dilluns, 20 de desembre del 2010

Tradicions que mantenen viu l'esperit nadalenc del "poble de sempre"

Els diorames de l'Associació de Pessebristes, la Fira d'Art o "Els Pastorets" són alguns dels emblemes del Nadal a la ciutat
Carrers plens a vessar; gent amb bufandes, gorros i guants; paradetes de Nadal; joguines, perfums i llibres per regalar; aparadors de Nadal; il·luminació nadalenca... són alguns dels trets més característics de les festes nadalenques. Tot i així, i a banda de les propostes de promoció del comerç local que organitzen comerciants i Ajuntament, a Rubí no hi hauria caliu de festes sinó fos per algunes de les activitats que s'organitzen des de les entitats i associacions rubinenques.

Diumenge es va inaugurar a l'Aula Cultural d'Unnim l'exposició de diorames de pessebres que organitza any rere any l'Associació de Pessebristes de Rubí. Enguany, s'hi troben 18 mostres de paisatges amb escenes bíbliques construïdes amb guix, com ara el naixement de Jesús, la fugida d'Egipte, l'arribada dels Reis Mags i com a principal novetat, un pastor escalador. En aquesta edició, hi han col·laborat pessebristes amb una llarga tradició però també nous talents. Així doncs, alguns dels diorames estan fets per gent novell i alguns altres han estat treballats de manera conjunta per veterans i aprenents. La inauguració, celebrada diumenge amb la presència d'autoritats locals, va reunir a més de dues-centes persones, tot un èxi
t.
Els Pastorets del Casal Popular
Un altre dels símbols llegendaris del Nadal a Rubí és la representació teatral de la popular obra Els Pastorets. Enguany, el Grup Escènic del Casal Popular i el Grup de Teatre Gatzara interpreten l'obra de Josep M. Folch i Torres, tot i que s'inclou una escena de l'Estel de Natzaret en record a Ramon Bassas, que ens va deixar el passat mes de juliol. Dirigida per Montserrat Comellas, un extens grup de joves i veterans actors donen vida als diferents personatges d'aquesta obra que s'interpreta cada any al Casal Popular. Després de l'èxit d'aquest cap de setmana, els actors es tornaran a pujar a l'escenari els propers 2 i 9 de gener a les sis de la tarda. En Lluquet, en Rovelló, Satanàs o els dimonis de ben segur que us faran despertar més d'una rialla.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

els Pastorets amb olor a ranci ja cansen...

Anònim ha dit...

Heu vist la PUTA MERDA de pessebre que hi ha a la plaça de l'ajuntament? Què cony és allò? Un monument als especuladors immobiliaris o què?
Quina vergonya... a gent de fora no li pots dir que et sd e Rubí, ens reconeixen per animalades com aquesta.....

Anònim ha dit...

ayer lo vi, que vergüenza,hasta para eso son malos.