diumenge, 28 de novembre del 2010

28-N a Rubí - Resultats: CiU també guanya a Rubí. PSC i Esquerra, els grans derrotats

Participació Augmenta la participació a Rubí. Es passa del 47,37% al 51,67%. Una bona dada per a la ciutat, però que continua quedant per sota de la mitjana catalana.

RESULTATS
Clara victòria de Convergència i Unió. Guanyen 2.668 vots, i passen del 23,57% al 31,36% (+7,75% en vots).

El PSC perd una gran massa de l'electorat. Perden 2.334 vots, i passen del 33,77% al 21,65% (-12% en vots).

El PP passa a ser tercera força a Rubí. Guanyen 1.117 vots a la ciutat (+3%)

Relatius bons resultats d'ICV-EUiA. Guanyen 42 vots tot i que perden percentatge de vot degut a l'augment de la participació (-0,7%). Es converteixen en la quarta força a Rubí.


Gran derrota d'Esquerra. Passen del tercer lloc al cinquè. Perden 1.231 vots i obtenen la meitat de percentatge respecte a 2006 (del 12,45% al 6,6%).

Ciutadans creix. Guanyen 342 votants i augmenten gairebé 9 dècimes el percentatge de vot.


Irrupció de Plataforma per Catalunya. El partit clarament xenòfob de Josep Anglada aconsegueix 724 vots i un 2,74%, unes dades a tenir en compte.

Solidaritat Catalana no obté tant suport com a la resta de Catalunya. El partit de Joan Laporta aconsegueix 499 votants a Rubí (1,89%).


La resta de resultats, aquí

Què n'opines? T'esperaves aquests resultats? Quines valoracions en treus?

20 comentaris:

Anònim ha dit...

peazo ostia de Esquerra

Anònim ha dit...

Po zi... i quina por l'augment dels C's i de PxC...a veure què passa a les municipals...

Anònim ha dit...

el PSC no ha anat tant malament a Rubí

Anònim ha dit...

que no li ha anat tant malament??

Anònim ha dit...

Però si sembla que els de CIU i PSC s'hagin intercanviat vots!

Antoni ha dit...

La derecha vuelve a gobernar en Catalunya. Después de siete años de progreso y de gobiernos de izquierda, los de siempre. La derecha rancia, y autoritaria de siempre vuelve a gobernar.

Echaremos de menos a Montilla, y sus políticas sociales. Prepararos para subidas de impuestos, privatizaciones y politicas de derechas.

CIU, personalmente es una decepción. Mucha gente hemos trabajado para tratar que Catalunya sea progresista. Nos esperan cuatro años muy duros.

Miquel ha dit...

Un comentari diu que li fa por C's i PxC i penso que no es pot posar al mateix sac un i d'altres.
Cal que ens faci por el segon, feixistes, racistes i mentiders. I cal continuar amb la campanya de fer-los fora com el que es va fer a Rubí quan van intentar aterrar als nostres dominis.
I cal unitat contra ells. És a dir intentar no posar a tots al mateix sac i per contra, tenir clar què no volem que es posin davant nostre.
Vaig poder anar a la presentació del llibre "No pasaran!" a Cerdanyola i convido a qui sigui que duguin al David Karvala a la presentació del llibre a Rubí.
http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/

Anònim ha dit...

Mare meva... crec que tots vam patir quan vam veure que PxC estava amb 3 escons al principi de l'ecrutini!!! Crec que a part del gir cap a la dreta, que hagui tingut tants vots un partit xenofob ens ha de preocupar molt!!!

Potser nosaltres mateixos li vam donar publicitat? No ho sabrem però el que està clar és que així anem molt malament!!!!

També és molt curiós com la gent de Rubí vota diferent a la autonómiques i a les municipals (de fet sempre ha estat així) però no em deixa de sorprendre!!!

Esperem que en Mas sápiga escoltar no només aquells que li han votat sinó a tota una ciutadania catalana que vol que el seu país creixi!!!! Esperem que sigui més nacionalista que mai i que no pacti amb forces españoles per després fer el joc a Madrid (que ja sabem que no funciona!!!) Esperem que CiU sigui una mica més de centre i deixi de banda la dreta rancia que li va caracteritzar durant cert periode!!!

El més important... que tot i els pronostics de poca participació que tothom deia... hem demostrat que encara el futur del nostre país ens interessa!!!

Ara... només queda caminar cap endevant!!!

Esperem que tothom jugui net... un bon govern, una bona oposició i una ruta de país!!

Ara us toca treballar!!!!

ruben ha dit...

Com a nou votant de CiU, esperem que les coses es facin be, i deixem de banda si son de dretes o d'esquerres, el que necessitem es sortir d'aquesta crisi que tant a afectat a Rubi, per aixo d'aquest canvi, penso que Rubi no s'ha equivocat en aquestes eleccions!!!

AGUARELIX ha dit...

Estic d'acord amb molts dels comentaris, però en algun cas amb matisos:
1) Bona participació, però només en termes relatius, perquè és significatiu l'elevadíssim % d'abstenció.

2) C's i PxC no es poden posar en el mateix sac. Potser sí que caldria posar en el mateix sac PPC i PxC, com a mínim pel que fa a com d'explícites són les seves postures davant la immigració.
Felicitats pel blog!

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Els rubinencs ja ens podem anar preparant amb CiU a la Generalitat:

Adéu a l'Hospital i als nous jutjats (ja deveu saber on aniran, no?)

2ª estació a la Llana? millor a Sant Cugat que allí no en tenen prou amb 7 estacions

L'intercanviador d'Hospital General d'FGC i RENFE no el fem i millorem el de Volpalleres

Millora de la connexió amb la C16 a la Bastida i Can Rosés? No val la pena, vés fins a Sant Cugat a agafar els túnels...


Sí, sí, si amb el PSC al govern de la Generalitat i a l'ajuntament, Rubí només ha rascat la biblioteca i el cobriment de la rambla del ferrocarril, amb CIU (i Recoder a la Gene) no en veurem ni una...

ruben ha dit...

A l'últim comentari, no ens hem d'avançar, aquestes obres ja estàn assignades i no les poden treure. Si no ja veuràs, que passa que llavors els nostres representants a l'ajuntament no serveixen de res?Potser l'hospital el tenim abans del que es tenia previst amb l'antic tripartit...a Sant Cugat tambè els interesa que es construeixi abans possible...En quant a l'estació, intercanviador...etc...això no estava previst, només eren petits acords que s'havien d'estudiar.

Anònim ha dit...

Amb el govern d'esquerres de la Generalitat, Sant Cugat s'ha emportat molt més del pastís que no pas Rubí...(estacions, escoles, complexos esportius...)això va per Escardivol=Parc Central de Rubí...

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Doncs no, crec que els actuals representants de l'ajuntament de Rubíno són capaços de negociar res. Tot se'ls escapa de les mans després de grans declaracions: FICOSA, per exemple. Si ha comprat la SONY de Viladecavalss de veritat creus que es quedaran a Rubí tal i com diuen els de l'ajuntament que van pactar?

L'hospital s'haria d'haver començat a construir fa uns mesos, algú ha vist una grua al solar on va?

Els jutjats? ídem...

Totalment d'acord amb el darrer comentari, Sant Cugat ha vist com en aquests darrers anys tenia molts més equipaments tot i ser un municipi de dretes (ampliació del CAR de Sant Cugat, estació de Volpalleres, escoles, millora dels accessos per la carretera de Cerdanyola...)

Potser és que l'equip de govern de Rubí no dóna per més... i no són capaços de tenir una visió de ciutat. Qué será Rubí d'aquí 15 anys? Naus i polígons abandonats després de la crisi actual?

Ho sento, però no acabo de veure que hi hagi hagut sintonia Ajuntament-GEneralitat en aquests darrers anys

C's ha dit...

Solo los hijos de puta más ignorantes pueden tildar de fascistas a Ciutadans.

Yo he votado a Ciutadans, yo soy socialista.

Así que un poco más de respeto. El nacionalismo os ciega.

salid de Matrix

Anònim ha dit...

la subida de PP y entrada de PxC nos tiene q preocupar. hay mucho facha en rubí. Me esperaba mas votos a la CORI

Sílvia ha dit...

No sóc partidària de C's, però de feixistes poc (tal com podem posar a PxC). Mal ens pesi tenen polítiques per treure'ns de la crisi, el tema està en que són anticatalanistes. Prefereixo anticatalanistes socialdemocràtes com C's, que els rancis del PP (que siguin la tercera força a Rubí, en teoria una ciutat obrera, també fa molt mal)
Ja veurem si CiU realment acaba representant el canvi que ha votat la ciutadania i una millora per tots, no només pels seus votants (tal com diuen en el seu discurs post-electoral)
On si que coincideixo amb la majoria (i per tant discrepo amb C's) és que d'Espanya en podem esperar ben poc, o ens ho fem nosaltres o ens la fotran...

Pel què fa a SanCu vs Rubí... potser si CiU vol rascar més a les municipals, potser si que s'estiren. El que està clar és que de polítiques socials el PSC (jo diria més PSOE que una altra cosa) aquí Rubí no s'hi ha lluït, i per provar això, només cal preguntar a qualsevol entitat/associació que no siguin de vessants "rocieras"

Anònim ha dit...

Ospes, pensava que hi havia restriccions davant les manques de respecte i altres insults en els blogs... Veient l'últim comentari, sembla que no. Aquests tipus de comentari només poden engendrar odi, que és la matèria de la qual estan fets. Com diu la dita catalana, nacionalista o no: "d'on no n'hi ha, no en raja."

Anònim ha dit...

Jo penso que a Rubí no hi ha gent feixista, el que hi ha gent molt inculta que no saben ben bé les ideologies d'aquests partits. Potser no se'n recorden que es tenir un partit ultra-dreta al poder, aquesta gent estic completament segur que la majoria és gent inmigrant del país amb un nivell cultural sota mínim i d'una edat ja passada els 50 anys. És trist però d'aquesta gent hi ha molta a Rubí. Aquesta gent no pensa en els beneficis de Catalunya, només pensen en Espanya.

Marta Ribas Frías ha dit...

Coincideixo amb la preocupació per l'augment del vot del PP a Rubí (PP ranci, el d'aquí, i de discurs clarament xenòfob). I evidentment, estic molt preocupada pel vot que ha rebut PxC. Però jo també crec que la majoria de la gent que els ha votat és per desconeixement. Els realment feixistes voten la Falange (que també té vots, a Rubí!!). Per això us insto a tots i totes a fer pedagogia, a no permetre que corrin "bulos" racistes per la ciutat sense que rebin una resposta raonada.
Estem en un moment clau: si no aturem la Plataforma abans que aconsegueixin tenir tenir regidors a l'ajuntament, després no podrem. I si no li deixem clar al PP que no els permetrem fer discurs racista només per guanyar vots, la cosa anirà a més. No tingueu por de fer-los propaganda parlant clar: si no ho fem ara, potser després ens en penedirem...
Per cert, Miquel, gràcies per la recomanació. Ho passaré als meus companys per intentar organitzar aquesta xerrada també a Rubí.

Pel que fa a la comparació amb Sant Cugat, teniu raó. Ha faltat feina per part del govern local de lluitar pels interessos de Rubí, aquests darrers anys. S'han perdut moltes oportunitats. I no només d'obres. Per mi és molt indignant el de poc hem aprofitat les moltes ajudes existents per garantir el dret a l'habitatge. O per treballar en polítiques de Participació.

Tenim menys de 6 mesos per aprendre lliçons, tots plegats, del què ha passat en aquestes eleccions autonòmiques, i barrar-li el pas a la dreta en les properes eleccions municipals