dimecres, 6 d’abril del 2016

Avui és un bon dia per tornar

El periodisme és la meva professió i una de les meves passions. Informar a la ciutadania del que succeeix al seu territori va ser la meva feina oficial durant quatre anys a Rubitv.cat (2011-2015), però abans i després ho he continuat fent d'alguna manera, ja sigui a l'Oasi Jove -un programa de Ràdio Rubí que tinc la sort de fer amb un equip brutal- i aquest bloc. Al setembre de 2011, La petjada de Rubí tancava les seves portes, però avui he decidit que és un bon dia per tornar-la a obrir.

Rubí és una ciutat, però en el fons és un poble. Al final, moltes coses s'acaben sabent. Ahir podríem haver esbombat a bombo y platillo la majoria de grups que actuaran a la propera Festa Major. Un grup d'amics feia dies que treballava per confirmar una notícia que sabíem que despertaria els somriures de molta gent, que ja té ganes de saber quines cançons ha de començar a (re)escoltar al seu Spotify. La Festa Major és l'activitat més multitudinària de l'any, l'ocasió perfecte per retrobar-te amb amics i coneguts, per gaudir de la ciutat i per divertir-se amb la música i centenars d'activitats. I cada any, els periodistes locals vibren per ser els primers en anunciar uns noms "màgics". Enmig d'un reguitzell de rodes de premsa (algunes més divertides que d'altres), successos i dades de l'atur que encara no són les desitjades, entre d'altres, ens agrada donar notícies simpàtiques, ja siguin anècdotes, notícies culturals o reportatges divertits i entretinguts. Les notícies referents a Festa Major són unes de les que generen més likes a les xarxes socials, més retuits i, sobretot, que més comenten els ciutadans a les seves tertúlies al carrer.

Ahir, però, l'equip de l'Oasi Jove va decidir no donar aquests noms. Se'ns havia informat que amb la publicació dels noms podrien trencar-se alguns contractes, que estan condicionats a la seva difusió oficial en una data concreta. Per responsabilitat no els vam donar. No hauríem volgut posar en perill algun dels concerts programats, tot i tenir la confirmació dels propis grups via productores. També sabem que alguns estan confirmadíssims, i fins i tot alguns (els més desconeguts) ja ho han publicat al seu web, com és el cas d'Itaca Band. També vam decidir no donar aquests noms per respecte a les persones que durant mesos han estat treballant per fer possible aquesta Festa. Però també volem deixar palès que la informació és un dret ciutadà i que, evidentment, ahir ningú volia fotre ningú. Aquesta va ser la raó per la que finalment l'equip va decidir no confirmar cap nom malgrat faci dies que corren per whatsapp o sutilment es publiquin a Twitter.

L'equip de l'Oasi Jove amb el convidat d'aquest mes d'abril.
Després d'una tarda de certs nervis, el programa va sortir molt bé. Vam fer una tertúlia divertida amb bateria de noms que podrien sonar a la Festa Major i vam rebre missatges còmplices de molts amics i seguidors de l'Oasi. Jo, personalment, vull donar les gràcies a les persones que durant les darreres setmanes ens han ajudat a descobrir aquests noms i, sobretot, a l'equip de l'Oasi Jove, que ha dedicat les seves estones lliures a fer les trucades pertinents per confirmar aquests noms "màgics". Avui és un bon dia per reivindicar el paper d'aquelles persones que de forma altruista dediquen el seu temps en fer un programa de ràdio simpàtic que vol fer gaudir el seu públic d'una hora d'entreteniment local en una emissora municipal.

Dit això, avui torna La petjada. Serà un espai personal de notícies, reflexions i on poden tornar a tenir l'oportunitat de retrobar-me amb tots vosaltres. Aviat el bloc s'actualitzarà als nous temps amb una nova imatge, però de moment, confirmo el retorn.




4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ben tornat! Et seguirem amb atenció

Eduard ha dit...

Molt bé Rubén! Endavant i força!

Anònim ha dit...

Perfecte!!!

Anònim ha dit...

Molt rebéééé!!!