diumenge, 11 de juliol del 2010

Rubí assisteix a la exitosa manifestació

L'estació dels Ferrocarrils va demostrar que un gran nombre de rubinencs van animar-se a participar a la manifestació de Barcelona
Gent, calor, suor i angoixa... però valia la pena. Ahir dissabte l'estació de FGC va demostrar que un gran nombre de rubinencs s'animaven a participar en la gran manifestació que reclama el dret a decidir dels catalans i on es va cridar ben fort que Catalunya és una nació. A les 4 de la tarda, un gran grup de rubinencs es va reunir a l'estació seguint la crida d'Esquerra i Òmnium, però molts rubinencs també es van animar a agafar el tren durant tota la tarda.

Així doncs, agafar el tren a Rubí ja era una mica complicat. Alguns dels combois que arribaven de Terrassa ja anaven força plens, però més difícil ho van tenir els nostres veïns de Sant Cugat, que veien com els trens arribaven plens de Terrassa i Sabadell. Per això, alguns rubinencs que van anar en cotxe fins a Les Planes o Baixador de Vallvidrera, van haver de deixar escapar alguns trens de FGC.

I ja a la manifestació, rubinencs integrats entre una gran marea humana on s'hi van aplegar entre 1,1 i 1,5 milions de persones, segons dades de Guàrdia Urbana i organitzadors. La manifestació més gran de la història democràtica de Barcelona. A continuació un seguit de fotografies per recordar aquest dia històric. Si vas assistir, explica'ns el teu testimoni!

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Va ser espectacular, hi havia moltissima gent, moltissimes banderes i molt patriotisme.
Tots cridant ven fort, INDEPENDÈNCIA i picant de mans, en resum un dia històric que no s'oblidarà mai, tot un èxit!!!
Ara quan al TN veig tota la gent que hi havia i tot, se'm posa la pell de gallina. Quina unitat i quina força que tenim! Si estem tots junts podrem superar tots els entrebancs i serem invulneralbes.

Roger.

Rocio Avila Gamero ha dit...

Roger, comparteixo el teu sentiment però voldria afegir que, a la tornada, em vaig aturar un moment a la Plaça Catalunya, atepeïda de gent, i em vaig quedar ben parada perquè tothom, TOTHOM, em mirava ben descaradament. I això que només duia una senyera com a capa. Semblava que hagués aterrat, com si fos una extraterrestre i em vaig sentir força indignada. Tothom feliç, fent la cerveseta, i a sobre recriminant-me per intentar defensar el que és meu. Senzillament, vergonyós.

Rocio Avila Gamero ha dit...

Perdoneu, qua dic Plaça Catalunya, és la Plaça Catalunya de Rubí, no de Barcelona.

Anònim ha dit...

Nena que vols la manifestacio era a Barcelona...no a Rubí!!
No entenc a que vols arribar al dir que tothom et mirava...jo tambè ho hagués fet...pensa que no tothom pensa el mateix, fins i tot molta gent no sabia ni que hi havia manifestacio....

Anònim ha dit...

Encara que no sàpiguis que hi ha manifestació no és raó per mirar malament a la gent. Jo no miro malament als que aquests dies tenen la bandera d'Espanya penjada al balcó, etc.

Anònim ha dit...

En cap moment diu que li miraven malament!!!nomes diu descaradament que no es el mateix!!!i aixo que estic a favor de la manifestacio, i no barrejem politica i futbol!!!

no a la demagogia ha dit...

rocio yo si un día normal veo a alguien con una bandera atada al cuello sea de lo que sea tb me lo quedo mirando. o tu no mirarías a alguien que lleva algo "fuera de lo normal" un día normal por la calle?

si quieres meter cicaña tienes el derecho a hacerlo pero se te pilla rápido

Anònim ha dit...

si trobes que un dia en que es fa la manifestació més gran que en molts anys s'ha vist a BCN és un dia "normal"... deu ser que no mires la tele o escoltes la radio així que suposo que també et deu haver sorprès la quantitat de banderes españoles que portava ahir la gent pel carrer oi?.

raul ha dit...

Jo vaig ser-hi a la manifestació de dissabte i cal recòneixer que hi havia poca gent.

No més de 100 mil persones. No val dir el contrari. Es la realitat. A més moltes organitzacions subvecionades (partits, sindicats i altres).

Anònim ha dit...

I tant Raul, no més de 100.000 persones, com un camp nou ple oi? Jajaja!!! segur que si nanu!!!

Demana feina al diari el Mundo per a contar assistències de manifestacions que segur que et contracten.

És la realitat... Vaya crack!

Anònim ha dit...

otro que solo ve el canal intereconomia,así va la cultura en este pais.

Anònim ha dit...

hombre, 100mil no se... ¿¿¿pero 1 millón o millón y medio???? venga ya!! es igual de tontería decir una cosa como otra, pero vaya en pocos meses se volverá a ver claramente en las urnas lo que la gente piensa y no lo que dicen 4 manipuladores

Anònim ha dit...

Jo hi vaig anar, em vaig passejar per Rubí amb la meva estelada, ningú em va mirar malament, i si algú li va molestar.. doncs que s'hi posi fulles!

Home, Hi havia molta gent a la mani, jo no sóc experta en comptar, però es pot fer un símil a la manifestació de la guerra. La gent va acabar anant per carrers paral·lels a la manifestació per poder avançar.

Pel que fa la manipulació de la que parla l'últim anòmim, crec que no hi ha cap tipus de manipulació. Manipulació és la que fan xs partits fent-nos creure que la retallada del constitucional no és per tant, doncs si que ho és.

Suposo que el tema de l'idioma, identitat nacional, te la deu portar fluixa (encara que no hauria de ser així), però suposo que el tema "diners" i esforços fiscals que haurà de fer Catalunya no te l'hauria de portar.

Només defensem el que creiem que és nostre. A mi m'agradaria ser solidaria, però, veig injust el finançament que hi ha actualment a Espanya. No pot ser que hi hagin Comunitats Autonomes que per "dret històric" s'administrin els seus propis diners, i d'altres no (això és constitucional?). No veig bé que les comunitats pobres rebin més ajudes, que no tenim "pobres" a catalunya?

Anònim ha dit...

tu has visto las imagenes?
pero no las de intereconomia,esas que enseñaban que los catalanes estabamos todos en la playa, me refiero a las imagenes de verdad, miratelas, anda.

Anònim ha dit...

es que el problema es ese que siempre que hablan de las retalladas solo mencionan el tema de la lengua, pero no mencionan el tema de la utofinanciacion, porque saben que si lo hicieran muchos de los que estan en contra,dentro de catalunya, cambiarian de parecer.