diumenge, 7 d’abril de 2019

Mor Jordi Quintas, Síndic de Greuges de Rubí durant sis anys

>> Jordi Quintas va ser Síndic de Greuges de Rubí entre el 2004 i el 2010
 
Jordi Quintas va entrar a l’Oficina del Síndic de Greuges de Rubí l’any 2004, substituint Jordi Xercavins, qui havia ostentat aquest càrrec del 2000 al 2002. Des del primer dia es va posar a disposició de la ciutadania per traslladar al consistori les queixes que li feien arribar els rubinencs i rubinenques des de l’empatia, el rigor i la professionalitat. Tot i que el mandat de Quintas va finalitzar al maig del 2009, es va mantenir un any més en el càrrec en funcions fins que no es va trobar una substituta. Maria Palau, mestra de professió, el va rellevar el 2010. Quintas va continuar participant activament com a Síndic Emèrit al Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya, on és una persona molt estimada.
Jordi Quintas en l'acte de relleu al capdavant de la Sindicatura. Foto: Lídia Larrosa/Ajuntament
Jordi Quintas va ser pioner a Rubí en assumir la tasca de divulgació de la Sindicatura com a part de les seves funcions. La seva capacitat de diàleg i escolta activa i el seu profund coneixement del territori el van convertir en un gran mediador respectat per tothom, que va poder incidir en la millora del funcionament de l’administració local a través de les seves recomanacions. 

Segons informa l'Ajutament, l’actual Síndica de Greuges de la ciutat, Milagros Calleja, ha lamentat la seva pèrdua i l'ha destacat com “un referent, un mestre i, per damunt de tot, una bona persona”. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha agraït “la feina desinteressada del Jordi Quintas escoltant i fent sentir la veu de la ciutadania des del seu càrrec de Síndic, una tasca que va dur a terme sempre amb dedicació i passió per la ciutat”. Totes dues han traslladat el seu condol a la família.

La sala de vetlles del tanatori de Rubí obrirà aquest dimarts a les 10h i el comiat serà dimecres a les 10h a l'església de Sant Pere.