dimarts, 28 de setembre del 2010

Alternativa Ciutadana i ICV-EUiA no formaran coalició

L'assemblea d'ACR ha rebutjat per unanimitat iniciar negociacions formals per establir un pacte entre ambdues formacions polítiques
La gran incògnita del cap de setmana es va desvetllar dilluns al vespre després de procedir a la votació per part de l'assemblea d'Alternativa Ciutadana. Per unanimitat, ACR ha decidit no concórrer junt amb Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) als propers comicis municipals de maig del 2011. Fins ara s'havien realitzat dues reunions entre aquestes formacions polítiques després de la proposta inicial d'EUiA, al que també va sumar-s'hi després ICV. L'acte va tenir lloc a l'Ajuntament, on van assistir 18 membres de forma presencial i 4 de forma virtual.

Segons ACR, les diferències ideològiques entre els partits no són gaire llunyanes, però sí que ho és la forma de fer política d'ACR i el seu funcionament (no repetir regidors, sous, assemblea oberta...) i que regula el seu codi ètic. Tot i això, no es descarten col·laboracions puntuals -fins i tot algun pacte- de cara a les properes eleccions municipals.

En les properes hores està previst que Alternativa Ciutadana (ACR) publiqui un comunicat oficial a la seva pàgina web explicant amb més detalls els motius de la seva renúncia a aquesta coalició, que ja havia rebut suport popular a través d'aquest bloc, tot i que també ja s'havien alçat algunes opinions més crítiques.

7 comentaris:

Votant de ACR ha dit...

Em sembla perfecte que no s'hagi fet aquest pacte!!!

Com a votant de ACR, si l'haguessin fet m'ho hagués pensat a l'hora de votar!!!

Els que creiem en ACR és perquè és un partit de Rubí, amb ganes de millorar la ciutat i els serveis per a la seva gent i no com la resta que son prefabricats o bé des de Barcelona o bé des de Madrid!!!

Gràcies ACR!!!!

Anònim ha dit...

Canta com una "almeja" el comentari anterior! Ja q segur q és d'algu del propi partit! I dir q ACR tb forma part d'una coordinadora d partits locals q no sé com es diu vaja! Q dic jo q alguna influència hi haurà també.

Anònim ha dit...

Doncs jo no soc d'ACR i em sembla perfecte que no hagin fet coalició. Penso que es veuria afectada l'essència d'aquest partit en quant al que diu el text (sous, càrrecs rotatius, etc).

Marta Ribas Frías ha dit...

Des del màxim respecte al posicionament pres per ACR, i sense voler entrar en aquest tema, intervinc en el debat per respondre una de les afirmacions fetes per "votant d'ACR":

la gent d'ICV i EUiA tenim la nostra base política en el municipalisme. I que jo sàpiga, portem des de l'inici de la democràcia treballant des de la institució (i des del carrer) a Rubí, i des d'abans treballant perquè tinguessim aquesta democràcia i institucions.

Jo, personalment, i també els meus companys regidors (el Carles, el Jordi i l'Ivan) estem implicats en política a Rubí, i per Rubí. I ens hi hem ficat provinents d'altres mogudes i moviments locals, de Rubí.
I sí, estem dins d'una organització que mira més enllà. Tant a nivell comarcal, com nacional, com estatal com europeu (i mundial). I això ens enriqueix, i ens dóna força. I ens permet conèixer i aprendre dels demés. I lluitar per millorar la vida dels rubinencs i rubinenques des de més amunt.
No vull viure en una ciutat-illa. Ni tancar-me dins d'una closca.
I tampoc no crec que ho faci la gent d'Alternativa.

abans de fer afirmacions gratuïtes, "Votant de ACR", informa't. I obre la finestra i mira més enllà.

Votant ACR ha dit...

Primer dir que tot i que votant d'ACR no en formo part del partit!!!

Segón, responent a la Marta, ho sento molt, però quan ICV intenta treure vots a Catalunya, als seus mitings sempre diu que qui millor per defensar els interessos de Catalunya que un partit català i d'esquerres... doncs en aquest sentit feia el meu comentari... que millor per defensar els interesos i millorar la ciutat que un partit exclusivament de Rubí!!!!

Tot i així, Marta t'animo a seguir avançant per la ciutat, ja que jo i la meva familia vam ser votants d'ICV a Rubí durant molt temps però durant molt temps les politiques verdes es van oblidar a la nostra ciutat i per això ara tenim una ciutat d'asfalt, una ciutat desorganitzada i que li dóna l'esquena a la natura!!!

Animo a ICV Rubí que dóni un gir més cap a l'ecologisme i la sostenibilitat i que de veritat faci honor a les seves sigles, perquè sinó millor quedar-se només amb Iniciativa per Catalunya i borrar la part de "Verds"!!!

També Marta et vull donar les gràcies per a seguir el blog i interesar-te pel que opinen els ciutadans però crec que no hauries de dir que m'informi ja que en conec personalment a molta gent de ICV, fins i tot alguns d'ells han sigut o son amics meus, per tant sigues més constructiva, ja que com a politica t'hauries de centrar en construit i tirar endevant la ciutat!!!

Moltes gràcies!!!

Anònim ha dit...

http://www.zeniting.com/player.php?id=228&app=1&lang=Cat
para el que quiera echarle un vistazo

Marta Ribas Frías ha dit...

"votant d'ACR", gràcies per les teves paraules.
i disculpa si t'he ofès dient que t'informis. Sóc temperamental i de vegades no puc evitar parlar desde la passió i no adonar-me que les meves paraules poden ser interpretades com una ofensa.
Salut