dissabte, 5 d’abril del 2008

Resultat enquesta: Quan creus que s'estrenarà el servei definitiu de "Rubí Bus"?


Avui s'ha acabat el termini per votar a la primera enquesta de "La petjada de Rubí". A més, m'agradaria agrair a tota la gent que està participant de forma activa al blog i a tota la gent que ens llegeix.


Aquesta primera enquesta, ha tingut un resultat força ajustat. Així doncs, el 33% dels vots creu que el servei s'estrenarà de cara a la Festa Major, al juny. Aquesta opció (la que més s'aproximaria a la data oficial) la vec, segons el meu parer, poc raonable... Per Festa Major els carrers del Centre es tanquen, horaris de festius... i si es fes una campanya d'informació al juliol seria poc eficient perquè la gent que està de vacances no s'enteraria... D'altra banda, però, la Festa Major és el millor moment de fer campanyes informatives perquè tothom es deixa passar pel Centre.


Un altre 33% aposta per octubre, coincidint amb l'inici del curs, la setmana de la Mobilitat... seria un bon moment, tot i això, jo faria començar el servei al setembre per tal de que la gent es comenci a familiaritzar amb les línies, horaris... des de bon començament de curs escolar. Particularment crec que serà aquesta opció.


Finalment, la opció "mai" ha tingut un 25% de vots i esperem que no es compleixi. Només una persona creu que al gener del 2009 començarà el nou servei.


Tant de bo el nou servei comencés al juny, tot i que em temo que això serà així. De moment, la web de RubíBus no funciona, la de l'IMMA millor no en parlem... i des de l'Ajuntament no donen més dates.


Gràcies a tots per participar!



1 comentari:

Anònim ha dit...

Missatge de Jordi Peiró:

Hola "sóc rubinenc!":
- Pel que fa la posada en marxa de les noves línies d'autobús et dirè el següent:
* Al dia d'avui ja s'han incorporat 8 autobus nous (6 grans i 2 petis), s'han fet grans reparacions a 2 dels antics (i s'han rotulat amb la nova imatge corporativa) i ara es farà amb un altre de la flota antiga. Amb això ja tindrem els autobusos que li calen a la ciutat per posar en marxa les noves línies. S'ha de dir que l'anterior empresa havia mantingut tan pessimament la flota, que des de la posada en marxa del nou contracte hem tingut infinitat d'avaries i varem optar per fer un esforç i anticipar la compra de més autobusos.
* Una vegada superat això varem donar un impuls a garantir el transport que havia de donar servei al nou Cap de Sant Genis, anticipant-nos a la posada en marxa de les línies.
* Ara tot està a punt per iniciar la construcció de les cotxeres al polígon industrial de La Bastida, que contemplarà les oficines de l'empresa, rentador de autobusos, tallers, etc. Aixó evidentment ha suposat redactar un projecte, projecte que no ha estat aliè a dificultats tècniques relatives al terreny on van ubicades.
* La part important, quan entraran en funcionament les noves línies? Dons una vegada tinguem les marquesines i els pals de les parades. Aquest tema no es baladi. Ja ens agradaria anar al mercat, escollir les marquesines, comprar-les i instal·lar-les. La cosa és una mica més complicada: les marquesines porten elements publicitaris que han de servir per amortitzar el seu elevat cost; aquest tipus d'elements publicitaris a la ciutat els gestiona en exclusiva una empresa que te el contracte fins 2010, empresa que no està interessada en comprar i explotar les marquesines. Per tant haurem de treure a concurs la gestió d'aquests elements des de l'empresa municipal Rubí Mobilitat i Serveis. Calculem que tot això podria estar enllestit (adjudicació, compra i instal·lació) desprès de l'estiu. De tota manera estem treballant per que, a banda de disposar de les noves marquesines, veure de quina manera es pot avançar l'implantació de les noves línies. Tot plegat es una mica complicar de gestionar, però t'asseguro que dia a dia treballem per aconseguir la fita de millorar el transport urbà.
Ja se que es massa demanar una mica de paciencia. Nosaltres tambè ens posem dels nervis de veure quan costa arrencar les coses. De tota manera et puc assegurar que Rubí tindrà un servei d'autobusos de primera categoria quan resolem aquestes questions que et deia. L'empresa que te el servei adjudicat es la mateixa que ho fa a Terrassa o a Mataro. Pregunta com funcionen a aquestes ciutats i el nivell de satisfacció ciutadana per la prestació del servei. Aquest el es nostre objectiu i, malgrat la lentitud que implica que els projectes vegin la llum, cada vegada està més a prop.
Salutacions i a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte.