dijous, 24 d’abril del 2008

POUM: consens amb l'Escardívol

La votació definitiva per tal d'aprovar el POUM de Rubí es farà el proper 20 de maig. Tot i això, un dels temes més polèmics havia estat el referent a l'Escardívol. Segons ha fet públic el govern, el projecte inicial no era gaire bo i al final s'ha arribat a un consens amb les diferents forces polítiques. Segons sembla, el projecte queda així:
  • Es manté un 75% d'espai lliure per a ús ciutadà.
  • Els edificis es construeixen a l'altura del carrer Terrassa (Correus, Policia Nacional...)
  • Futur Ajuntament, en edifici singular.
  • Aparcament soterrani.
  • Cobriment de la C-1413 al seu pas per l'Escardívol.
  • Passera cap a la plana del Castell.
D'altra banda, també es fan canvis a altres projectes que marcava el POUM:
  • La zona esportiva de Can Ramoneda es farà al costat de la futura universitat. Desapareix, doncs, el vial que travessava el parc.
  • El CAP Ca n'Oriol es farà al carrer Mallorca, i no al bell mig del parc de Ca n'Oriol, amb el conseqüent vial.
  • La piscina de Ca n'Oriol també canvia d'ubicació.
Aprofitant l'ocasió, en Jordi Peiró (PSC) ha criticat durament a Alternativa Ciutadana... Caldrà veure, doncs, que passa el proper dia 20... Queda menys d'un mes!

8 comentaris:

Més Amunt ha dit...

Hola,
crec que hi ha diverses puntualitzacions a fer. Ha existit durant molt temps, massa al nostre gust, un procés de negociació, en el que la gran majoria hem respectat no sortir excessivament a donar la nostre opinió per tal d’intentar arribar a una sèrie d’acords. M’ha sorprès que Peiró hagi esbombat una sèrie de titulars. No s’ha arribat a cap consens sobre l’Escardívol. Des del primer moment el PSC ens ha dit que el projecte està mal plasmat sobre el plànol i nosaltres hem demanat que es refés el dibuix. Sense veure el dibuix no podrem dir si ens d’acord o no amb el projecte.

En l’ultima reunió es va acordar que se’ns passaria per escrit una sèrie d’acords que inclourien en el text del POUM. Hem rebut aquest document i l’hem retornat amb algunes modificacions marcades per la nostra Assemblea. Almenys per la nostra part no podem parlar de consens, ja que després d’una primera Assemblea d’ICV necessitem una segona que es farà la setmana vinent per acabar de decidir i valorar. Estem d’acord amb cobrir la carretera, la passera... però encara tenim dubtes sobre els habitatges. El mateix nombre d’habitatges construïts a una banda o a un altre, amb una alçada o una altre... pot variar substancialment el nostre vot.

Per últim, tot procés de qualificació urbanística té 3 aprovacions: aprovació inicial, provisional i definitiva. Entre l’aprovació inicial i provisional és el període de fer les esmenes formals i de donar respostes tècniques. Per tant per la votació definitiva encara falta 1 any aproximadament, d’aquí a llavors poden passar moltes coses.

La petjada ha dit...

gràcies per les teves aportacions Jordi

Marc Brocal ha dit...

Hola...
La C-1413 continuarà alimentant els tumors dels "pseudo" ciutadans del passeig de la Rira o s'aprofitarà aquest espai per fer d'una vegada alguna cosa veritablement decent i amb vistes de futur? I si fós així, fins quan haurem d'esperar per veure algun indici del canvi?
Gràcies per la resposta...

Marc

Unknown ha dit...

Durant molts anys estem aguantant el poum,almenys aprovar el dels particulars com una cosa puntual.Ya ès depriment el que hi ha d'aguantar

Anònim ha dit...

Ens morirem esperant 'aprovació del poum, si no s'aprova són assumtes politics i els ciudadans estem ja farts sempre amb la mateixa história

Anònim ha dit...

Tosts treballem els que podem però vosaltres amb el poum treballeu molt poc,no us hauria de botar nigú,sou la desesperació

Anònim ha dit...

Que espereu a aprovar el poum, que s'acostin les eleccions per tenir més vots,ja que heu esgotat la paciéncia de molts ciutadans

La petjada ha dit...

algú em pot dir des d'on han accedit a aquest text? és de fa 2 anys i curiosament avui han comentat 4 persones.

Gràcies per la vostra participació!