dilluns, 15 de setembre del 2008

Avui: dia clau per a la illa de vianants

Avui és un dia important per als promotors, detractors i fans de la illa de vianants. Avui, els nens i nenes han tornat al col·le i els pares i mares han tornat a agafar el cotxe per portar-los puntualment a les 8.30 o 9 del matí. Altres, pocs, hauran agafat el transport públic o hauran caminat menys de 10 minuts a peu.

Tot i això, avui l'Ajuntament posava en marxa alguns canvis a la illa: s'obria el carrer Llobateras durant un tram del matí i la línia 4 travessaria la illa amb dos minibusos i un bus gran en hora punta, amb una freqüència de pas de 15 minuts.
Doncs bé, la realitat no ha estat aquesta. Jo mateix he pogut comprovar que l'autobús passava cada 35 minuts en els busos grans i sense la senyal acústica que havien dit. Això sí, per la illa, i amb velocitat reduïda. És evident que cal donar confiança perquè aquest projecte profitós vagi endavant, però també cal fer-ho de millor forma. Avui uns quants rubinencs esperaven el 4 a la plaça de l'Estació i quan li hem preguntat al conductor de l'autobús si passarien cada 15 minuts ha dit que pel que ell sabia només circulaven els dos busos grans de sempre amb la freqüència de pas dels 35 minuts habituals i que l'Ajuntament encara no els havia notificat res. El mateix conductor, quan esperava a que un dels informadors li obrís la tanca que li impedia entrar a la illa, ha estat preguntat per un dels informadors sobre quina era la freqüència de pas real, ja que molts rubinencs s'havien acostat als informadors a preguntar pel tema de l'autobús. El pobre conductor ha donat la mateixa resposta, "no se nada".

Després d'aquesta situació, un grup nombrós de persones han començat a fer crítica d'aquesta illa, de la gran chapuza que segons ells era aquesta illa. Per a mi, gran defensor de la illa, aquestes paraules m'han sapigut malament, ja que jo sincerament crec que tancar el centre als cotxes era una cosa necessària per la ciutat. Ara bé, s'ha de fer millor. Busos cada 15 minuts, petites, senyals acústiques, més aparcaments, itineraris alternatius, informació a ciutadans i treballadors... Veurem que passa en els propers dies. Sort a l'illa i paciència a qui n'hagi de tenir!

Com heu viscut vosaltres aquest dia clau? Doneu les vostres opinions a La petjada.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, les males llengües diuen que a cert sector de l'Ajuntament no li interessa que aquest projecte tiri endavant. Dur-lo a terme de forma inadequada és la millor manera de crear-ne detractors. Si aquestes són les seves intencions...diga'l-shi tontos!

Mireia

Jordi ha dit...

Les males llengües són un pèl rebuscades, no? Potser per això es diuen males.

Anònim ha dit...

Que no ens demanin més paciència sisplau!. Què fem els pares de l'escola Montserrat que anem a buscar els nostres fills?. A les 9 no vam tenir cap problema, estava obert el carrer Llobateras i no hi va haver cues, però és que després hem de tornar a buscar-los, o volen que els deixem allà fins a l'endemà?. Els anem a buscar a la 1, els porto a les 3 i els torna a buscar el meu company a les 5. M'agradaria deixar-los a dinar, però la butxaca no m'ho permet. Perquè no deixen el carrer Llobateras obert si diuen que volen facilitar l'horari escolar?

Anònim ha dit...

para llegar a l'escola montserrat tienes otras vias sin necesidad de pasar por el carrer llobateras, yo las utilizo y se llega sin problemas.

Anònim ha dit...

¿Ves, Petjada, cómo no somos cuatro gatos los que no vemos claro esta isla?. Hay que salir de la burbuja de cristal en la que estais, escuchar a la gente que curra, la que va con prisa, la que tiene hijos...(la gente de verdad, vaya) y no tanto a los que os lo mirais desde la barrera.

La petjada ha dit...

Estimado anónimo,
La gente de verdad también es la gente que estudia, que trabaja cuando puede (findes y vacaciones), que no tiene coche y usa el transporte público (esperando más de media hora en algunos casos), que no tiene dinero para comprarse un coche y la gente que tiene que soportar que otros colapsen la ciudad y sus calles con el coche, cuando van a comprar el pan a la vuelta de la esquina. Es evidente que cada ciudad es un mundo, habrá gente que realmente necesitará el coche, que llevará hijos a dos colegios diferentes y se las verá negras para llegar... pero no creo que sea adecuado decir que todos los demás no somos gente de verdad.
Gracias por ser seguidor de "La petjada"

Anònim ha dit...

En defensa de la Petjada i dels defensors de la Illa, dir que jo precisament visc a la zona del centre, però no a la zona illa sinó la zona que estem menjant més cotxe a conseqüència d'aquesta. Però tot i així crec en la Illa. Perquè sé, o com a mínim espero, que tard o d'hora el sistema funcionarà i que es un benefici pels ciutadans. Un mica d'esforç per part de tothom!
Salut!

Mireia

Anònim ha dit...

soc rubinenc, se te olvida que tambien somos gente de verdad, los que tenemos coche y no nos importa dar un poco mas de vuelta si a cambio ganamos en calidad de vida.

Anònim ha dit...

Felicidades por poder perder el tiempo dando vueltas como un tiovivo. No todo el mundo se lo puede permitir.

Anònim ha dit...

Amic de La Petjada: enhorabona per la teva sinceritat en transcriure les crítiques a l'illa de vianants que has escoltat a peu de carrer. Potser això et servirà, a tu i a alguns dels teus lectors, per fer una valoració més oberta de l'estat de la qüestió i comprovar que aquells que hem firmat en contra no som dos o tres passavolants o la simple representació de tres o quatre comerços que volen fer la punyeta a la resta.
És una illa de pacotilla que pot millorar, tant de bo ja que no hi ha marxa enrere. Però, per ara, no em convenç gens.

RH Positiu

Anònim ha dit...

doncs jo sóc més "taliban"... es q ni tant sols deixaria passar el bus! I que consti que també sóc de les que va amb el "pet al cul" sempre, alhora que usuària incondicional de l'espai de l'illa.
Però cal tenir paciència perquè tothom canvii la seva rutina per guanyar en benestar.
En tot cas, s'ha d'escoltar i posar remei als compromissos de l'ajuntament amb el tema autobus cada 15min.

Anònim ha dit...

Dons jo estic a favor d'una illa de vianants però no crec que el carrer major sigui el lloc ideal. Basicament perque al carrer major tenim una gasolinera, es una zona esencial per arribar a molts llocs de Rubi sense donar una volta impresionant, els voltants no estan be senyalitzats, etc..

Nose, crec que la idea de fer una illa de vianants perque els nens corrin sense perill i la gent pugui passejar esta molt bé però s'ha de plantejar bé.

Anònim ha dit...

Oscar: què tal una illa millor al voltant de la Rambla del ferrocarril, on realment s'hi pot passejar? Jo crec que aquesta illa que han fet és una "chapucilla" de pacotilla.