dissabte, 18 de desembre del 2010

Neix una associació de veïns a la Zona Z de Ca n'Oriol

L'AAVV Segle 21 ja s'ha registrat i té com a principals reptes el medi ambient, la mobilitat al barri, la seguretat i el manteniment urbà
Rubí suma una altra associació de veïns a la seva llarga llista. En aquest cas, es tracta de l'Associació de Veïns Segle 21, que agrupa residents de l'est de l'avinguda Estatut. Concretament els límits de l'entitat són aquesta avinguda, el carrer Segre, l'avinguda de l'Astronomia i els carrers Flammarion i Hipatia. En total, una zona que agrupa els nous veïns del barri de la Zona Z i un sector amb molts més anys d'història, i que busca solucionar alguns dels principals problemes de la zona, sobretot la mobilitat i els greuges mediambientals (principalment línies de mitjana tensió i proximitat a la indústria).

La nova associació ja ha enviat una sèrie de fulls informatius als veïns de la zona per tal de donar-se a conèixer i citar-los a una primera assemblea que es celebrarà dilluns 20 a l'IES Estatut a les 19,30h. Entre els principals punts d'aquesta reunió destaca l'aprovació dels estatuts de l'AAVV, la constitució de la junta, fixar els primers objectius i quantificar una quota anual, que podria ser d'entre 5 i 10€ per unitat familiar.

L'AAVV Segle 21, però, ja ha anunciat quins considera que són els principals problemes de la zona i primordials objectius a tenir en compte. Així doncs, reivindiquen millores mediambientals (línia de 110.000 V, empreses de Can Sant Joan i transport rodat), instal·lar nous semàfors, més senyalització, presència policial als encreuaments o repintat de carrers. També reclamen que es faci la poda dels arbres del barri, s'arreglin els jardins i se solucionin els problemes d'il·luminació que, segons l'AAVV, té el barri. Finalment, un altre dels objectius és aconseguir més policia al barri per tal d'incrementar la seguretat ciutadana. Es dóna la paradoxa que, com molta gent sap, l'Hotel Sant Pere II (als límits del barri) és punt de reunió habitual de policies locals i Mossos d'Esquadra en hores de servei.
Còpia de la carta enviada als veïns (foto: Joan Giménez)

10 comentaris:

Anònim ha dit...

estos vecinos son muy pesados. viven en un barrio bien cuidado y con mucha seguridad. ciertamente todos los polis van alli a tomar el café.

Nemo ha dit...

Què vols dir? Que es queixen de vici i que no cal que es molestin en intentar millorar el seu barri?

Anònim ha dit...

yo los admiro, tienen el barrio muchísimo mejor que el centro-zona mercado y siguen quejándose para mejorarlo aún más. Los del centro-mercado sí tendríamos que quejarnos en voz alta porque es una vergüenza como está todo lleno de pintadas y de calles estrechas llenas de coches y destrozadas. Los del centro-mercado somos imbéciles. A título personal yo he enviado varios escritos al ayuntamiento y estancias via web, pero falta una fuerza a nivel vecinal para que se nos escuche, pero en esta ciudad todo el mundo pasa de todo y hay mucho mucho inculto.

Anònim ha dit...

Doncs jo dic,... Una altra AV més??? Ca'n Oriol precisament crec q és la zona amb més AV d Rubí. I doncs què passa? Q aquestes q ja existeixen no representen tot el territori? O treballen només pels seus associats? Jo la veritat no he cregut mai en l'actual paper d'aquestes associacions, crec q estan obsoletes i q no fan res més enllà d reivindicar la festa del barri i muntar-se un xiringo x jugar al dominó ( ara q no els deixen tenir bars).
Igualment, si aquest no ha de ser el modus operandi d'aquesta nova AV enhorabona i felicitats, les idees x impulsar-la són molt lícits i honestos.

Anònim ha dit...

4 associacions de veïns a Ca n'Oriol, quina festa pel PDC!! jajajaja igualment: ànims! sembla que el moviment veïnal no decau...

Anònim ha dit...

si leeis esta noticia vereis que se trata de la zona nueva de pisos y casas entre avenida estatut y top cable.. eso no es can oriol...

Vecino ha dit...

Pesados? cada uno lucha por lo suyo. los polis toman café pero ya está. Es un barrio nuevo en expansión y si no crece ordenado luego pasa lo que pasa...
Se proponen ideas que de cara al futuro sean beneficiosas para el barrio.

Anònim ha dit...

eso es lo que haria falta en el centro ,una nueva asociacion por que la que hay......

Anònim ha dit...

Visc en aquest barri, i veig genial aquesta nova associació, intentarem fer d'aquest nou barri un dels millors de tot Rubí, hi ha gent amb ganes de fer les coses com s'han de fer, de moment ja s'han aconseguit grans problemes de mobilitat, ara falten altres com serien el bandalisme dels grafitters que han augmentat en aquesta zona a l'ultim mes!!!Qui ha de pagar aquestes pintades?L'ajuntament o la comunitat?

Anònim ha dit...

¿grafiteros? querrás decir niñatos con 1 dedo de frente que hacen firmas. A esto llamarle otra cosa que mierda es un error.
Y si, si quieres limpiarlo has de pagártelo tú. Además ¿de que sirve limpiarlo? mientras no haya una legislación fuerte contra estos imbéciles no sirve de nada limpiarlo, porque al día siguiente cuando vean una pared limpia te lo vuelven a ensuciar, se de lo que hablo.