divendres, 3 de desembre del 2010

Els rubinencs poden triar per internet el poema de la nova plaça doctor Guardiet

La consulta per Internet permet escollir entre Joan Brossa i Pere Quart. Es tracta de la segona votació popular sobre aquesta plaça.
La nova plaça del Doctor Guardiet, que segons ha pogut saber La petjada s'inaugurarà definitivament durant el primer trimestre de 2011, comptarà amb una font ornamental amb una poesia gravada. L'Ajuntament ha iniciat una consulta per tal que els rubinencs decideixin si prefereixen la lírica de Joan Brossa o la de Pere Quart. És la segona vegada que la plaça del doctor Guardiet demana la seva opinió als ciutadans. Tot i això, aquest cop s'ha optat per permetre el vot únicament per Internet a través d'aquest web.

En el cas de Joan Brossa, el poema té a veure amb la relació amb l'aigua, ja que el poema es gravarà a la font i perquè aquest líquid ha estat sempre un element clau de la ciutat. A més, la riera passa a només 200 metres de la plaça. D'altra banda, el poema de Pere Quart s'ha escollit ja que està molt lligat al territori, com la plaça, i tracta la quantitat boscosa del municipi i de la comarca. Ambdós poemes són un reflex evident de la cultura catalana i els dos autors són molt coneguts per la ciutadania.

El primer procés participatiu de la plaça es va realitzar al juny de 2009. En aquella ocasió, els rubinencs havien d'escollir presencialment entre tres projectes presentats. En total, 1044 rubinencs van decidir que el projecte Nucli Rubeo fos el vencedor després d'una intensa campanya publicitària i algunes polèmiques (no hi havia la opció de votar en blanc, sense aparcament soterrat...). La web de la consulta sobre el poema de la font de la nova plaça del Doctor Guardiet ja ha rebut gairebé un centenar de vots. El proper 10 de desembre es farà públic el veredicte.

Fotografia de rubi.cat

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ojala se les hunda la plaza

ruben ha dit...

Esperem que no s'ensfonsi, però si ho fa que sigui quan estigui gent com tú justament a sobre!!!

Anònim ha dit...

Amb tot el que triguen aquestes obres pensava que eren les obres de la 2ª estació d'FGC a Rubí