divendres, 2 de setembre del 2016

La greu situació econòmica de Marypaz va obligar a tancar la botiga de Rubí malgrat ser rendible

El passat mes de juliol, i enmig de la campanya de rebaixes, la botiga de sabates Marypaz de Rubí va tancar per sorpresa. L'establiment, dedicat a la venda de calçat femení a preus low cost, estava ubicat al passeig Francesc Macià i era una de les franquícies més populars de l'illa de vianants. Més d'un mes després, la botiga continua tancada i encara es poden veure els rètols i part del mobiliari de l'establiment.

Segons ha pogut saber La petjada, l'establiment de Rubí no va tancar per problemes de rendibilitat sinó per la mala situació econòmica per la que està passant Marypaz a escala global. I és que l'empresa, propietat de la família Aguaded, va presentar un concurs de creditors a la primavera i acumula un deute de més de 30 milions d'euros. Davant la difícil situació, Marypaz es va veure obligada a tancar desenes d'establiments malgrat ser rendibles. Un d'aquests ha estat el de Rubí. Segons han explicat fonts de Marypaz a La petjada, l'empresa ha volgut mantenir els establiments a les principals capitals de l'Estat i, en el cas de Catalunya, a algunes capitals de comarca, com ara Mataró, Granollers, Terrassa i Sabadell. En canvi, han tancat establiments en ciutats secundàries com Rubí i Sant Cugat. A més, Marypaz també ha tancat botigues en aquells municipis on en tenia més d'una, com és el cas de Tarragona, però ha mantingut obertes d'altres situades en centres comercials on haguessin estat penalitzades en cas de baixar la persiana abans del que estipulava el contracte.

Aquest dijous, s'ha fet públic que el fons d'inversió Black Toro Capital ha arribat a un acord amb Marypaz per injectar 30 milions d'euros. D'aquesta manera, es liquidaran els deutes amb els proveïdors, a canvi de fer-se amb la majoria d'accions de l'empresa andalusa, nascuda l'any 1972. Actualment el grup compta amb unes dues-centes botigues i més d'un miler de treballadors.
La botiga Marypaz de Rubí estava situada al passeig Francesc Macià