dimarts, 23 de setembre del 2008

L'autobús de Can Sant Joan fins a Rubí?

Aprofitant que estem celebrant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i vista la repercusió de l'escrit a La petjada... sobre el bus nocturn N61 m'he decidit a escriure sobre una altra reivindicació rubinenca que podria culminar amb èxit ben aviat.
Ja fa anys que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va iniciar el servei de l'autobús de Can Sant Joan. Aquest autobús connecta l'estació de Sant Joan (S2 i S55) amb les diverses empreses del parc empresarial. Una de les dues línies arriba fins a la Top Cable i són uns quants els rubinencs que arriben en bus fins allà. Aquesta combinació és especialment bona per la gent que estudia o treballa a Sabadell i a la Universitat Autònoma, ja que s'eviten el canvi de línia a Sant Cugat. El problema d'aquest autobús és que només hi ha un bus per hora que arribi fins a la Top Cable, i que, un cop allà, no hi ha cap combinació amb autobús urbà. Així doncs, varies vegades alguns rubinencs han demanat que aquest autobús arribés fins a la estació de Rubí. Alguns partits polítics ho van manifestar en el seus programes electorals si no recordo malament, i ara sembla que aquesta reivindicació podria fer-se realitat ben aviat.
Així doncs, segons un document de CCOO, els Ajuntaments de Sant Cugat i Rubí estan treballant en un pla de mobilitat a Can Sant Joan. Entre les diverses millores que hi figuren, consta que l'autobús arribaria a l'estació dels Ferrocarrils de Rubí. Això hauria d'haver passat aquest mes de setembre i enlloc he vist publicat res al respecte. Tot i això, m'agradaria pensar que ben aviat sabrem alguna cosa sobre aquesta iniciativa i es pugui fer realitat, una proposta molt positiva per als rubinencs, usuaris de FGC, treballadors de Can Sant Joan, Sabadell i UAB, i per al medi ambient. Algú sap alguna cosa?

7 comentaris:

Jordi ha dit...

Aquesta iniciativa em sembla força encertada, però jo tinc una altra suggerència que em penso que també és important.

Crec que una línia directa a Sabadell aproparia molt més les dues ciutats ja que és un trajecte curt, però que amb transport públic es fa molt llarg (especialment en festius o quan agafes el darrer tren, últim cas en el que et poden arribar a fer esperar 30 min a St.Cugat). Així doncs, sabeu si s'ha parlat alguna vegada d'aquest tema?

Anònim ha dit...

Crec que aquest autobus podria ser un dels més útils de Rubí, si arribes fins l'estació i si la freqüencia augmentes.

Jo mateix vist a C/Riu Segre a Can Sant Joan i soc usuari habitual del bus, però molt cops he de patir com passen i passen autobusos que només fan la meitat del recorregut i no van fins a la TOP CABLE!!!

Volem una ciutat conectada amb la resta de municipis, per poder treballar, anar de festa, estudiar...

Anònim ha dit...

Res a veure amb els autobusos, però he vist això al canal del 3/24: http://www.3cat24.cat/noticia/233722/

Aquí pots denunciar què no funciona a la teva ciutat...

Anunci: "El 2007 ha estat un any especialment desastrós pel que fa a les infraestructures del país. Talls de llum, autopistes col·lapsades i, el darrer i, potser, més important trasbals per a una gran part de la ciutadania: l'aturada forçosa del servei de Rodalies de Renfe. Però, a banda dels grans temes, segur que hi ha moltes altres coses que no funcionen prou bé a la teva ciutat, temes que et preocupen i que, en molts casos, no surten als mitjans i que tu voldries denunciar. Dins dels canvis que estem preparant en el portal n'hi ha un de molt important i del qual tu seràs, amb la teva veu, el protagonista. Et convidem, doncs, a encetar aquest nou projecte amb les teves denúncies via text, fotos, àudios i/o vídeos d'allò que no funciona i que cal arreglar. Comencem!"

Mireia

Anònim ha dit...

Jo continuo reivindicant una línia (amb cara i ulls) Molins de Rei - Rubí - Sabadell. Ara el temps per arribar d'una població a una altra en transport públic (comptant transbords) continua sent molt dolent comparat amb el del transport privat.

D'altra banda, trobo que la prolongació de la línia de Sant Joan és una molt bona idea.

Anònim ha dit...

Se sap alguna cosa de la possibilitat d'un autobús de Can Sant Joan a la estació de FGC de Rubí? Ho trobaria força interessant.

Anònim ha dit...

Gràcies per la informació, seguiré cercant a veure quan es posa en marxa!!

Anònim ha dit...

encara no existeix???

mare meva... HAN PASSAT VUIT ANYS!!!