divendres, 26 de juny del 2009

Bona festa major!

Avui comença la festa major de Rubí. Segurament és una de les festes majors de Catalunya que més èxit tenen entre els seus habitants. No és estrany trobar-te a algú a qui feia molt que no veies prenent alguna cosa a l'Escardívol o veure familiars, amics i coneguts passejant pel Centre. Segurament durant aquests quatre dies és quan els rubinencs ens sentim més orgullosos de ser rubinencs, ja que malauradament durant l'any no solem fer-ho... Fins i tot a la gent de fora, li sorprèn aquesta passió de molts rubinencs per aquestes festes.

Avui arrenca una Festa Major més austera (maleïda crisi) però que pretén captar l'atenció de nens, joves, adults i grans. Hi ha moltíssimes activitats preparades, per a tots els gustos. Ara no faré una descripció de totes elles, perquè no acabaria mai, però si que m'agradaria deixar constància que enguany moltes entitats i el mateix Ajuntament tenen coses a celebrar.

La festa arranca amb el pregó de Jordi Margarit, fundador de Ràdio Rubí, que enguany celebra el seu 30è aniversari. També dilluns es farà a les 11h a la plaça de la nova estació una emissió especial per commemorar aquesta data. En aquesta festa hi haurà espai per als músics locals (amb molts concerts, repartits en diferents espais, tot i que no a l'Escardívol), el foulard (aquest any lila i dedicat al premi Ciutat Sostenible 2009), grans esdeveniments (Mag Lari, La Carrau i Chambao), moltes activitats preparades per entitats, fira d'atraccions, sessions de jazz, cinema, xocolatada, gaspatxada, activitats per a nens o una exposició sobre la matèria orgànica organitzada per Rubinet, per exemple. També el CEB Sant Jordi ha organitzat un partit entre polítics i periodistes, en motiu del seu 50è aniversari.

La petjada de Rubí us desitja una molt bona festa major. Durant aquests dies, podeu consultar la programació al web municipal o bé a través de Ràdio Rubí (99.7FM) amb els seus programes especials en directe des de la plaça del doctor Guardiet de 18 a 21h. MOLT BONA FESTA MAJOR!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

ya que hablas de la fiesta major, me gustaria a ver si alguien me puede aclarar una duda que tengo. Ha habido mucha gente quejandose porque no habia zonas para aparcar por culpa de l'illa peatonal, y que por lo tanto no venian al centro y que los comerciantes lo estaban acusando en las ventas. En cambio ahora quitan toda la zona de aparcamiento del escardivol por la fiesta major y el centro esta a reventar. ¿donde aparca la gente? ¿como vienen? ¿caminando? en autobus ,no, porque los autobuses no circulan. bueno aqui dejo estas preguntas a ver si alguien me las puede resolver.

Mussol de Rubi ha dit...

caminant,home/dona,caminant que s´arriba a tot arreu

Anònim ha dit...

t'has deixat el concurs dscbrx l FM d Rb x smd

Anònim ha dit...

en el rubi+d tampoco se puede aparcar

Anònim ha dit...

bueno,ya tenemos todo el centro adornado de festa major,como cada año, con vasos y bebids tiradas por el suelo,vomitos,meadas y todo tipo de sorpresas. ¿por que tenemos que aguantar esto los vecinos?

Anònim ha dit...

Al primer anónimo:

como siempre, os cogéis la anécdota como categoría. La Festa Major es una excepción, a la gente le gusta mucho pasear estos cuatro días, ir a la feria, tomarse una horchata o una caña... Y, pongas donde pongas la fiesta, allí van a ir: aparcando en Ca n'Alzamora, al lado de las cocheras de los Ferrocarrils de la Generalitat, bajando al centro a pie, o dejando el coche en el quinto pino, donde sea, para darse una vuelta por la fiesta. Es como la cabalgata de Reyes. Lo que sucede el resto del año con la impresentable illa de vianants pertenece a lo cotidiano y no tiene nada que ver, amigo.

Anònim ha dit...

entonces el problema es que los comercios no son lo suficientemente atractivo para que la gente se desplace de la misma manera ¿no? ya vamos acotando un poco....

Anònim ha dit...

bueno,menos mal que ya se han acabado la mier..... de conciertos hasta las 7 de la madrugada,ahora ademas de las sorpresas que nos encontramos por la calle y no poder dormir con el volumen de la musica, esta mañana al ir a trabajar, tenemos que soportar a los borrachos que todavia no se han ido a dormir y que amenazan a nuestros familiares por la calle, muchas gracias señora alcaldesa, lastima no saber donde vive para poder hacerle participe de los regalos que nos encontramos en nuestras porterias.

Mussol de Rubi ha dit...

camina que caminaras i Rubi trobaras.
bo fi de Festa Major a tothom.