dimecres, 5 de gener del 2011

Aules d'estudi en horari nocturn a la Biblioteca-Regidoria de Cultura fins al mes de febrer

Es podrà estudiar a la biblioteca en un horari més ampli de l'habitual tot i que el Servei de Cultura ha ocupat una gran part de les aules d'estudi
A partir de divendres 7 de gener i fins al proper diumenge 6 de febrer els rubinencs podran fer ús de les aules d'estudi en un horari més ampli del que habitualment ofereix la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Així doncs, una part de la biblioteca no tancarà a les nou de la nit per tal que els rubinencs puguin continuar estudiant fins l'una de la matinada. Els caps de setmana, aquestes aules d'estudi s'obriran de 18 a 22h. D'aquesta manera es pretén evitar que els estudiants s'hagin de desplaçar a les biblioteques municipals d'altres localitats o bé a les de les universitats. Aquesta mesura beneficia especialment als alumnes dels instituts i els de la UAB i UB, ja que els estudiants de la UPF i de la UPC van realitzar els seus exàmens el passat mes de desembre.

D'aquesta manera, l'horari de la biblioteca
(c/Aribau, 5) fins al 6 de febrer queda de la següent manera:
dilluns i dimarts, de 16 a 21h + Aules d'estudi 21-1h
dimecres a divendres, de 10 a 14h + de 16 a 21h +
Aules d'estudi 21-1h
dissabte, de 10 a 14h
+ Aules d'estudi 18 a 22h
diumenge, aules d'estudi de 18 a 22h

El Servei de Cultura es menja part de la Biblioteca
Caldria preguntar-se si és lògic que el Servei de Cultura hagi ampliat les seves instal·lacions a base de reduir l'espai dels ciutadans en aquest equipament municipal. Durant la inauguració de la biblioteca el gener passat, moltes persones van veure com part de la planta 1 estava dedicada a oficines de Cultura. Tanmateix, en els darrers mesos el Servei ha ampliat les seves instal·lacions i ha muntat una oficina de dimensions considerables a la planta carrer (planta 0). Tal com es pot veure fàcilment des de les escales mecàniques de la Mestre Martí Tauler, allà hi treballen funcionaris municipals i ha provocat que l'aula d'estudi que hi havia en aquesta àrea hagi desaparegut. Ara, els estudiants poden estudiar a la sala on teòricament s'havia de construir una cafeteria, i on s'han col·locat dues màquines de vending. Sens dubte és un tema que ha creat molta indignació entre els usuaris d'aquest equipament. Per això, ara que l'OAC Centre s'ha traslladat al nou edifici del carrer Narcís Menard, potser seria hora que el Servei de Cultura ocupés l'edifici que fins ara s'utilitzava com a OAC i retornés als rubinencs allò que és seu.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

És força "divertit" que el Servei de Cultura okupi un equipament cultural.. q se'n vagin a pastar fang la Muñoz, el Quintas i els xupasangres de cultura!

Anònim ha dit...

mare meva... q heavy. jo no vaig a la biblio pq aparcar allà és imposible, pero vaia tela llegir que els pallasos de l'ajuntament no tenen prou amb una planta que ara tenen ja una segona. lo seguent sera la terrassa?

Anònim ha dit...

crec que ja seria hora que les administracions utilitzessin criteris empreserials per a l'organització. Cap empresa de 700 treballadors els té repartits en 25 centres de treball com l'ajuntament si no és per obligació (MacDonalds per exemple). Un 20 % del temps dels tècnics i regidors es dedica a reunions amb altres tècnics d'altres àrees i per tant, quan més a prop millor. A part, centralitzar el personal també redueix els costos d'estructura (telefón d'atenció al públic, informàtica, vehicles municipals etc). Cultura tenia espai a l'edifici de prours i van marxar perquè els hi va agradar la Biblio, no per maca d'espai. Ara, quan tenen reunions amb educació o participació (que és sovint), han de perdre 10 minuts per anar d'un lloc a un altre. Quin criteri és aquest? A una empresa no es deixaria fer mai això.
A més, a cada canvi de lloc, els treballadors perden 2 o 3 dies de feina per trasllat. A part els costos dels informàtics, el transport de mobles telefon etc. Això és més de 1000 euros per persona i canvi. Cultura ha canviat 2 cops de lloc en 4 anys!! Això ens ha cotat més de 40.000 euros!!

Anònim ha dit...

Servei de Cultura pa-tè-tic

Anònim ha dit...

Es que la biblio solo ha sido otra de las cacicadas de nuestra "querida" alcaldesa.

Anònim ha dit...

Aquests actuals inquilins del Consistori haurien d'adonar-se que s'apropen les eleccions municipals i rectificar moltes "cagades".
Suposo que ja deuen estar tremolant els seus culs, jajaja!

Anònim ha dit...

a mi el que més m'emprenya és que resulta que tenim un equipament com cal i per manca de voluntat només es pot utilitza en uns horaris de fira.

Sóc estudiant i sovint vaig a la biblioteca a estudiar, però no a la de Rubí sino a alguna on no tingui que estar pendent de rellotge per saber quanta estona em queda. Perquè la de Rubí està molt bé però que em diguin a quina hora he d'anar a menjar o a dormir ja no m'agrada tant... i em sembla que n'hi ha més d'estudiants com jo perquè, en aquestes dates, les biblioteques de les facultats estan plenes de gent a totes hores.

Tant costaria contractar algú més i poder ampliar l'horari? quasi és tant complicat saber-se'l com trobar una vorera digna!!!

Nemo ha dit...

Doncs parlant de la biblioteca: què us sembla el "civisme"molt del personal "usuari"? Criatures jugant a i amb les escales mecàniques, parelles o grupets fent conversa i tertúlia, etc... i els bibliotecaris i bibliotecàries intentant posar ordre i fent de cuidadors de guarderia i guàrdies de seguretat, a sobre de la seva feina normal.

Quant al tema original de l'entrada, estic d'acord amb l'anònim que suggereix l'ús de criteris empresarials per l'organització de l'administració pública. Sembla pur sentit comú. Desconec per què Cultura va marxar de la seva ubicació anterior però, si el que diu aquesta persona és cert, seria una despesa difícilment justificable (i molt menys en els temps que corren). Quina va ser la versió o justificació oficial de l'ocupació de la Biblioteca per part de Cultura?

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Aquests de cultura podrien pencar una mica més, aquest Nadal he intentat regalar entrades pels espectacles de música i teatre de La Sala. No ho he pogut fer perquè encara no hi ha la programació publicada ni hi ha cap sistema tipus xec-regal. He acabat comprant-les al Teatre Auditori de Sant Cugat: amb sistema de descomptes, la programació consultable per internet i amb una àmplia varietat d’obres. Tenim el que ens mereixem.

De totes maneres, al Maig tenim eleccions. Als tècnics no els canviarem, però a regidors i alcaldessa que vagin buscant feina...

Anònim ha dit...

Estos de cultura..son los que en la guía de actividades de Navidad pusieron un día de cuentos con el Mag Rubisenc?? si es así lo hicieron muy bien, porque se juntaron aproximadamente unos 20 niños para ver el cuento y por culpa de un fallo estos niños se tuvieron que ir a casa sin cuento ni nada... a ver si somos un poquito más profesionales

Ruben ha dit...

Estic veient que tothom parleu d'un segur canvi de govern, la veritat que és el que necessitem a Rubí, un govern amb seny, però quin?Si fem com a les autonòmiques, sortiria CiU, creieu que pot governar aquest partit a Rubí, jo crec que és una de les millors opcions, encara que no estic del tot d'acord amb el seu pensament...només estan a favor del privatisme i la familia!!!

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

No sé, tant de bo hi hagi un canvi d'equip de govern. Només espero que el proper alcalde/ssa no perdi el cul cada vegada que veu una càmera de fotos o un periodista, que el nou alcalde/ssa sigui capaç de moure's pels despatxos de la Generalitat i de Madrid per aconseguir coses per la ciutat: hospital, edifici judicial, augmentar les freqüències de la R7, soterrament de les línies elèctriques, millora de les freqüències dels busos interurbans, noves branques de la FP...
Que sigui molt més atrevit/da i prioritzi els vianants i la circulació de bicicletes abans que els cotxes: carrils bicicleta, ampliació de zones de vianants a d'altres barris, que no faci de l'eix de la riera una autovia amb dos carrils per banda (POUM) i sí una zona de passeig...
És a dir, un alcalde que sigui capaç de col·locar Rubí en el mapa, que se'n parli (en positiu s'entén). No pot ser que una ciutat de 80.000 habitants no pinti res a l'àrea metropolitana de BCN, i disposi d'uns serveis tant deficitaris.

CiU? a la Generalitat ja estan preparant les tisores de les prestacions socials: sanitat i ensenyament...

Anònim ha dit...

ni nos metan goles como FICOSA...

Anònim ha dit...

ciu? lo único bueno que tendría es que ya están en la generalitat, por lo que seguro que Rubí sería más favorecido...ya sabemos como se las gastan estos políticos, cuando tienen poder SÓLO lo reparten entre los suyos.
Ya hemos oido lo que ha dicho CIU del hospital de Rubí....que no es seguro que se haga! ¿casualidad? claro que no, como salga PSC en mayo ya lo hemos visto. Si estuviera planificado hacerlo en Sant Cugat seguro que no tocaban el proyecto, pero claro mejor quitar un equipamiento de un pueblo vecino con psc y pasar miles de visitas al hoispital general de forma concertada...lo venden como más barato cuando a largo plazo todos sabemos que no lo es, pero realmente es para favorecer una ciudad a favor de otra, de "los suyos"

Anònim ha dit...

Doncs hauriem de ser llestos i fer el vot a qui estigui a la Generalitat d'aquesta manera no perdriem cap tren, sino tot el contrari, guanyariem molt!!!

Anònim ha dit...

Reinaldos d'alcalde??? Déu ens agafi confessats!! no crec que calgui tenir un govern convergent a Rubí per poder aconseguir coses, cal un alcalde i un equip que s'estimin la ciutat i amb un parell de dits de front!

Anònim ha dit...

Com apreteu eh els convergents???
Que no us pensem votar burros, que tots sabem lo lladres que sou igual que tots els altres!

Anònim ha dit...

En honor a l'objectivitat de l'article a partir d'ara s'hauria d'esperar que aquest bloc canvïi el nom d'un bon nombre d'equipaments municipals.
Ara ja no aparcarem al Rubí + D, sinó al Rubí + D - regidoria de Comerç - regidoria d'Identitat i Projecció Exterior i Comissionat de la Societat de la Informació - regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació i de Dona.

De la mateixa manera, tampoc anirem a la Torre Bassas, sinó a l'Espai Jove Torre Bassas - regidoria de Joventut.

Pel que fa a la localització de la regidoria de Cultura a la Biblioteca...el súmum de la bajanada. Què fa una regidoria de Cultura, que és la portadora de la imatge cultural i identitària de la ciutat a l'equipament amb més projecció a l'exterior? Què pensarà la gent quan vingui a Rubí? Que importa la cultura! Sacrilegi! Millor que fotem totes les àrees en locals cutres, amagats, amb humitats si pot ser i que es doni un mal servei a les entitats. Que es fotin!

Jo és que friso perquè el meu ajuntament, amb els meus impostos, pagui el lloguer d'un local, o millor, que el compri, en comptes d'aprofitar l'espai dels que ja existeixen i són municipals.

Tinc unes ganes!!!

Anònim ha dit...

Doncs mira, resulta que moltes entitats tampoc tenen un lloc de trobada mínimament decent (que compleixi la normativa de sortides d'emergència o de seguretat, per exemple) i es veuen obligats a deambular per Rubí.
Els grups de música de la ciutat tampoc tenen espais per assajar en condicionsi resulta que a la regidora de Cultura li ha vingut en gana de fer fora els treballadors de la biblioteca dels seus despatxos perquè siguin ocupats pel seu equip...

No sé, hi ha alguna cosa que falla aquí, no? La directora de la biblioteca on fa les reunions? No pot pq tu, que ja tenies un espai (millor o pitjor) li has ocupat... Hauries de reclamar als teus superiors, perquè l'espai que ocupeu el podrien ocupar molta més gent: entitats, treballadors de la biblioteca...
Per què no marxeu als antics cinemes? o al celler cooperatiu? i deixeu a l'equip de la biblioteca l'espai que els correspon i pel que va ser dissenyat?

Anònim ha dit...

en moltes coses estic d'acord amb tu, els teus arguments em semblen molt correctes.
però home, ostres, quina notícia tan tendenciosa!!
els lectors com tu o jo som capaços de fer la nostra pròpia opinió (d'acord, en desacord, molt en desacord), no cal que ens tutoritzin ni ens facin una guia.
i això de comptar la distància entre les regidories...no només és ridícul sinó que és molt friki.

Anònim ha dit...

En referencia al ultimo anonimo...

Si para ti partidista es hablar de cosas negativas que se hacen en Rubi = esta noticia es tendenciosa.

Si eres un socialista o seguidor de Carme Garcia = esta noticia es tendenciosa.

Lo que esta claro es que este blog recoge informacion ke la radio no recoge ni los periodicos comprados por el ayuntamiento. Y eso tiene mucho merito porque esta todo muy bien trabajado. Si eres socialista, vete preparando que se te acaba el chollo.