons indicacions del tècnic que ens va fer la visita guiada, la empresa que explota el pàrquing (que no és Duet sports) té la deferència de cedir les places d'aparcament de franc només durant el primer més de funcionament del complex esportiu. A partir d'aleshores s'haurà de pagar.

Però total, si es va a fer esport, ja es vé de casa a peu, no? No crec que calgui l'aparcament...

Anònim ha dit...

Tienes razón que la empresa es diferente, pero los accionistas de las dos son los mismos. Por lo que al final el dinero va a parar al mismo sitio.
Puedes ir a pie si vives cerca, pero si vives en Can Fatjó no.

Anònim ha dit...

El bus et deixa a la porta... també pots anar en bicicleta...

Anònim ha dit...

Jo estic apuntada al DIR i vaig pagar els 20€ de matrícula per canviar-me. Pel que vaig veure ahir i pel que comenteu, em sembla que deixaré perdre els 20€ i seguiré al DIR. Em va decepcionar.

Anònim ha dit...

Ahir vaig fer la visita i hi ha un problema d'accesibilitat, no podrà anar ningú amb crosses, cadira de rodes, i no se com s’ho faràn amb els cotxets de nadons
La zona lúdica és fosca i un 25% de la de Can Roses. La piscina és de 1,40 d’alçada, no està pensada per nadadors.
ES bastant més car que Can Roses- l’armariet costa 8 euros el mes i la quota familiar és just el doble que a Can Roses
I l’entrada putual és de 9 EUROS, tot un luxe.

Anònim ha dit...

Vaig anar a la inauguració.
Mentre es gasten els quartos en portar a una super estrella de la natació (en David Meca), s'obliden de coses més importants. On estan els arbres i l'entorn verd que van prometre?

Preus econòmics pel tipus d'instal·lació d'última generació, era el missatge que van donar. Si que tenen més espai per activitats dirigides, però el doble de preu no em compensa els problemes d'aparcament, la zona de spa fosca i petita, una piscina de joguina i un centre gestionat per mans privades.

Em quedo amb les de Can Rosés, que allà s'inverteix en esport i activitats per la gent de Rubí.
Mentre els meus fills entrenen, jo gaudeixo de les noves saunes i piscina, que són espectaculars.

Anònim ha dit...

Això es resultat del nou estil politic que un ajuntament socialista decideixi gestionar serveis per la ciutadania amb empreses privades, es que no en sabem de gestionar?, potser es que fan falta encara mes funcionaris. No oblidem que el principal objectiu de les empreses sempre es el benefici economic pels accionistes i no el social. Si no aconsegueixen els beneficis desitjats ja veurem qui pagarà els plats trencats...

Anònim ha dit...

els arbres es devien sortir del presupost

Anònim ha dit...

Soc soci del Dir, i ja he fet la baixa, per apuntar-me al DuetSport, més econòmic, més aprop i tal i com pensava bona pinta en quant a instal·lacions. El cap de setmana no vaig poder anar a veure'l però veient el que veig per aqui m'esteu espantant una mica...espero que entre els nous socis fem un club net i cuida't, i sobretot ser exigent amb el personal de les instal·lacions. Bon tracte, educació i demanar millores!!!Que per això paguem cada mes i cal a dir que tampoc és que sigui un gimnàs barat!!!
Esperem que la sorpresa sigui grata!!!

Anònim ha dit...

Duet, empresa privada, quotes molt altes, centre petit, acabats millorables....no és el què esperàvem a Rubí.Volia canviar-me però al final he decidit quedar-me a Can Rosés, ja que les millores realitzades els últims mesos estan bastant bé i a més son sense ànim de lucre.

Anònim ha dit...

Com a nou client del Duet Sport, puc dir que lògicament no te res a veure amb el Dir Sant Cugat, però és incomparable, estem parlant d'una instal·lació municipal i a uns preus que són la meitat del Dir. Qué voleu?
No està malament del tot, el que si que veig que moltes coses ho podrien haver fet d'altre manera, el terra, les dutxes, les parets...i en quant als monitors han d'estar més atents amb la gent com que no els menors no poden anar a les sales de fitness i que els carrils de piscina són per a nedar i no per a jugar...l'altre dia vaig haver de sortir de la piscina perque a part de que estava plena la gent estava jugant als carrils....una llàtima de veritat...espero que això sigui per ser el segon dia d'haver obert....