dimecres, 22 de setembre del 2010

Assemblea i concert en suport de la vaga general

Desenes d'entitats rubinenques s'han unit per donar suport a la convocatòria de vaga del 29-S. Ja s'han decretat els serveis mínims
Els rubinencs, catalans i espanyols estan cridats per varis sindicats i alguns partits polítics a afegir-se a la vaga general del proper dimecres 29 de setembre. Durant aquests dies, una de les tasques més importants és difondre el seu missatge als ciutadans, per tal que decideixin si volen sumar-se o no a la vaga. A més, la consellera de Treball Mar Serna ja ha decretat quins seran els serveis mínims previstos per a la jornada, que sobretot tindran incidència en el transport públic.
Els sindicats CC.OO., UGT, CNT i CGT s'han unit a diverses entitats rubinenques (veïns, polítiques, culturals, solidàries...) i han organitzat una assemblea divendres a les 18,30h a la plaça de l'Estació, on s'explicarà amb detalls el perquè d'aquesta vaga. D'altra banda, a les deu de la nit es durà a terme un concert al local de la CGT de la plaça Anselm Clavé.

Pel que fa als serveis mínims, un dels serveis que més afectaran als rubinencs serà el de Ferrocarrils de la Generalitat. Així doncs, només circularan un 25% dels trens del Metro del Vallès de 6,30 a 9,30h i de 17 a 20h, pel que serà un dia complicat als Ferrocarrils. Cal recordar, a més, els actes violents que van perpetuar alguns treballadors de la companyia fa una setmana. A Rodalies, succeirà el mateix. Caldrà veure quins són els serveis mínims de RubíBus, que teòricament haurien de ser força semblants (el que comportaria que passés un autobús cada dues hores, tenint en compte que la freqüència habitual és de 1 autobús cada trenta minuts).

En segon lloc, un dels serveis que perjudicaran més als rubinencs amb els seus serveis mínims seran els centres educatius. Segons ha fixat la Conselleria, als CEIP hi haurà una persona de l'equip directiu i un docent per cada sis aules, mentre que a les llars d'infants haurà de treballar un 25% de la plantilla.

3 comentaris:

Carlos Rosique ha dit...

Espero de todo corazón que la ciudad de Rubí se sume de manera masiva a la huelga general.

Todos, absolutamente todos nos jugamos mucho, con la nueva reforma laboral.

Yo haré huelga

Anònim ha dit...

VAGA VAGA VAGA GENERAL

Anònim ha dit...

Rubí como pueblo trabajador com más de 7000 parados, debería de tener la dignidad de luchar.
Si no es por uno por los tuyos, por tus hijos, tus nietos.
Todos a la huelga general