divendres, 18 de març del 2011

Mor de forma sobtada el coreògraf Eduard Ventura

>> Suspesa la jornada de portes obertes de l'Espona. Feia només uns dies que Ventura havia estat escollit assessor del Centre de la Dansa Tradicional Catalana
Rubí ha despertat aquest matí amb una notícia tràgica i inesperada. Eduard Ventura, coreògraf rubinenc de 50 anys, va morir ahir a la nit com a conseqüència d'un infart. Feia només uns dies que Ventura havia estat nomenat assessor artístic de l'Espona, el futur Centre de la Dansa Tradicional Catalana. El seu projecte s'havia imposat a altres tres propostes que van quedar descartades. Precisament demà dissabte estava prevista una jornada de portes obertes per tal que els rubinencs coneguessin aquest nou equipament, que encara no tenia una data oficial de posada en marxa, i que potser es veurà afectat per aquest succés inesperat. La jornada ha quedat cancel·lada, segons ha confirmat l'Ajuntament.
Eduard Ventura a la sala de Plens de l'Ajuntament (fotografia de Ràdio Rubí)
Eduard Ventura era una persona molt coneguda a la ciutat i al món de la dansa tradicional catalana des de fa més de trenta anys. A banda de ser director de l'Esbart Dansaire de Rubí, també ha estat director d'altres esbarts catalans, com el Joaquim Ruyra de Blanes i el Fontcoberta de Banyoles. A més d'haver estat escollit assessor artístic de la nova instal·lació cultural, tenia previst estrenar un espectacle al teatre municipal La Sala el proper 1 de maig, amb el nom La ventafocs. La inesperada mort d'Eduard Ventura ha provocat nombroses mostres de dol a la ciutat. Dilluns passat, Ventura va participar al programa Rubí or not Rubí de Ràdio Rubí, en la que va ser la última comparexença pública.
El multitudinari enterrament d'Eduard Ventura es va fer dissabte 19 a les cinc de la tarda a l'església de Sant Pere. 
Fotografia cedida per Pep Adelantado
 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui, havia de ser un dia feliç per a Rubí, "l'estrena" del centre de dansa tradicional, un projecte d'àmbit nacional però sobretot un projecte d'àmbit rubinenc. Un projecte nascut fa una pila d'anys d'una entitat com l'esbart i que ara, veia la llum gràcies a l'impuls de l'administració.
Però la vida és així, dura, injusta,...i Rubí ahir es despertava amb aquesta mala notícia, la mort de l'Eduard. La persona que havia d'encapçalar un gran projecte.
Jo coneixia l'Eduard per trobades puntuals, del taulell del Racó del Llibre,...en definitiva, el coneixia de Rubí, i en molts anys mai, mai, mai, m'havia deixat de saludar i fer la pregunta de "com està la família?" Avui, sigui on sigui, segurament estarà cavalcant o trotejant amb el cavall de les gitanes.
Rubí avui torna a dir adèu a un dels seus fills estimats.
Siguis on siguis, continua cavalcant!

Anònim ha dit...

Vaig coneixer l'Eduard fa uns quants anys, quan vivia a Hospitalet. Puc sentir-me satisfeta d'haver-me inclos entre els seus amics. Hem passat molt bones estones plegats al voltant d'una taula, passejant, fent xerrameca. A més com a professional el coneixia però no des de la seva vessant de promotor de la dansa sino des de la vessant naturopata i m'ha ajudat en moltíssimes ocasions a sentir-me millor.
Per mi ha estat una gran pèrdua, poques persones sebem transmetre la pau que ell ens transmetia. és injust...tants projectes sense acomplir. Estava encantat amb el seu nou projecte al capdavant de l'Espona. Tot just dimarts passat m'ho comentava.
T'enyoraré molt, Eduard.
Siguis on siguis sàpigues que la tieta Yoli (com tu em deies sempre) et portarà dins el seu cor per sempre més.

Esther ha dit...

Todavia tenía tanto que contarte y teníamos tantas risas que echarnos!
Gracias a ti, he aprendido a ser mejor persona.
Gracias por transmitirme tanta paz.
Gracias por haber formado parte de mi vida,gracias por tu bondad y tranquilidad y gracias a ti, Pep, por haber hecho que conociera a un ser tan magnífico.
Una gran perdida la nuestra, un gran premio allí donde estés.
Te echaré muchísimo de menos.