dilluns, 28 de febrer del 2011

Sergi Garcia, el regidor "trànsfuga" d'aquesta legislatura

>> El fins ara portaveu d'Alternativa Ciutadana abandona el partit a tres mesos de les eleccions i fitxa per Convergència i Unió, on podria ocupar el número 6
Nou cas de "transfuguisme" en la política rubinenca. Sergi García, regidor d'Alternativa Ciutadana (ACR) durant els últims quatre anys i portaveu del grup durant la segona part de la legislatura, ha abandonat la formació d'independents per iniciar un nou camí polític a Convergència i Unió (CiU). Avui dilluns s'ha confirmat un rumor que des d'abans de Nadal circulava per la ciutat i que situava a Garcia a les files d'Unió Democràtica.
Sergi Garcia ha comunicat la seva decisió en roda de premsa i ha emès un comunicat explicant els seus motius. Segons ha dit, es tracta d'un "llarg procés de reflexió" en el que ha meditat "amb deteniment" la proposta de CiU. El motiu de la seva baixa d'ACR es troba en el fet que el codi ètic de la formació l'impedia ser un regidor actiu en la propera legislatura, ja que els regidors electes no poden repetir en el posterior mandat. Així doncs, les seves ganes de continuar treballant per la ciutat de forma activa l'han fet prendre aquesta decisió, que va comunicar a Jordi Giménez al finalitzar el darrer Ple Ordinari (dimecres passat). Per això, Garcia ha demanat disculpes per no haver informat personalment de la seva marxa als altres membres d'ACR. A més, Garcia ha valorat "de forma positiva" la feina feta per al partit. 
Finalment, el fins ara portaveu d'Alternativa ha volgut remarcar que la seva marxa no "s'ha degut a cap mena de conflicte ni de trencament amb la seva gent o amb la seva manera de fer". La marxa de Sergi Garcia s'ha fet efectiva avui mateix, després de donar-se de baixa del partit i de presentar una instància on ha renunciat a la seva acta de regidor, que es farà efectiva durant el proper Ple Ordinari del mes de març, a més de presentar-ne una segona on renuncia al seu càrrec de portaveu del grup municipal d'ACR. Tot i això, és força probable que el partit no pugui rellevar a Garcia abans dels propers comicis electorals degut al poc temps que queda.
Jordi Giménez i Sergi Garcia (a la dreta) en un Ple municipal (Foto de Ràdio Rubí)
Alternativa lamenta la seva decisió
Dues hores més tard de la renúncia pública de Sergi Garcia, Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) ha convocat als mitjans i a la ciutadania per donar a conèixer la notícia i donar el seu punt de vista, llegint un comunicat que ja es pot consultar a la seva web. En aquest, es comunica el cessament com a regidor i portaveu de Sergi Garcia, i s'agraeix "la dedicació, l'esforç i les aportacions del senyor Garcia com a membre d'ACR". Tot i això, lamenten "políticament, i també humanament, que no hagi explicat a la nostra assemblea ni l'oferiment rebut ni la seva decisió pressa fa força temps". La formació ha explicat que el mateix Garcia els hi ha explicat "la seva voluntat de prosseguir amb la seva activitat política a nivell institucional a l'Ajuntament de Rubí", però han recordat que ACR entén "la política municipal com una etapa de servei a la ciutat per sobre d'un objectiu professional".
Joan Carles Boronat: un altre cas de canvi de partit a Rubí
A partir d'ara, Sergi García s'incorpora a les llistes d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Segons ha pogut saber La petjada, el fins ara regidor d'ACR ocuparà la sisena posició en les llistes de Convergència i Unió en les properes eleccions municipals del mes de maig. L'últim cas de canvi de partit a la ciutat va ser protagonitzat per Joan Carles Boronat, que va abandonar precisament UDC per incorporar-se al projecte local del Partit Popular el mes de març de 2008.

23 comentaris:

Anònim ha dit...

quin tio! quin fàstic de politics

Anònim ha dit...

etfelicitofill!

Anònim ha dit...

No deien que no eren polítics?
La setmana passada es gasten calerons per canviar el logo i aquesta setmana ja tenen un trànsfuga. Más de lo mismo...
Sergi, t'ha costat obrir els ulls però al final has vist de quin pal va ACR...

Anònim ha dit...

Jajajajajajaja!

"Al final has vist de quin pal va ACR..."

Vaia un/a tonto/a. EL Sergi s'ha venut, precisament ha marxat perquè vol viure de la política, ni més ni menys ara serà un càrrec de confiança, allà ell. ACR és un partit de gent honrada i desinteressada, jo no hi sóc, però els penso votar. Són els únics que tenen un parell de collons de dir les coses pel seu nom.

Que et vagi molt bé amb els talibans d'unió Sergi, el temps posarà cadascú al seu lloc.

Anònim ha dit...

Apa, doncs molt bé ACR i CIU... Uns dient que són la puresa en las seva esència i resulta que tenen un trànfuga i els de CIU recollint les púrries que queden lliures...

Anònim ha dit...

Aquest/a q diu q ACR tenen collons x dir les coses tal com són me'n ric a la seva cara! ACR q es caracteritza x abstenir-se absolutament a tot. M'agradaria veure'ls governar d veritat, a veure qui fa d'alcalde d'una ciutat com Rubí altruistament! Ja ja ja i m'agradaria veure d tots els q son qui continuaria... I com s'ho farien, clar!

Lo del giménez els hi va en contra (d'ACR) pq sembla q ara el discurs q ha anat fent el sr. Gimenez, se'l menja amb patates i desprestigia acr. Sembla q ara vagi a fer d polític d debó,.. Fins ara era mentida pero ara vaig a un partit dels autèntics.

Anònim ha dit...

En el moment que ACR fa anuncis per criticar el que fan els altres i no per ensenyar el que fan o el que volen fer, estan fent política i política de la més "cansina" i "barata" que existeix.

Bueno, barata no, que els anuncis a pàgina sencera deuen valer una pasta...

ACR hauria de fer un RESET, dels de debò,... l'altre dia llegia a la petjada que el sr. Rabadan anirà segurament de cap de llista, però aquest ja ha estat regidor?? I el "prestigiós" codi ètic... on està?? O potser no hi ha gent que es vulgui posar davant d'aquest projecte POLITIC???

A tot arreu i en tots els partits hi ha gent que treballa en l'anonimat i altruistament per la ciutat, ACR, no son ni els primers ni segurament els últims. Feu un RESET, si us plau!

Anònim ha dit...

això no té nom! Sergi pq fas això als teus votants? indigne!

Pau

Anònim ha dit...

El seu codi ètic (el d'ACR) parla de que una mateixa persona no pot estar dos mandats consecutius sent regidor, però deixa la porta oberta a mandats alternats.

Anònim ha dit...

doncs a mi ACR m'agrada i sembla que a un bon nombre de rubinencs també perquè els va votant mira tu!

i per cert, com es nota que arriben eleccions, de sobre la petjada s'omple de comentaris de simpatitzants polítics que supuren una bilis!!!

Unknown ha dit...

Les generalitzacions acostumen a ser errònies.
És injust fer pagar a les persones d'un col·lectiu i al col·lectiu mateix l'actuació d'una persona, actuació amb la qual precisament ES DESMARCA DEL COL·LECTIU!!!!

Anònim ha dit...

Quina partit defensa la baixada de sous tant necessària per foragitar els enxufats i aprofitats de la política? ACR, els demés, visca els càrrecs (innecessaris) de confiança.

Quina partit ha defensat a ultrança que la ciutat creixi cap en dins i no cap enfora, per exemepl, urbaníticament? ACR.

Qui va avisar des del primer moment del "pelotazo" de FICOSA? ACR.

Quina partit imposa un codi ètic als seus regidors perquè no puguin, com tots els altres, viure còmodament de la política amb tots els privilegis que això comporta? ACR.

Qui no ho vulgui veure que no ho vegi, el Sergi ha de viure i ha escollit viure de la política, ell mateix, però està clar que no li queda més remei que marxar d'ACR, perquè la seva nova manera de pensar és incompatible amb ACR. El codi ètic es té sempre present a ACR, cosa que no passa en els altres partits, i, per saltar-te'l, has de marxar d'ACR (et fot fora l'assemblea), com li ha passat al Sergi.

ACR no s'absté a tot. ACR s'absté quan se li dónen informacions totalemtn insuficients o se li oculten coses, i sovint vota que NO, perquè té una ideología que no comprateix amb la resta de pallassos que voten un POUM, per exemple, que a la generalitat no aproven ni els del amteix partit. Quina pena.

Miquel Bové ha dit...

Ja em direu quin valor tenen tots aquest comentaris signats per "anònims".

Fan un tuf a ser d'afiliats a determinats partits polítics que fa por. Justament estant mirant de desprestigiar a un partit polític que ja sigui o no de la meva corda, almenys ha tingut els sants pebrots de dir les coses pel seu nom. I em consta, que a l'Ajuntament, justament per això, per la seva transparència, a la resta de partits els hi fa molta i molta nosa...

Anònim ha dit...

Miquel Bové, no sé de qué te quejas de los comentarios anónimos cuando tú eres uno más. Que pongas Miquel Bové no quiere decir nada, yo puedo poner Julio Iglesias o Lady Gaga, ¿has puesto tu DNI, tu domicilio, foto o nº de tlf? no se, algo para salir de tu anonimato...... Si quieres nos abrimos todos una cuenta de correo con un nombre falso y listos, ¿ayuda eso en algo? pues no. Mientras se escriba con educación y dentro de las normas del foro no ha de haber problemas, este es un foro libre.
Refiriéndome al tema, creo que visto lo visto se han equivocado en la referencia informática del nuevo eslógan....en vez de "ALT" tendrían que haber usado "MOVE".

Anònim ha dit...

Doncs a mi no m'importa que el Rabadán vagi de cap de llista de nou. A veure si pugem una mica el nivell dialèctic dels polítics de Rubí que amb la marxa de Reinaldos i abans de Peiró només queda el Martí Pujol capaç d'articular dues frases seguides amb sentit.

Em sap greu...PERÒ ALGÚ HO HAVIA DE DIR!!!!!!

Anònim ha dit...

Apa!

quina propaganda gratuïta que us fan reseteados!

Anònim ha dit...

ACR. se ha desnaturalizado, independientemente del trásfuga,-en todos lados cuecen habas- Ya no es aquel partido con ideas frescas que revoluciono el mapa político de Rubí. La gota que ha colmado el vaso ha sido su deriva indepentista.
mi voto lo han perdido.

Anònim ha dit...

Jo el codi ètic d'ACR me'l crec poc, vinga, una persona s'implica amb la ciutat quan és defineix Sí o NO...per mi abstenir-se no és més que un "ui, això no va amb mi", ho sento, qualsevol que es presenta a unes eleccions fa política, i qui fa política és polític.
Quan jo voto, voto a unes persones en les quals confio que poden prendre desicions per mi en temes de ciutat i en plens, per això cada partit té la seva ideologia i tu votes segons el que creus.
El tema assembleari està molt bé fins a cert punt, de vegades sembla que fins hi tot hagin de votar el grau d'inclinació dels accents quan escriuen mocions, jutgen els accents dels altres, perquè per suposat ells tot ho fan perfecte.
Doncs mireu, mireu perquè ha marxat el Sergi, potser no és per "tenir cadira assegurada", potser també, n'haurieu de fer una mica d'autocritica.
Perdoneu, però això també, algú ho havia de dir!

Anònim ha dit...

Quantes ganes que li teniu alguns a Alternativa...més fer feina i menys anar embolicant la troca!

Anònim ha dit...

Uff, ya empieza este foro a borrar comentarios....la verdad no se qué norma incumplía el mensaje, ¿que tal en vez de borrarlo poner lo que incumple? quizá no hacer la pelota?? así que tranquilo administrador: VIVA ALTERNATIVA ¿contento? de nada!
Sólo se le decía al Sr Miquel Bové que no critique a los comentarios anónimos porque él tabién lo es, CUALQUIERA puede ponerse el nombre quw quiera, y Miquel Bové puede llamarse Susana Lopez

La petjada ha dit...

Aquí ningú ha esborrat res, eh?

Anònim ha dit...

Doncs en falten. Jo havia llegit el bloc el primer dia, i ho torno a mirar avui, i hi han missatges que no surten... Potser els més antics s'amaguen?

Susana López ha dit...

VIVAAAAAAAAAAAAAAA