dilluns, 15 de juny del 2009

Nucli Rubeo guanya l'elecció de la nova plaça del doctor Guardiet

A les 7 de la tarda d'ahir es va iniciar el recompte de vots de la votació realitzada durant la setmana per decidir com seria la nova plaça del doctor Guardiet, en la qual han votat 1044 rubinencs. El guanyador ha estat el projecte Nucli Rubeo amb el 78% dels vots (817), superant àmpliament a Estrats-estrets (10,8% i 113 vots) i L'Aljub (10,9% i 114 vots), que han empatat.
Les votacions s'han fet majoritàriament durant el cap de setmana, ja que durant la setmana han votat 502 persones (372 a l'OAC Centre i 130 al Rubí+D), mentre que a la carpa del doctor Guardiet durant el cap de setmana hi han votat 542 persones. Segurament estat convenient disposar d'ordinadors tàctils durant tota la setmana a la plaça, facilitant el vot i fent augmentar la participació. Cal tenir en compte que durant aquest cap de setmana s'han organitzat moltes activitats i actuacions que han ajudat a fer pujar el recompte final.

La nova plaça s'inaugurarà el 2011 i segons recull el web municipal inclou les demandes que els ciutadans van incloure al Pla d'Usos que va sortir dels tallers participatius, ja que hi ha un espai versàtil a l’entorn immediat de l’església amb paviment de pedra natural i nou arbrat; paviments tous als àmbits d’estada, on també hi ha el major número de mobiliari, una font i incorporació d’arbrat amb flors; i paviment de formigó a les zones més urbanes amb diferents il.luminacions per cada espai, destacant la il.luminació de l’església. El jurat va valorar d’aquest projecte la seva proposta d’un espai únic que combina un àmbit lliure al voltant de l’església, amb una important franja amb elements d’urbanització com parterres verds, jocs infantils, zona de terrasses de bars, bancs, etc. Pel jurat, aquesta agrupació d’elements defineix l’alineació del carrer Riera i s’amplia en superfície la zona d’ intersecció amb el carrer Maximí Fornés. A més, va valorar la qualitat ambiental ja que recull una important part de l’arbrat existent i l’aportació de nous elements vegetals.


Segons l'Ajuntament, aquesta és la primera vegada que es fa un procés d'aquestes característiques a Catalunya. La participació és relativament baixa i caldria haver facilitat el vot (poder votar per internet, més punts de votació...) i també caldria haver estat més objectiu. La valoració del projecte Aljub era molt bona, mentre que els altres dos projectes presentats tenien una valoració molt menys adequada. A més, molts rubinencs han manifestat la seva oposició al no trobar la opció de vot en blanc entre les opcions possibles.

5 comentaris:

Meritxell ha dit...

Jo vaig trobar malament les zones habilitades per votar, ja que durant la setmana eren al Rubí I+D (una mica apartat del centre) i a no sé quin altre lloc. Realment em va sorprendre que no es pogués votar a la mateixa plaça Dr. Guardiet durant tot el període de votació i que només s'hi pogués fer durant el cap de setmana... jo al final em vaig quedar sense votar per aquesta mancança de facilitat.

Meritxell ha dit...

Tot i així, trobo acertada la decisió! mentre l'Aljub no fos l'escollit, ja m'està bé.

Jo@net ha dit...

Quin era el cens total de persones que podien votar? Algú se'n recorda?

Mireia ha dit...

Crec que vaig llegir 60.000, però no me'n recordo segur.

Anònim ha dit...

60.260. Només van votar 1.044. Quina pífia de procés participatiu, s'ho mirin com s'ho mirin! Ja n'hi ha prou de fer volar coloms, a veure si Rubí és notícia per qüestions més interessants d'una vegada.