dimarts, 23 de novembre del 2010

Campanya d'apostasia a Rubí

Tres espais de Rubí se sumen a una campanya d'apostasia col·lectiva que permetrà que els catòlics que ho desitgin abandonin l'Església
La recent visita del Papa Benet XVI ha motivat una campanya col·lectiva d'apostasia a Catalunya per part de persones que van ser batejades en el seu dia i que ara no volen seguir formant part de l'Església catòlica. L'acció d'apostatar (abandonament voluntari) es pot fer de forma individual o col·lectiva. Tot i això, l'Església no sempre es mostra reticent a fer efectives les baixes individuals, però sí que sol fer-ho en el cas de les col·lectives per tal d'evitar el ressò mediàtic d'aquestes accions.

Des d'aquesta setmana i fins al proper 15 de desembre, els rubinencs que ho desitgin podran apostatar a algun dels tres espais que s'han sumat a la proposta: l'Espai Obert, el local de la CGT i Molí 21, on es facilitarà la informació necessària i on també es podrà entregar la documentació necessària. Totes aquestes sol·licituds seran enviades a la Diòcesi de Barcelona (a la que pertany Rubí) el proper 17 de desembre, dia que s'aprofitarà per fer un acte simbòlic festiu.

CGT Rubí. Plaça Clavé, 4-6 (dilluns i dimecres, 18 a 20h)
Espai Obert. C/ Justícia, 11 (de dilluns a divendres, de 18.30h a 21h)
CLA Molí 21. C/ Molí, 21 (de dilluns a dijous, de 19 a 21h)

Més informació de la campanya al bloc d'Apostasia és alegria

7 comentaris:

Anònim ha dit...

qui no vulgui seguir sent catòlic q no vagi a missa i no combregui, no cal ser tant tocacollons

Estel ha dit...

Però potser, els que no volem ser catòlics, no només no volem ser practicants sinó que tampoc volem que se'ns comptabilitzi com a catòlics.

Imaginem que fossim socis del Barça, si un bon dia decidim que simpatitzem més amb un altre equip de futbol, el més lògic serà que deixem de ser socis del Barça, no?
En el cas de l'església catòlica, a molts de nosaltres ni se'ns va preguntar si hi voliem formar part. En el moment que tenim ús de raó i considerem que no ens sentim lligats de cap manera a aquest "club", lliurement decidim deixar de formar-hi part.

Sincerament considero que no és tan "tocacollons", sinó que és un exercici de la llibertat de pensament i la llibertat de creeça de totes les persones.

A més, l'esforç de recopilar tota la informació que es requereix, i de desplaçar-nos fins als punts de recollida l'assumim individualment i no "molestem" a ningú. Crec jo, vaja.

bon dimecres!

Gloria ha dit...

GRACIESSSS!!

Anònim ha dit...

d'això se'n diu deixar sense arguments a l'adversari!. Per cert, a qui es toca als collons. Ni la mateixa església ho diu això. Jo dubtava però ara m'apostosaré o el què es digui. I no sóc ateu, que sóc Agnòstic.

Marta ha dit...

Afortunadament els meus pares mai em van batejar, així que l'església no em té comptabilitzada dins de les seves "files". De totes maneres, aplaudeixo la iniciativa. Tant de bo molts rubinencs decideixin tocar els collons a l'església i apostatar-se. Fins aviat

Anònim ha dit...

Ni Deu, Ni Estat, Ni patrò

Anònim ha dit...

bona iniciativa