dimecres, 6 d’octubre del 2010

ICV-EUiA treu a la llum un presumpte escàndol en el sí de Proursa

Els ecosocialistes van comunicar que tenen sospites de pràctiques "poc ètiques" del Comissionat d'Urbanisme i Habitatge. L'alcaldessa ja ha anunciat la posada en marxa d'un procés de diligències prèvies
Una de les majors sorpreses dels darrers temps. Així podríem definir el presumpte cas de corrupció que Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa hauria destapat ahir en roda de premsa. Segons els ecosocialistes, el Comissionat d'Urbanisme i Habitatge i conseller delegat de Proursa, Lluís Calvet, hauria dut a terme pràctiques "poc ètiques" i hauria "com a mínim, beneficiat a persones properes personal i professionalment". I és que segons ICV-EUiA, Calvet ha mantingut sempre l'activitat privada en l'àmbit de l'arquitectura a la vegada que ocupa aquest càrrec públic. Lluís Calvet, a més, és una de les persones que ha liderat el nou POUM, i és el càrrec de confiança de l'Ajuntament que més cobra, segons explica Marta Ribas a Facebook.

Segons ha explicat el partit, hi ha una sèrie de relacions personals entre aquest home i persones i empreses que han rebut adjudicacions per part de l'Ajuntament, avalades per Calvet, com ara el poliesportiu de La Llana i urbanització exterior i la modificació del projecte d'urbanització de la plaça de la Sardana. Un altre dels exemples fets públics va succeir l'any 2008, quan el Comissionat també va negociar amb l'Impsol la venda d'uns terrenys que eren propietat de Proursa. Posteriorment, l'Impsol va adjudicar al despatx Calvet y Frontado la construcció d'uns habitatges de protecció oficial a Montgat. També han relacionat a Calvet amb l'arquitecte que va fer el projecte del bloc de pisos de protecció oficial del carrer Lepanto.
La promoció de pisos de protecció oficial de Sant Jordi Parc és una de les darreres actuacions de Proursa a la ciutat (foto: rubi.cat)

La investigació duta a terme per Iniciativa s'ha fet pública i s'ha comunicat que presentaran tota la informació recollida a l'Oficina Antifrau de la Generalitat per tal que s'iniciï una investigació que determini si es podria tractar d'un delicte o no, tot i que Marta Ribas ha reconegut que "nosaltres no tenim dades ni coneixements suficients per determinar si hi ha possible delicte", segons es pot llegir al bloc de la formació.

Resposta del govern municipal i dels altres partits
En només unes hores, el govern municipal ha respost a aquestes declaracions. La Junta de Portaveus ha explicat que es posa en marxa un procediment de diligències prèvies per aclarir aquesta situació. Aquest procés permetrà recopilar el màxim d'informació sobre el cas, s'escoltarà a Lluís Calvet i s'emetrà un informe amb les conclusions pertinents i es traslladaran als portaveus. Carme García va mostrar-se crítica amb els ecosocialistes, i va alertar del perill que acusacions sense proves concloents poden ocasionar. També va mostrar-se sorpresa de que la formació no hagués contrastat aquesta informació amb l'Ajuntament, segons explica Ràdio Rubí, i on també es poden veure les valoracions que han fet al respecte els diferents partits amb representació al Ple.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja tenim el nostre Millet rubinenc!

Anònim ha dit...

ke asco de gente

Anònim ha dit...

cuando el río suena...

Anònim ha dit...

El lado oscuro de la Sra. Lady Garcia..

Joanetcc ha dit...

Si no m'equivoco no és Rubinenc, no? És un càrrec de confiança molt ben pagat això si...

De moment és un presumpte escàndol. Esperem a veure les conclusions de les investigacions. Després ja en parlarem...

Anònim ha dit...

no hi ha res demostrat. IC ho diu clar. quan investiguin en treure'm conclusions.