dimarts, 30 de juny del 2009

Les temperatures màximes i mínimes s'enfilen a Rubí. Demà encara més

Segurament aquesta darrera nit haurà estat una de les que més ens ha costat poder dormir. Després de la festa Major, ara toca tornar a la vida habitual, i seguir els horaris habituals. Aquesta nit, però, el temps ens ho ha posat difícil. Aquesta nit la temperatura ha estat ja molt alta, amb valors que a les 12 de la nit eren de 24º i que han anat baixant fins arribar a la mínima del dia, registrada a les 7.45h del matí, on el termòmetre marcava 21.1ºC. La màxima del dia s'ha registrat a les 15.42h, amb 34.5ºC, segons informa Meteorubí.
Aquestes temperatures altes continuaran durant els propers dies i estan previstes fins divendres. Per això, el Servei Meteoròlogic de Catalunya ha difós avui un avís alertant d'aquesta situació, destacant l'enfilada de màximes i mínimes durant aquests dies, i que podria ser perillós per a les persones més sensibles. Els serveis mèdics estan avisats, així com també l'Ajuntament de Rubí. L'Ajuntament també informa al seu web municipal amb una sèrie de consells enfront les situacions d'onada de calor.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

a veure, tampoc morirem de calor, 34,5º??? deu meu! qualsevol cosa es noticia..i a l'hivern podem publicar que farà fred!
No hi han coses més importants per donar com a noticia? problemes veinals de convivencia, sorolls a les nits, nova normativa de civisme (que realment no es res, només una presa de pel de l'ajuntament), noticies de barris..no se alguna noticia res mes

Anònim ha dit...

doncs jo considero que això també és una notícia. avui feia molta calor, pel q sembla rècord d l'any i feia molts anys q al mes d juny no teniem valors tant alts. anònim si vols fes tu un blog, però deixa d molestar aket, pq la petjada s el millor blog de rubi.

Anònim ha dit...

Pilota!!!!!!!!

Jo@net ha dit...

El que passa és que l'espècie humana, sobretot en els països anomenats desenvolupats, ens hem tornat molt poc tolerants als canvis de temperatura i de seguida en fem un grà massa. Deixo apart qualsevol discussió (o evidència) respecte el canvi climàtic i l'increment mitjà global de temperatura al nostre planeta...

Abans, a les cases no hi havia calefacció, o només una estufa o la llar de foc a la estança principal. Tampoc teniem aires condicionats i com a màxim algun ventilador, també en una única estança i no ens queixavem tant. A l'estiu podiem conviure amb temperatures de 35 graus i a l'hivern, ben bé a dos o tres graus sota zero a Rubí. El nostre cos aguantava sense problemes un rang de temperatures d'un 40 graus entre la mínima de l'hiver i la màxima de l'estiu.

Avui en dia, a la feina tenim calefacció i aire condicionat. Els nostres cotxes i els transport públics també, a casa tenim calefacció, aires condicionats, bombes de calor.... De fet, quan arriba l'hivern molta gent "fot" la calefacció a 27 o 28 graus i a l'estiu, els aires condicionats a 18 graus. Si t'hi fixes, acabem visquent en un rang de temperatures de poc més de 20 graus durant tot l'any. A la que ens sortim una mica d'aquest rang, ja sembla que el món s'acabi. Fins i tot molts dels que se'n van de vacances en plan "aventurers" a fer un safari pel Sahara van amb vehicles amb aire condicionat a tope, o els que se'n van a Islàndia, també van amb vehicles que els "aïllen" de la temperatura real.

Vaja... que ens hem tornat uns "floretes"...

Anònim ha dit...

no crec que el que he dit sigui perque ja sorti algú dient que em vagi fora d'aquest blog i que crei el meu propi. A veure anònim super tolerant... el que he dit es que crec que possar aquesta noticia com a "noticia" doncs no es molt seriós (crec jo) amb la de coses més importants que passen a Rubi i que no es possen. Si algú es sent molest per el meu comentari que s'ho faci mirar perque llavors ja en aquest blog no es pot dir res que no sigui alabar al seu creador, ho dic de debó que no volia molestar a ningú i si ha sigut així ho sento, pero he dir el que penso i ho continuu pensant (si air era noticia la calor avuí ha fet més...posem unaltre noticia nova? i demà que farà més calor unaltre? i a l'agost unaltre?). Jo també crec que aquets blog es un molt bon blog de Rubi i per això mateix ho lleigeixo i escric, i el meu comentari no s'ha d'agafar com una crítica dolenta sino com una crítica constructiva, ja que si el blog vol ser un millor blog ha de treure noticies que crein interés al lector, coses que passen a Rubi i ens importen i no cose de l'estil "fa molta calor", "fa molt fred", "fa molt vent", "plou molt" etc. I repeteixo que es la meva opinió i no cal que la compartiu però tampoc fa falta que em digueu que m'envagi......la opinió la faig desde la visió d'un lector que li agrada aquest blog però que li agradaría que possesin més noticies de rubi importants i més frecuents.

Mussol de Rubi ha dit...

No tots el "temes de conversa" han de ser trancedents,avui toca aquest ,demà la fam al mon o be la Campanya de la Grip d´aquesta tardor, que també es repeteix cada any, com la calor i el fred , pero hay ,hay aquesta Grip A,quin mal farà...

Albert ha dit...

Aquesta tarda tornant de la MArató de donar sang al teatre La Sala m'he fixat i he vist molta gent dins del cotxe, aparcat i amb el motor en marxa gaudint de l'aire condicionat. Ho trobo una mica exagerat i egoïsta ja que el motor consumeix combustible (això és cosa seva) i emet gasos contaminants amb el prejudici per la resta de ciutadants.