divendres, 18 de febrer del 2011

Primer divendres sense "Rubí Notícies"

>> Desapareix "de forma temporal" un dels referents informatius de la ciutat. Fins ara havien estat cinc anys i mig d'informació i 259 edicions
Cada divendres els rubinencs tenien una cita amb el Rubí Notícies. Avui, però, la recessió econòmica ha impedit que el número 260 hagi arribat als carrers de la ciutat. Nascut el 30 de setembre de 2005, aquest setmanari local oferia de forma gratuïta un repàs a l'actualitat del municipi en una mitjana de vint pàgines sota el lema "tu tens la paraula". El setmanari, dirigit per Jordi Estapé, diu adéu de forma temporal a l'espera de temps millors. Segons relata al seu editorial de l'última edició, "aquest setmanari es replanteja el seu projecte, és hora de dir fins aviat, i sobretot, moltes gràcies a tots per haver compartit aquest apassionant trajecte informatiu que es va iniciar ara fa més de cinc anys".
Portada de l'últim Rubí Notícies
Al llarg d'aquests cinc anys i mig, Rubí Notícies ha estat un mitjà de comunicació de referència en tots els àmbits: política, societat, cultura i esports. En les seves pàgines s'han relatat esdeveniments destacats per a la ciutat i s'ha donat veu a aquelles persones que han volgut expressar la seva opinió sobre informacions de caire local. Tot i això, "una proposta periodística ben orientada i realitzada requereix d'un suport econòmic publicitari i, amb l'actual recessió, no es donen els mínims imprescindibles per poder continuar", explica el setmanari a l'editorial de divendres passat.
Durant aquests cinc anys i mig, les informacions han estat signades per grans professionals com Patri Díaz i Rubén Montero, i més recentment per Lluïsa Tarrida i Aina Miralles. La direcció estava a càrrec de Jordi Estapé, i Sílvia Roca, Anna Guil i Víctor Flor s'han encarregat de l'administració i la publicitat durant tot aquest temps. La petjada de Rubí lamenta aquest final i confia en que ben aviat els divendres tornin a comptar amb un setmanari molt ben fet, independent i molt professional. Molta sort a tots i fins aviat!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

una llàstima

Pau

Anònim ha dit...

Efectivament, una llàstima, que tanta feina ben feta s'hagi d'acabar. Tan de bo, més aviat del que pensem torni a existir aquesta publicació i felicitatas a les persones que l'han fet possible.

Anònim ha dit...

Trobarem a faltar un diari setmanal que només parli de la ciutat. El diari de Rubí ja no està, oi?

Anònim ha dit...

Ànims a tots els del Rubí Notícies, i vaja quin panorama més tristot ens queda a la ciutat des del punt de vista de la comunicació!

Anònim ha dit...

És una pena.

Patri ha dit...

Hola guapo!!! Només et volia agraïr la menció en el teu article. T'ho agraeixo molt, la veritat. Sí que és una llàstima que hagi desaparegut el Rubí Notícies. Espero que algun dia torni. Un petó

Anònim ha dit...

I avui ja és el segon divendres sense Rubí Notícies. Una pena...

Anònim ha dit...

i va passar el tercer divendres i ningú se n'enrecordava ja del rubi noticies

Anònim ha dit...

...i de tu, comentarista penós, de ben segur que ningú se'n recordarà mai; ni al tercer, ni al trentè dia. El que et passa és que tens menys memòria que un peix i això sí que és greu. Jo me'n recordo de quan El Punt tenia una edició de Rubí, d'El Pregó, de l'Onanà, de La Veu, de L'Oferta,... i ara del Rubí Notícies. I de les coses que succeeixen se n'han de treure conclusions i no quedar-se merament en l'anècdota. I és que si tants mitjans han plegat de Rubí és perquè aquesta ciutat, i és trist dir-ho, no se'ls mereixia. I una ciutat sense pluralitat ni riquesa comunicativa té un futur ben magre.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord!