dilluns, 15 d’agost del 2011

Una expedició rubinenca fa el cim del Muztagh-Ata

>> Un grup del Centre Excursionista ha aconseguit fer el cim d'aquesta muntanya de 7546 metres de la serradala del Kunlun, a l'oest de la Xina
En Jordi Puig, el Jordi Pons, l'Albert Isús, el Rafa Mudarra i l'Enric Brustenga són cinc rubinencs del Centre Excursionista de Rubí que han decidit gaudir d'una increïble experiència a la Xina. Després de mesos d'entrenament, van decidir marxar a la serralada del Kunlun per intentar fer el cim del Muztagh-Ata, de 7546 metres d'altitud. Després de diversos dies d'expedició i aclimatació ahir dissabte van aconseguir la seva fita. A les 15.30h (hora local), el Jordi Puig, el Jordi Pons i l'Enric aconseguien fer cim, tal com han pogut relatar al bloc d'uns companys de Vilanova que també ho han intentat durant aquests dies.
Aquesta muntanya, coneguda amb el nom de "pare dels gels" està a pocs quilòmetres de la frontera entre Xina i Pakistan. És una muntanya sempre coberta de neu, motiu que dificulta l'ascenció. A més, la seva elevada altura i les condicions climàtiques fan d'aquesta muntanya un cim difícil d'assolir. De fet, són moltes les expedicions que s'entrenen al Kunlun per després organitzar una expedició a l'Everest. Un dels principals handicaps amb els que s'ha trobat l'expedició rubinenca és l'aclimatació. Una muntanya d'aquesta altitud requereix diversos dies per aclimatar el cos, i no sempre s'aconsegueix, com ha passat amb part de l'expedició del Centre Excursionista de Rubí. A hores d'ara tot el grup rubinenc ja es troba al camp base amb bon estat de salut. Felicitats nois!! 

10 comentaris:

Yáiza ha dit...

Però què cracks!! Enhorabona nois!! =)

Anònim ha dit...

Felicitats cracks!!

Felicitats a l'Enric i als Jordis, i també al Rafa i a l'Albert. Tot el que teniu no us ho pren ningú!

Hi ha un estel al cel que somriu una mica més avui!

Anònim ha dit...

El Pauet estaria orgullós collons, endavant i força!

Marc.

Josep M. P.U. ha dit...

Felicitats nois. !!!!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats!!!

rosa d'ibur ha dit...

Enhorabona, xiquets!!!

Mireia ha dit...

Són uns cracs!!! Felicitats a tots!!

Marina Martín ha dit...

Moltíssimes felicitats!! :)

elena ha dit...

enhorabona! :)

Maitona ha dit...

Pel 2012 què? segur que ja en porteu una de cap, aquests muntanyencs!! Mireu si han passat mesos i encara es reconeix la vostra gesta. L'esperit del Pau és viu, i tant!