dissabte, 4 de juliol del 2009

Una festa major històrica

La crisis havia fet retallar el pressupost de la festa major i els concerts no tenien el mateix ressò mediàtic que anys enrere... tot feia preveure una festa major gens lluïda, però no ha estat així. Al contrari, aquesta festa major ha donat rècords de participació. Enguany s'havien organitzat més de 170 activitats i la festa comptava amb un pressupost de 220.000 € enfront dels 285.000 € de 2008.

Ara fa 30 anys, a la Festa Major de 1979, es feia la primera festa democràtica de la ciutat i Ràdio Rubí feia la primera emissió de la seva història. Per commemorar aquest esdeveniment Jordi Margarit va ser el pregoner d'aquesta festa.
L'activitat amb més participació va ser el concert de Chambao amb 30.000 persones que van poder seguir l’espectacle en directe. Van ser molts els que no van poder aparcar a la ciutat, provinents d'altres ciutats, ja que La Llana, el Centre i Cova Solera estaven col·lapsats. La Carrau, divendres, i molt menys coneguts també van aplegar 12.000 persones. Finalment, diumenge, el dia que no hi havia cap concert programat pero si dues orquestres, van reunir a 14.000 persones. En total, 60.000 persones van passar per l'Escardívol segons informa l'Ajuntament, tot i que segurament molts van repetir en més d'un dia.

Un altre dels plats forts va ser en Mag Lari -de pagament, i omplint amb 1250 persones-, el pregó d'en Jordi Margarit -els carrers adjacents a l'Ajuntament estaven plens- i l'actuació de l'Esbart en memòria de Pere Burés. El Piromusical també va comptar amb un gran èxit de participació. A més, el concert de Kalima també va ser un gran encert, un interessant contrapunt al massiu concert de Chambao.


Uns dies abans, La petjada us preguntava quines eren les activitats a les que pensàveu participar. Un 42% dels votants (d'un total de 26) deien que anirien al mercat medieval de l'illa de vianants. Un 34% (9) als concerts de l'Escardívol, els mateixos que preveien assistir al Piromusical, i també un 34% deien que no pensaven anar a cap activitat. Un 26% dels votants preveien anar a la fira d'atraccions i al mercat hippie, i també 7 persones (26%) a la baixada d'andròmines, mentres que un 23% (6 persones) preveien anar al ball de gitanes. D'altra banda, un 11% dels votants tenien intenció d'anar a tot el que poguessin, mentre que només un 7% tenien pensat anar al cinema a la fresca, un 3% a l'aniversari de Ràdio Rubí, un 3% a les activitats esportives i un altre 3% als concerts d'el Sant Patrick's. Les activitats amb menys tirada entre els votants van ser el Mag Lari i les activitats infantils, amb cap vot. Òbviament aquesta enquesta no té gaire validesa, ja que a totes les activitats hi ha participat la gent i amb 26 persones no es poden extrapolar resultats. Només es pretenia captar una idea general de les activitats amb més èxit.

42 comentaris:

Anònim ha dit...

post perfecte excepte una cosa. Lo de les 30.000 persones és mentida! ho explicava molt bé el J Deu al bioc l'any passat. De la mateixa forma que l'Administració dóna participació baixa en els actes que no els hi agrada, fa exactament el mateix al revés. És una vergonya.

Ah! i no tots els ajuntaments ho fan, però Rubí és dels que sí. Si fins i tot l'Ajuntament menteix, amb qui podem confiar?

La Festa ha estat superbé, però això de l'assistència a l'escardívol ja fa pudor!

Anònim ha dit...

de alguna forma tienen que justificar lo injustificable como es hacer conciertos hasta la madrugada en pleno centro de la poblacion,algo que ningun otro ayto. permite, por eso el concierto de rubi se llena de todos los garrulos de la comarca y así quedan lasa calles al dia siguiente.

Anònim ha dit...

completament d'acord amb el comentari anterior. No pot ser que en els dies en que estem on hi han normatives de soroll, qualitat de vida, tranquilitat, ... l'ajuntament organitzi i promogui activitats en ple centre de la ciutat per molestar als veïns, quan podeien fer-ho perfectament en zones no poblades. I això que diuen que es fa al centre perque ve gent de totes parts amb transport public MENTIDA!, només s'ha de veure com s'omple de cotxes tot rubi, es increible, aquelles nits tot-hom be amb cotxe i ho aparca on sigui (aqui no hi ha llei) i després deixen tot el centre ple de bruticia, mobiliari trencat, pixades per tot arreu...UNA VERGONYA! i sobre ho fan amb diners publics. Com pot ser que no parin de pujar els impostos a la ciutat i després malgastin 220.000 euros en 3 dies de festa!! som el que som perque volem el que volem: VINGA FESTA QUE AMB FESTA TOT ES CURA...penòs!

Anònim ha dit...

Y ESTA NOCHE OTRO CONCIERTITO!!!!!

Anònim ha dit...

despues quieren que la gente de rubi sea civica, si son ellos los primeros que promueven el incivismo.

Anònim ha dit...

pero què és això? On s'ha vist una festa MAJOR a les afores? Ara terrassa està d festa major i tot es fa al centre. No? Penso que aquesta actitud que mostreu és perquè teniu poc sentiment d'estima a la vostre ciutat. No conec ningú rubinenc que no li agradi i disfruti d la festa major. Suposem q potser sou persones q viuen a la ciutat dormitori d Rubí pero no participeu en res.

Anònim ha dit...

al ultimo anonimo, creo que te equivocas del todo, yo estoy a favor de la festa major, e intento participar en todo lo que puedo y me encanta que la hagan en el centro, aqui de lo que se esta hablando es de los conciertos hasta las 7 de la madrugada ininterrumpidamente, con todo lo que conlleva , esto no lo hace ningun ayto., el de terrassa tampoco ,informate de donde hacen los conciertos y te daras cuenta. Todas las poblaciones este tipo de conciertos los hacen a las afueras por respeto a los vecinos, pero clao este ayto. de esto ultimo tiene muy poco.

Unknown ha dit...

Hola, hay una cosa que me gustaria comentar. El viernes fue la actuacion del Mag Lari a las 21:00 aun habia mucha gente buscando entradas para poder verlo pero estaban agotadas. Durante la actuacion pase varias veces y no me explico xk habia varias butacas vacias.Preguntamos al de seguridad si nos podia dejar pasar a media actuacion debido a que eran butacas que nadie habia ocupado y nos dijo que no podia que eran butacas reservadas... me gustaria saber que tipo de reservas son.Cuanta gente paga 10 euros por una entrada para luego no asistir?. A dia de hoy no lo entiendo y no me gustaria pensar mal la verdad. Saludos!

Anònim ha dit...

pensa mal i acertaràs. A tot arreu els politics son així: favoritismes, regals, compromisos,... es imposible que tanta gent que s'hagi preocupat per comprar les entrades i hagi pagat 10 euros després no hi vagi. Com sempre el diner public l'utilitzen els desalmats i incompetents de sempre pelsseus capritxos. Cas Marbella? això es l'exemple a gran escala del que TOTS els ajuntaments fan a petita o mitjana escala segons les seves posibilitats. I respecte al aixerit que escriu que qui no volem concerts a ple centre de la ciutat es que no ens estimem la ciutat dir-li que el que no estima la ciutat es ell!!!! ja que la ciutat queda any rere any en pitjors condicions de bruticia, trencadisses i pintades que després l'ajuntament MAI arregla del tot. El que no s'estima la ciutat es precisament que ha escrit això perque rubi es molt més que una ciutat per fer concerts gratuits a ple centre i on la llei no existeis aquelles nits. Els veïns estem cremats i l'ajuntament no té la cara més dura perque no pot, el que fa es enviarnos un paperot on diu que començarà la festa major i que ho sent pel soroll i les molesties que tindrém, quina poca vergonya i quina prepotencia del qui mana vers als ciutadans. Ah! i per cert amb menys de 200mil euros que costa un sol any la festa major es pot fer un bon parc pels ciutadans al centre que duraria molts anys, però això seria estimar la ciutat i ja veiem tots amb qui tenim que conviure al nostre ajuntament que tenim persones que estimen mes els cotxes i la propaganda escombreria que la qualitat de ciutat i de vida dels seus habitants. Pero clar, demanar un parc a la ciutat també serà de persona que no estima rubi...que tenim que demanar per que s'ens digui que estimem la ciutat? més parkings gratuits als centre? més parets recent pintades perque ens les embrutim? mes concerts en dies laborables com l'ultim de la festa major quan al dia següent treballem?

Anònim ha dit...

es cierto se me olvidaba lo del papelito pidiendo disculpas, pues bien, sres. del ayto., NO ACEPTAMOS SUS DISCULPAS Y QUEREMOS QUE SE DEJEN DE HACER CONCIERTOS EN EL ESCARDIVOL. ayer otra vez hasta las 3 de la madrugada. vaya gentuza que tenemos gobernando el pueblo.

Mussol de Rubi ha dit...

...participar en el progres d´una ciutat , es fer.la teva per el bo i per el dolent; I quan toqui parlar a les eleccions falta gent,
I ara bé el RUBIFOLK...

Anònim ha dit...

cada uno puede tener su forma de ver las cosas pero cuando alguien diga algo por favor que diga algo que sepa y no se invente las cosas, ya que decir que Terrassa en su fiesta mayor hace fiestas en el centro de madrugada es no tener ni idea o mentir con toda la cara dura. Terrassa hace su fiesta mayor en el centro, al igual que cualquier otra ciudad como Rubi, lo que pasa que la diferencia es que Terrassa NO HA CE CONCIERTOS DE MADRUGADA EN PLENO CENTRO, cosa que sí hace rubi y es de lo que me quejo y veo que otros más por aquí tambien.

Nemo ha dit...

Sobre els dos concerts a l'Escardívol fins a les tantes: a mí, personalment, em molesten. I això no vol dir que estigui en contra de la Festa Major. Estic en contra de que certes activitats se'm fiquin a casa fins amb les finestres tancades i, per tant, se m'hi faci "participar" m'agradi o no. Prenc paciència perquè no hi ha més remei, no perquè l'Ajuntament m'ho demani per escrit. Ademés, algú ha pensat que pot haver-hi gent que, tot i vivint a Rubí, el dia 29 s'ha d'aixecar molt aviat perquè treballa a alguna població on no és festa? En qualsevol cas, hom pot consolar-se considerant que és només un cop l'any. O dos.

Quant al pressupost, veig que s'ha reduït. Està bé, tot i que pot discutir-se si la reducció és molta o poca, considerant la crisi i que l'Ajuntament sembla no tenir diners ni per mantenir els senyals de circulació. Però també he sentit a dir que hi haurà retallades al servei de neteja municipal i, què voleu que us digui, si he d'escollir entre neteja tot l'any i festa, em quedo amb la neteja. Hi ha carrers que ja fan més aviat fàstic ara, imagineu-vos que pot ser si és veritat que es reduirà el servei. De fet, trobo que n'hi hauria molt a parlar, sobre la neteja. Què en penseu?

Anònim ha dit...

Nemo de momento llevamos 4 conciertos, el de san juan, los dos de la fiesta major y el de este fin de semana. En cuanto a lo de los presupuestos totalmente de acuerdo contigo ,se podian ahorrar todo ese dinero e invertirlo en arreglar las calles ,que para esto no hay dinero pero para hacerse el pedazo de edificio que se estan haciendo delante del ayto. si.

Anònim ha dit...

como limpien menos las calles vamos listos. Cuando hay dinero para unas cosas y se quita dinero para limpieza eso tiene un nombre: GUARRO.

Jo@net ha dit...

Jo no puc parlar per la gent que viu a tocar en les zones on hi ha espectacles de Festa Major i resulten molestats pels sorolls, cotxes mal aparcats, brutícia. Em queda una mica lluny... Jo ja "em trago" cada any els "Dia (cap de setmana) de Andalucia", o la Festa dels Gallecs o de qui sigui al parc de Ca N'Oriol.

Els comentaris que s'han posat en aquest post crec que han esclatat com a conseqüència de la Festa Major on les molèsties són més evidentsi son totes de cop, però crec que el problema el tenim tot l'any. Estic decebut de tots els partits polítics que sols o amb coalició han governat la nostra ciutat doncs han estat incapaços de vetllar per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Ja ens poden intentar enlluernar amb projectes ambiciosos com els nous jutjats, la passera que comunicarà el Rubí I+D amb els mateixos, que si un nou CAP, un nou parc, la remodelació de la Plaça de Doctor Guardiet (perdò, aquest últim no en té res d'ambiciós), etc, etc... Alguns d'ells, son serveis necessaris, evidentment, però d'altres no tindran impacte substancial en la nostra qualitat de vida a Rubí. Potser ens aportaran una millora del 20%.

Crec, en comptes, que hi ha un grup d'accions menys "vistoses", però que de fer-les, al final ens aportarien un 80% del benefici, però tots els govern només es focalitzen en el 20% anterior. És la part que més ven. Aquesta és la paradoxa.

I quines son aquestes accions que ens aportarien una millora (joc dic del 80%) en la nosttra qualitat de vida?. Doncs vetllar perque les motos atronadores no puguin circular impunement per la ciutat, o els cotxes discoteca. Sancionar aquells que llencen coses pel carrer, els que aparquen allà d'on els hi surt dels ous, els que van escopint al terra, els que no recullen les defecacions de les seves mascotes, els que criden o fan sonar els clàxons dels cotxes a altes hores de la matinada, els que fan malbé el mobiliari urbà, els que fan pintades, en fí, el no respecte per res i l'incivisme. Crec que aquest és el problema principal de la majoria de ciutats del nostre entorn. Unes més i d'altres menys, però que s'actúa amb total impunitat. Les ordenances municipals son purs documents per fer bonic que fins i tot el personal que ha de vetllar per fer-los complir no hi fan cas.

Quan arriben les eleccions i em llegueixo el programa de TOTS els partits polítics, no hi veig cap amb volutntat de treballar pel 80%. Tot son propostes per treballar pel 20%. És a dir per treballar per l'Insuficient i no esforçarse pel Notable. Quina pena!.

Anònim ha dit...

yo es que a partir de ahora voy a empezar a poner la musica a tope a partir de las 12 de la noche, total, si el ayto. se porta de forma incivica, vamos a portarnos todos igual.

Nemo ha dit...

Jo@net, fas una observació molt encertada. Estic d'acord que l'impacte real de les "petites" mesures pot ser molt més elevat i ser més valorat per la ciutadania que el que pugui venir de les "grans" mesures. La gent vol i aprecia molt un entorn net i cuidat. I aquí sembla que les prioritats dels governants no acaben de coincidir amb les dels votants. Potser perquè les "grans" mesures van associades a primeres pedres i a talls de cintes inaugurals?

Un tema relacionat és com es reparteixen els recursos, molts o pocs, que hi hagi. Hi ha (o sembla haver-hi) tractaments diferencials i greuges comparatius. Exemples de neteja: per què hi ha llocs que es reguen molt sovint (a diari?) amb mànega, i altres que no han vist mai una mànega? Per què hi ha llocs per on passa un cop a la setmana un d'aquells cotxes-escombra i altres per on no hi passa mai?

Anònim ha dit...

Jo@net tienes mas razón que un santo.

Anònim ha dit...

otra cuestion alguien sabe que se esta haciendo con el dinero del plan zapatero, en otras poblaciones ,cuando vas, ves las calles levantadas arreglando aceras y todo tipo de obras, aqui lo unico que se ve es el edificio que se estan haciendo para ellos,¿sabeis si hay alguna prevision y cuando van a empezar?

Jo@net ha dit...

Anòmin,

Les actuacions del conegut "Plan Zapatero", estan recollides al lloc web de l'ajuntament:

http://www.rubi.cat/ajrubi/apartats/index.php?apartat=2137

Jordi ha dit...

De acuerdo con todo lo que se expone aquí.

Creo que si dejaran de hacer la festa major, mejor, se acabaría los ruidos hasta las tantas, los conciertos que tanto nos molestan, con las basuras tiradas por los suelos que nos encontramos a primera hora de la mañana.

Y ahora el rubífolk, no podemos dormir con tanto bailes tradicionales con música y todo, que no nos permite disfrutar de una buena programación de televisión, o del poder meterte en la cama a las diez de la noche, para poder levantarte a las ocho de la mañana y poder ir a comprar el periódico tranquilamente y hacer lo que cada uno buenamente quiera, siempre que no sean conciertos o cosas así que no dejan descansar a nadie.
Lo mismo pasa con sant antoni abad, y las firas de artesanía que preparan los de sant galderic, no entiendo por que hay gente tan empeñana en preparar actividades culturales y tradicionales que solo procuran molestias a los vecinos que vivimos en el centro y por lo cual no podemos descansar.
Lo mismo con sant joan, conciertos hasta las tantas, pero además tenemos que añadir las molestias que procuran los estruendos de los petardos, lanzados por gente que no piensa en lo que queremos descansar, el olor a polvora se te mete por toda la casa y es insoportable y las basuras que se crean con esta absurda tradición de hacer ruido.
Sra Alcaldesa, le rogamos los vecinos que no podemos descansar con todas estas serie de actividades tradicionales culturales, que dejaran de realizarse por el descanso nuestro, ademas si no se hicieran seriamos todo un modelo cívico a seguir por toda catalunya.

Anònim ha dit...

Jordi ,confundes el tocino con la velocidad, haztelo mirar.

Jordi ha dit...

Yo no creo que confunda el tocino con la velocidad.
La festa major es una explosión de cultura popular y diversión, de la cual el noventa por ciernto es gratuita, la gente sale a la calle a bailar y a disfrutar, tan solo tres o cuatro días al año, y ni tan siquiera por esas sois capaces de dejar de quejaros.
Si lo miramos desde vuestro punto de mira no habría festa major ni ningún tipo de tradición popular, por que todas tienes algún tipo de actividad nocturna.Y sin actividades nocturnas, nos guste o no, no es lo mismo.

Anònim ha dit...

jordi, como te decia confundes el tocino con la velocidad, aqui nadie se ha quejado de la fiesta major, es mas muchos participamos activamente en ella, de lo que nos quejamos es de que se hagan varios conciertos hasta las 7 de la madrugado en pleno centro urbano, y ,lo que se esta pididendo, no es que lo dejen de hacer, sino que lo hagan a las afueras como hacen todas las poblaciones, o que pasa que el resto de poblaciones estan equivocadas y la unica iluminada es rubi?

jordi ha dit...

Y donde se supone que tienen que ir los conciertos de festa major?? por que yo he hecho muchas actividades culturales en la masia de can serra y en una noche hemos llegado acumular 17 denuncia por ruido de vecinos que no podian dormir por el ruido... en el caso de que los movieran, pensáis que no habrá gente que se queje por lo mismo???

Anònim ha dit...

Como siempre sale alguien hablando por hablar. Nadie aquí ha dicho que no quiere la fiesta mayor ni sus conciertos, sólo que los conciertos de madrugada sean en zonas más periféricas que no molesten a vecinos que al día siguiente han de trabajar, COMO PASA EN TODAS LAS FIESTAS MAYORES DE LAS CIUDADES VECINAS ¿o acaso alguien piensa que en sant cugat o terrassa por ejemplo ponen conciertos un lunes a las 4am al lado de bloques de pisos en pleno centro como pasa aquí? un poco de seriedad en lo que se dice! Si pedir esto Jordi te parece estar en contra de la fiesta mayor estás muy equivocado. ¿si tuvieras la fiesta debajo de tu ventana hasta las 5 o 6 de la mañana también lo justificarías? Así nos va en esta ciudad con gente que piensa así de egoista porque no le afecta...gran lección de solidaridad si señor! Me gustaría ver como te comportarías si el que trabaja eres tu al día siguiente y tienes el piso con las ventanas cerradas y sigues escuchando la música a todo volumen, luego cuando te levantas a las 6:30h y sales a la calle para ir a trabajar te encuentras con un borracho meando en tu portería SI SI JUSTO DEBAJO DE TU INTERFONO y ves que encima no ha sido el único que lo ha hecho y cuando vas hacia el coche te encuentras una vomitada en la acera muy cerca de tu puerta y una lata de cerveza encima del techo de tu coche. ME GUSTARÍA VER OMO LO DEFIENDES MAJO, ya que eso me pasó a mi el año pasado y te puedes imaginar la gracia que hace. Ah y claro, ningún policia por la zona como de costumbre...

Anònim ha dit...

Jordi ¿te quejas porque te hicieron 17 denuncias por ruido en una misma noche? haztelo mirar porque si en una sola noche os hacen 17 denuncias es que realmente estabais molestando MUCHO. Nadie llama por gusto de madrugada a los mossos, eso tenlo claro. Con este ejemplo se demuestra para que sirven las leyes en esta ciudad: PARA NADA, 17 denuncias y que?? pues nada al año siguiente seguro que se hará en el mismo sitio y hasta más tarde. ole ole y ole con un par Sra alcaldesa!

Jordi ha dit...

Anonimo, antes de hablar pregunta majo, yo vivo en la calle sant pere en todo el centro,y mi ventana da al colegio c.p Pau Casals.Eso quiere decir conciertos de folk, y este año de heavys toooooooda la noche y al dia siguiente otro de punk,rock,hip hop y un dj, y para tu información trabajo en la empresa ipagsa hubicada en la serreta, precisamente he trabajado en el turno de fin de semana de mañana de 6 a 14 así que se de lo que estas hablando y muy bien.. Y NO ME QUEJO TANTO ya que entiendo que son cuantro dias al año.Y solidario si que soy si te lo puedo asegurar!!

Al 2 anonimo, si 17 denuncias si, y que molestamos mucha??
sabes donde está hubicada la MASIA DE CAN SERRA?? pues en la llana muy lejos del centro urbano, y para tu información las actividades se realizarón dentro de la misma masia. Así que ya me diras que problema había....

Solo he preguntado que donde supuesta mente tienen que poner los
conciertos? cosa que no habéis respondido todavía. No os limiteis a protestar solo y dar soluciones.

Anònim ha dit...

jordi hay sitios para hacer conciertos ,sera que rubi no tienen poligonos industriales (otras poblaciones los hacen en los poligonos), lo que no entiendo porqué siempre hemos de ser los ciudadanos los que busquemos las soluciones cuando hay personas que cobran ,y muy bien por cierto, para eso.En cuanto a lo de aguantar los ruidos, no se la edad que tienes, poca me imagino por la formade hablar, pero cuando tengas algunos años mas y tengas bebes o personas mayores enfermas a tu cargo y veas que no pueden dormir y lo estan pasando mal, entonces vienes y nos lo cuentas.

Jordi ha dit...

anonimo, tengo 32 años así que no soy ningún niño de 18 años.

Y niños no tengo pero si un familiar enfermo, y como bien te he dicho trabajo noches,tardes y mañanas en turnos rotativos de ocho horas (anteriormente eran 12 horas)y me ha tocado trabajar toda la festa major.

Dime una ciudad el la que los conciertos se hagan en un polígono industrial.Por que terrassa no lo hace,sant cugat tampoco,sabadell menos aún,sant quirze no,molins de rei tamopco.
Y dime por que no me has contestado todavía, en que polígono se tendrían que hacer?
Uno que tenga un espacio adecuado para recibir a mucha gente, accesos y salidas para grandes camiones esos que llevan todo el material de las orquestas y grupos musicales, en el cual se puedan montar las barras de los bares con espacio,uno que este lo suficientemente lejos para no molestar a los vecinos pero que se pueda ir andando y evitar que la gente coja coches con lo que eso conlleva....
dime un polígono que tenga estas características.

Anònim ha dit...

de poligonos hay varios, date una vuelta. En todas esas poblaciones que dices los conciertos no se hacen en pleno centro urbano, informate.La gente que viene al concierto en el escardivol viene en coche (la mayoria no son de rubi), por lo tanto lo tendrian mejor para aparcar en un poligono.Creo que te he respondido a todo y doy por cerrado el tema.

Anònim ha dit...

"pero que se pueda ir andando y evitar que la gente coja coches con lo que eso conlleva...." ¿acaso a los conciertos del escardivol la gente va andando? pues será que estás siempre trabajando en el turno de noche y no lo ves, porque decir eso demuestra que no has visto ningún año como se pone todo el centro de coches ya que la mayoria de gente que viene lo hacen de poblaciones cercanas y de las urbanizaciones del propio rubi Y TODOS EN COCHE. Andando van 4 gatos del centro, defender que no se haga en un polígono porque la gente ha de ir andando es absurdo porque ahora esto no es un requisito que se cumpla. Y respecto a "Uno que tenga un espacio adecuado para recibir a mucha gente, accesos y salidas para grandes camiones" pues la mayoría de polígonos son así ¿acaso a un políono no van trailers? por favor! ahora va a resultar que al centro puede llegar un trailer y a un polígono no. Está claro que el escardivol no es el único lugar del universo en el que es posible hacer los conciertos de madrugada y menos en una ciudad industrial como rubi POR FAVOR SEAMOS SERIOS!! El ayuntamiento es quien ha de buscar soluciones y no los ciudadanos ¿o acaso ahora resulta que hemos de hacer su trabajo? Y respecto a que solo nos quejamos....bueno, si pedir que se cumplan las normativas de ruido y querer descansar en nuestras propias casas es quejarse por quejarse pues muy bien, pero entonces cuando se haga una ley que la hagan para cumplirla y no para engañarnos a todos y usarla según convenga, ya que estate seguro que si os poneis 4 amigos debajo de la ventana de la sra Alcaldesa a escuchar música y beber alcohol os encontrareis dentro de poco una bonita y agradable patrulla de policia que os hará iros. Pero si debajo de tu ventana la sra Alcaldesa monta un concierto con miles de personas y debido a eso no solo no puedes descansar del ruido VARIOS DIAS SEGUIDOS sino que se te llena tu calle de borrachos gritando no verás a ninguna patrulla ya que las leyes se aplican según convenga y te guste o no está claro que tu descanso no vale lo mismo que el de la sra alcaldesa.

Jordi ha dit...

Que me de una vuelta por los polígonos??? eres tú el que quiere trasladar una parte muy importante de la festa major a un polígono, no yo.
Es muy fácil decir que hay polígonos y no decir cual sería el adecuado para albergar 20.000 o 30.000 personas en los conciertos, y otras tantas para las orquestas y los bares.
No hay un espacio físico en cuanto a polígonos te refieres que una unas condiciones adecuadas.
Te recuerdo que el centro se cierra a cal y canto para los coches, así que todos esos rubinencs que dices que van en coche hacia el centro, no se donde meten el coche..
Yo no digo que no tengáis razón en lo que comentáis, al contrario, lo que yo digo es que solo son tres días al año, y creo que si nosotros mismos nos quejamos por ello, al final se reducirán mucho las actividades para realizar, y luego nos quejaremos por que el ayunta no hace nada.

Anònim ha dit...

¿no cabe el concierto en un poligono y si que cabe en el escardivol?
otra vez confundes el tocino con la velocidad, estamos hablando del concierto no de las otras actividades.

Anònim ha dit...

En todas las ciudades de alrededor se hacen los conciertos en el centro, incluso en Castellbisbal, lo que hacen a las 5 o 6 es ir con un tractor con la musica a toda pastilla por todo el pueblo y la gente lo sigue bailando.

Yo he sido de las que ha montado conciertos este año y no soy del ayuntamiento. Pienso que una vez al año no hace daño, las fiestas mayores deben hacerse en el centro y hasta la hora que sea por la noche.

Este pueblo para la gente joven es un aburrimiento no tenemos de nada, y para una vez al año que podemos salir de fiesta con los nuestros y en nuestro pueblo, hay varias personas que no lo aceptan. Y eso es porque estais acostumbrados al silencio.

Jordi ha dit...

anonimo TOTALMENTE DE ACUERDO con tigo!!!!

Anònim ha dit...

¿que estamos acostumbrados al silecio? pues serás tú porque los del centro de silencio no tenemos nada...¿que vives en lo alto de una urbanización o que? entre las motos pedorreras, los coches discoteca, los gritos en plazas cada viernes y sábados de madrugada.... no se donde vives pero veo que donde yo vivo no, ya que mis vecinos y yo no estamos acostumbrados al silencio, lo que estamos es acostumbrados al RUIDO y lo que no queremos es más ruidos hasta altas horas de madrugada CUANDO AL DIA SIGUIENTE TRABAJO, ¿o acaso la sra alcaldesa o tu vais a ir al trabajo por mi o me vais a dar fiesta?. Y si el divertimento de los jovenes del pueblo es estar molestando a sus propios vecinos para que no puedan descansar me parece del todo ilógico y demuestra con otro ejemplo más el incivismo que por desgracia hay en Rubí. Lo que pasa es que tenemos una serie de jovenes por aqui que como se lo pasan bien es pintando las paredes, bebiendo alcohol y fumando porros en plazas y portales, molestando con musica y ruido a los vecinos, etc y por desgracia por mucho que digas que no y que estamos en una ciudad sileciosa en esta ciudad lo tienen todo a su favor para que puedan divertirse de esa manera. Si queremos ser una ciudad ejemplo de algo precisamente no somos una ciudad ejemplo de silencio así que por favor no digas tonterias.

Anònim ha dit...

Tots els que veieu bé que es facin concerts al centre fins la matinada us queixerieu si els fessin sota la vostra finestra. Però mentres siguin altres veïns els que aguanten el soroll de 30mil persones i la música sota la seva finestra us sembla perfecte. Una mica més de serietat quan es defén algo perquè si algun dia us toqués a vosaltres segur que no dirieu "no passa res perque son només pocs dies". Tots som uns egoistes i axí ho demostrem. per cert Jordi el centre el dissabte estaba tot ple de cotxes en totes bandes, així que no es cert que tanquin el centre, només tancaran uns pocs carrers.

Anònim ha dit...

Ya que os quejais que los jóvenes se aburren si no molestan en la fiesta mayor a los vecinos yo os animo a que propongais al ayuntamiento que os corten la calle de vuestras casas cada noche y que allí puedan ir los jovenes a hacer botellon y escuchar la musica con sus coches, así los jovenes tendrán un sitio donde no aburrirse en la ciudad y vosotros podreis disfrutar de ello desde dentro de vuestras casas. Si os parece una tonteria pues deciros que es lo que aguantamos en la fiesta mayor los vecinos cuyos balcones nos dan al escardivol, pero bueno no pasa nada mientras el ruido lo tengamos en nuestras casas en vez de en las vuestras ¿verdad?

Marta Ribas Frías ha dit...

disculpeu que m'hi sumi tan tard... no havia consultat els fòrums aquest mes, i ara que he llegit la polèmica sobre el soroll de nit durant la Festa Major, he al.lucinat. Jo també sento els concerts des de casa, i mai m'hauria plantejat queixar-me per un acte públic al carrer que faci soroll. Vull les avantatges de viure al centre (anar a peu a tot arreu, serveis de tot tipus...) doncs m'haig de menjar les desavantatges també.

Per cert, a qui reclamava més política de petites coses i menys totxo i tallar cintes... totalment d'acord amb el concepte. Però crec que l'entenem força diferent. Tú saps quantes petites coses es fan i s'han fet en 30 anys de democràcia a Rubí? Quants diners s'han gastat en clavegueram per fer arribar aigua potable a cada ciutadà? quants diners en asfalt per mantenir els carrers? quants diners en ajudes socials per a qui més ho necessita (per menjar i per tenir un sostre sota el qual dormir)? quants diners en formació laboral per als aturats i aturades? quants diners en mantenir els parcs? quants en recollir les escombraries que tots i totes generem cada dia? quants en fer escoles bressol, o en subvencionar activitats lúdiques a la ciutat?

a mi això em sembla que són moltes petites coses que milloren i han millorat la qualitat de vida de la nostra ciutat. N'hi ha moltíssimes més per fer, és cert. El civisme, tens raó, és una assignatura pendent. Però més enllà d'educar i de posar policia, què més pot fer l'administració local en aquest sentit? som cadascú de nosaltres que hem de ser cívics i demanar als demés que ho siguin.

Anònim ha dit...

Marta, hablas de pequeñas cosas que se han hecho en rubi, pues me imagino que las mismas que en otras poblaciones,o es que en estas poblaciones no les llega el agua a sus vecinos, pero es que ademas en estas se ha hecho zonas verdes, se han arreglado aceras, asfaltos, se ha hecho una ciudad mas agradable para vivir cosa que en rubi no, lo siento pero no nos vendas la moto.
en cuanto a lo de la musica ,una cosa es oirla desde lejos y otra que te vibren los cristales de tu casa y eso hasta las 7 de la madrugada, inadmisible.